Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.
Lær metoder til, hvordan du i praksis udformer digitaliseringsklare regler i love og bekendtgørelser.
1 dag
9.00-16.00
Du er medarbejder i fx en styrelse eller i et departement. Du arbejder med lovteknisk at udforme indholdet af konkrete love eller bekendtgørelser.
Du vil gerne kende metoderne til, hvordan du helt konkret udarbejder regler, der muliggør digital understøttelse og fremmer den digitale dagsorden. Du savner gode eksempler, og du vil gerne bringe dine egne erfaringer i spil i en faglig kontekst blandt ligesindede eksperter.
Du kan med fordel tage kurset sammen med kurset ’Lovteknik’, hvis du ikke har en grundlæggende lovteknisk indsigt i forvejen.
Din arbejdsplads får en medarbejder, der:
En væsentlig udfordring, når du arbejder med digitaliseringsklar lovgivning, er dels tidsforbruget til opgaven, og dels at du får startet forløbet op tidligt. Kurset ’Digitaliseringsklar lovgivning for praktikere’ giver dig værktøjer og metoder, der samlet set giver dig et bedre grundlag for at kortlægge implementeringskonsekvenserne og forenklingsmulighederne af lovinitiativer. Du bliver godt klædt på til at bidrage til, at de politiske aftaler kan implementeres i en hastende digital udvikling.
Du kommer hjem med konkrete idéer til dit eget arbejde med digitaliseringsklar lovgivning, og du kan trække på konkret inspiration fra cases og drøftelser med andre deltagere om, hvordan en organisation skaber de bedste vilkår for at udforme digitaliseringsklar lovgivning.
Før start
Det skal du gøre før kurset
Før kursusstart deltager du i en survey om dine erfaringer og udfordringer med digitaliseringsklar lovgivning. Surveyen bidrager til egne refleksioner over organiseringen og håndteringen af det regelforberedende arbejde i din organisation. Besvarelserne hjælper også underviserne med at forberede og justere kurset i forhold til dine og de andre deltageres behov.
21. januar 2025, 9.00-16.00
Dagens opbygning
Digitaliseringsklar lovgivning – praktiske og tekniske greb
På kurset får du indblik i flere myndigheders praktiske erfaringer med at udvikle digitaliseringsklare love og bekendtgørelser. Erfaringerne bliver præsenteret i konkrete cases.
Dagen giver dig:
Spørgesession
Onlinespørgesession: Del dine erfaringer, og få svar på dine spørgsmål
Ca. to måneder efter kurset kan du deltage i en onlinespørgesession, hvor du sammen med de øvrige deltagere har mulighed for at stille spørgsmål til underviserne – både i lyset af det, du har lært på kurset, og det, du har erfaret siden sidst. Underviserne vil også uddybe evt. pointer, som kan være opstået på baggrund af fx ny praksis.
Sessionen foregår via platformen Zoom og har en varighed af ca. 30 min.
Hvem møder du?
Claus Ulrich Schousboe
Underviser, Chefjurist, Erhvervsstyrelsen
Hvem møder du?
Claus Ulrich Schousboe
Underviser, Chefjurist, Erhvervsstyrelsen
Mathilde Ibsen
Underviser, Kontorchef, Erhvervsstyrelsen
Hvem møder du?
Mathilde Ibsen
Underviser, Kontorchef, Erhvervsstyrelsen
Louise Ostenfeld Brynald
Underviser, Chefkonsulent, Erhvervsstyrelsen
Hvem møder du?
Louise Ostenfeld Brynald
Underviser, Chefkonsulent, Erhvervsstyrelsen
Kurset ’Digitaliseringsklar lovgivning for praktikere’ veksler mellem oplæg og diskussioner. Gennem workshopbaseret casearbejde får du mulighed for at udarbejde konkrete eksempler på digitaliseringsklar lovgivning.
Undervisernes faglige og undervisningsmæssige tilgang er praktisk og løsningsorienteret med fokus på konkret anvendelighed. Du bliver derfor både præsenteret for teori og praktiske værktøjer.
Du får det største udbytte, hvis du inden kurset har sat dig ind i, hvordan din organisation har organiseret arbejdet omkring digitaliseringsklar lovgivning, og hvilke vejledninger, tjeklister eller andet I allerede har.
Djøfs digitale læringsportal forstærker din læring på kurset med forskellige læringsaktiviteter og materialer. Sammen gør vi noget godt for miljøet ved at spare på det trykte materiale. Log på portalen fra en browser, lige når du har brug for det, og lær de andre deltagere og underviserne at kende allerede før kurset.
Kurset svarer til 7 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.
Det siger tidligere deltagere
Når du tilmelder dig et kursus eller en uddannelse hos os, bliver du automatisk inviteret til at deltage i 1,5 times gratis læringsworkshop.
På workshoppen ’100% læring’ får du metoder til at øge dit læringsudbytte før, under og efter dit kursus. Du kan også supplere workshoppen med vores gratis onlinelæringskursus på Djøfs læringsportal.
Det er Djøfs bidrag til at øge din læring, så du og din arbejdsplads får et markant større udbytte af dit kursus.
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Se yderligere praktiske informationer og FAQ om kurser21. januar 2025
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Vi kan levere Djøfs kurser som interne virksomhedskurser, tilpasset eller skræddersyet efter behov.
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
Kontakt os
Ring på 33 95 97 00
Alle hverdage kl. 9.00-16.00.