Organisationer i bevægelse 2025
Hvordan navigerer vi i blinde? Verdensordenen forskubber sig, og vi savner nye svar. Mød markante stemmer, der tør tale om skyld, håb, mod og ledelse i en tid uden faste pejlemærker.
5.900 kr. ekskl. moms for ikke-medlemmer
1 dag
9.00 til 16.30
Om konferencen
I 2025 står vi i en særlig brydningstid. På årets konference retter vi derfor blikket mod det allermest presserende: Hvordan navigerer vi, når vi ikke længere kan se horisonten? Hvilke værdier og idealer kan vi læne os ind i, når usikkerheden er blevet normaltilstanden?
’Organisationer i bevægelse 2025’ er din mulighed for at reflektere, udfordre og styrke jeres organisation i lyset af de grundlæggende dilemmaer og spændinger, der præger arbejdslivet lige nu. Dagen samler nogle af de mest markante stemmer fra både erhvervsliv, akademia og samfundsdebatten – og modereres af Nynne Bjerre.
Velkommen til en dag med perspektiv, dybde og modige spørgsmål.
Hør keynotes
- Den nye verdens(u)orden: : Forstå de kræfter, der er på spil. Med sit karakteristiske skarpe blik sætter Clement Kjersgaard ord på de forandringer, der netop nu ryster fundamentet under den måde, vi organiserer, samarbejder og leder på. Clement Kjersgaard, programvært på DR, redaktør og forfatter.
- Skyld, skam og tvivl: Alt det, vi ikke taler om. Få et enestående indblik i ledelsens indre rum, når vi begår fejl eller må udføre beslutninger, der strider mod vores værdier. Hør også om håbet, der ligger i forsoningen. Camilla Sløk, lektor i etik og ledelse ved CBS.
- Fra compliance til courage: Ledelse i en ny geopolitisk æra. Selv når geopolitikken indsnævrer dit handlerum, kan du bevare kursen og få dine værdier til at leve i hverdagen, viser Nikolaj Malchow-Møller, der i en årrække var rektor på CBS. Nikolaj Malchow-Møller, Head of People & Purpose i Deloitte, medlem af koncernledelsen.
- At stå fast, når alting flytter sig: Mening og mod i ledelse og liv. Hvordan bevarer vi retning og værdighed, når vores verdensbillede skrider? Behovet for at stå fast har fået fornyet kraft, og ingen andre end Svend Brinkmann kan afslutte denne dag. Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet.
Kom et spadestik dybere
- Hvordan kan vi bruge kultur som kompas i en kompleks verden? Alt for mange kulturprojekter fejler, så lad dig inspirere af, hvordan den erfarne HR-direktør Karsten Breum bruger kulturen som et strategisk aktiv i selv de mest udfordrende tider. Karsten Breum, HR-direktør, Danske Bank.
- Karriereveje og vildveje: Hvornår skal vi slå til eller stå fast? Få et tankevækkende bud på, hvad der sker, når man som leder går imod den klassiske karrierelogik – selvom alle ved, at arbejdsmarkedets spilleregler er under forandring. Mette Maix, bestyrelsesleder, forfatter og foredragsholder.
- Diversity, Equity and Inclusion: Så vigtigt var det vist heller ikke … Erhvervslivet og universitetsverdenen gør os klogere på paradokserne i debatten. Mød Mads Nyvold Bojsen-Møller, HR-direktør i Tryg Danmark, Helene Aagaard, CEO i Diversity Factor, og Pia Lyhne, HR-direktør på DTU.
- Hvordan skaber vi robuste fællesskaber i en uforudsigelig virkelighed? I denne session bliver du præsenteret for en sjælden kombination: Hør, hvordan kollektiv kapacitet i form af risikoledelse og trivsel kan være modsvaret mod uforudsigelighed. Louise Dinesen, krise- og erhvervspsykolog, forfatter.
- AI: Vil du have mere menneske end maskine? Hvordan omfavner vi AI med omtanke? Hold godt fast, når Michael Jarlner udfolder sin dybe viden og sine klare holdninger til datatørst, menneskesyn, demokrati og algokrati. Michael Jarlner, international kommentator og techredaktør på Politiken.
Hvem bør deltage?
Arbejder du med at forme og transformere din organisation, er konferencen skræddersyet til dig. Uanset om dit fokus er ledelse, HR, forandringsprocesser eller udviklingsprojekter, får du værdifulde indsigter.
Tilmeld jer flere samtidig, og spar 25%
Tag dine kolleger med, og få 25% rabat på hver ekstra tilmelding, når I tilmelder jer samtidig.
Program
Vær opmærksom på, at du to gange på selve konferencen skal vælge mellem forskellige sessioner.
Tjek ind, og tank op med lidt at drikke og spise
Moderator Nynne Bjerre byder velkommen
9.10
Den nye verdens(u)orden: Forstå de kræfter, der er på spil
”De sidste ti år har fremtiden vist sig at være en helt anden, end vi troede. Og uanset hvor ofte toppolitikere – og andre magthavere, i det offentlige og det private – erklærer, at usikkerheden er blevet et fast vilkår, er sandheden: Vi har endnu til gode at begribe de forandringer, der er i gang.”
Sådan lyder det fra Clement Kjersgaard, der åbner konferencen med at tegne de store linjer og trække forbindelser mellem globale strømninger og vores daglige beslutninger. Med sit karakteristiske skarpe blik sætter han ord på de kræfter, der netop nu ryster fundamentet under den måde, vi organiserer, samarbejder og leder på.
I en tid uden klare pejlemærker stiller Clement det altafgørende spørgsmål: Hvad betyder alt dette – for os som ledere, organisationer og mennesker?
Clement Kjersgaard, programvært på DR, redaktør og forfatter
Kaffepause
10.25
Skyld, skam og tvivl: Alt det, vi ikke taler om
Hvad gør det ved os som ledere, når vi må træffe beslutninger, der skuffer, sårer eller splitter, og når vi føler skyld over beslutninger, vi ikke selv har truffet – og skam over ikke at leve op til egne idealer?
Camilla Sløk har en baggrund i teologi og en ph.d. i etik, og hun giver derfor et enestående indblik i ledelsens indre rum, når hun sætter ord på de følelser, vi sjældent taler højt om, men som former vores måde at lede på.
Du får et oplæg om ansvar og værdikonflikter, men også et oplæg om det håb, der ligger i forsoningens kraft.
Oplægget tager afsæt i ledelsesforskerens seneste bog, ’Fejl og forsoning i organisationer’, hvor hun udforsker, hvad organisationer stiller op med fejl, skyld og skam, og hvordan de finder vejen til tilgivelse.
Camilla Sløk, ledelsesforsker, lektor i etik og ledelse ved CBS
Kaffepause
Vælg mellem 2 sessioner
1. Hvordan skaber vi robuste fællesskaber i en uforudsigelig virkelighed?
Hvordan påvirker det os, når verden omkring os bliver mere og mere uforudsigelig? Svaret varierer, men fælles er, at uklarhed udfordrer både vores mentale sundhed og evne til at handle.
Derfor er robuste arbejdsfællesskaber vigtigere end nogensinde, og er der én, der kan udfolde mulighederne for kollektiv kapacitet, så er det Louise Dinesen, autoriseret arbejdsmiljørådgiver med erfaring fra bl.a. Forsvaret. Hun har mere end 15 års erfaring som krise- og erhvervspsykolog med speciale i højrisikosituationer i arbejdslivet og ledelse under unikke betingelser.
Louise Dinesen brød for alvor igennem i den brede offentlighed med bogen ’Hvem passer på chefen?’. I denne session får du indblik i, hvordan risikoledelse, leder- og medarbejdertrivsel samt psykologisk tryghed kan være med til at skabe robuste arbejdsfællesskaber.
Louise Dinesen, krise- og erhvervspsykolog, forfatter
2. Hvordan kan vi bruge kultur som kompas i en kompleks verden?
I krisetider bliver der som regel skruet markant op for handleplaner og målstyring – uanset om krisen skyldes interne eller eksterne forhold. Men både under og efter en krise spiller virksomhedens kultur en afgørende rolle.
Kulturen formes ofte af de vilkår, krisen har skabt, og fungerer som et kompas for medarbejderne; ikke kun gennem konkrete retningslinjer, men som et strategisk pejlemærke for hele organisationen.
Spørgsmålet er bare: Hvordan bruger vi egentlig kulturen som kompas?
Mange ledere og organisationer har forsøgt sig uden synderligt held – med Danske Bank som en bemærkelsesværdig undtagelse.
Karsten Breum tiltrådte direktionen i Danske Bank i 2020 i en periode, hvor banken stod over for betydelige kulturelle og organisatoriske udfordringer. Siden da har han været med til at drive en omfattende kulturrejse med fokus på responsiv ledelse, samarbejde og psykologisk tryghed.
Lad dig inspirere af den erfarne HR-direktørs visioner og erfaringer, og få indblik i, hvordan kultur kan blive et strategisk aktiv i selv de mest udfordrende tider.
Karsten Breum, HR-direktør i Danske Bank
Frokost
13.15
Fra compliance til courage: Ledelse i en ny geopolitisk æra
Geopolitik er for alvor rykket ind i direktionslokalerne, og det gælder også i Deloitte, Danmarks største revisions- og rådgivningshus. Deloitte er en del af en global organisation med tusindvis af kunder og medarbejdere på tværs af verdens brændpunkter. Men hvad betyder det i praksis at navigere i en ny geopolitisk virkelighed?
Som medlem af koncernledelsen i Deloitte giver Nikolaj Malchow-Møller et ærligt og nuanceret indblik i, hvordan geopolitik påvirker virksomheder i hverdagen, når man vel at mærke hæver blikket og skræller mediernes minutiøse og mest spektakulære historier væk. Hør, hvordan man som leder og virksomhed kan bevare kursen og få sine værdier til at leve – selv når geopolitikken indsnævrer dit handlerum.
Nikolaj Malchow-Møller, Head of People & Purpose i Deloitte
Kaffepause
Vælg mellem 3 sessioner
1. Karriereveje og vildveje: Hvornår skal vi slå til eller stå fast?
Et længere arbejdsliv, nye generationer og teknologiske skift ændrer vores syn på karriere og succes. Ofte vælger vi selv vejen, men hvad gør vi, når livet vælger for os, eller når vi går imod den klassiske karrierelogik?
Det giver den anerkendte erhvervsleder og forfatter Mette Maix et tankevækkende bud på, når hun udfolder to temaer:
- Arbejdsmarkedets nye spilleregler
- Hvad betyder livsbalance og længere arbejdsliv for vores krav og forventninger? Med udgangspunkt i den nyeste forskning får du konturerne af fremtidens arbejdsliv.
- Personlige veje og vildveje
- Med hudløs ærlighed deler Mette sine egne karrierevalg – og fravalg. Hvordan føles det at gå ned i løn? Hvordan finder man modet til at vælge sin egen vej, når omgivelserne spørger: Er det nu klogt, Mette?
Mette Maix, erhvervsleder, forfatter og foredragsholder
2. Diversity, Equity and Inclusion: Så vigtigt var det vist heller ikke
go var den første danske virksomhed, der viskede ordet diversitet ud i sin årsrapport, efter at Trump erklærede krig mod diversitet. Siden har Novo Nordisk besluttet at sløjfe sin politik på området på det amerikanske marked, og flere virksomheder følger trop.
Står vi over for et giftigt dilemma mellem kommercielle hensyn og værdier? Eller er der noget helt andet på spil?
Det udforsker vi i denne session, hvor tre ledere gør os klogere på danske organisationers position og paradokser i diversitetsdebatten.
Du møder:
- Mads Nyvold Bojsen-Møller, HR-direktør i Tryg Danmark
- Helene Aagaard, CEO i Diversity Factor
- Pia Lyhne, HR-direktør på DTU.
Hør bl.a. deres synspunkter på:
- Er vi vidne til en strategisk kursændring eller blot en sproglig justering?
- Skal virksomheder tage politisk stilling eller holde sig neutrale?
- Var kravene for bøvlede, eller var de reelt værdiskabende?
3. AI: Vil du have mere menneske end maskine?
Kunstig intelligens kan effektivisere staten og kommunerne, men også forvandle velfærdsstaten til en overvågningsstat. Kunstig intelligens kan forbedre arbejdspladsen, men også betyde, at algoritmer overtager rollen som chef. Kunstig intelligens kan hurtigt levere medicinske diagnoser, men sjældent menneskelig empati.
Kunstig intelligens er kort sagt både en mulighed og en risiko. Så det handler om at omfavne den nye teknologi med omtanke. Det store spørgsmål er hvordan.
Michael Jarlner trækker en tråd fra regeringens digitaliseringsstrategi til Elon Musks forsøg på at revolutionere den amerikanske stat og Franz Kafka-romanen ’Slottet’. Og så peger han på dilemmaer som kasketten, der ved hjælp af kunstig intelligens beslutter, om en chauffør er træt. Det fratager chaufføren integritet, men øger trafiksikkerheden.
Dette spor handler om vanskelige balancepunkter. Om datatørst og et forandret menneskesyn. Om balancen mellem forklarlighed og uforklarlighed i en tiltagende kamp mellem demokrati og algokrati.
Michael Jarlner, international kommentator og techredaktør på Politiken
Kaffepause
15.30
At stå fast, når alting flytter sig: Mening og mod i ledelse og liv
Når verden ryster i sin grundvold, og det velkendte smuldrer, er det ikke forandring, men forankring, vi længes efter. Hvordan finder vi retning, når der ikke længere er nogen manual? Hvordan bevarer vi værdighed, når tempo og teknologisk tryk truer med at udhule det menneskelige?
Svend Brinkmann sætter et stærkt punktum for dagen med et indsigtsfuldt og inspirerende oplæg om at stå fast i en tid, hvor alting synes flydende. Med sin særlige blanding af alvor, humor og filosofisk dybde inviterer han os ind i det eksistentielle maskinrum, hvor tvivlen råder, men hvor vi alligevel må træffe valg.
- Hvordan leder vi, når uvisheden er blevet et vilkår?
- Hvad skal vi insistere på at holde fast i – og hvad må vi modigt give slip på?
- Hvordan skaber vi indre ro, integritet og mening i en hverdag præget af acceleration og forandring?
Det handler ikke om at stå stille, men om at stå oprejst. Klar til at møde kompleksiteten – uden at miste os selv.
Svend Brinkmann, professor i psykologi på Aalborg Universitet
Tak for i dag
Praktisk information
Her får du svar om de vigtigste praktiske informationer. Har du andre spørgsmål, så kontakt os endelig.
Hvornår foregår det?
Hvor foregår det?
Amager Boulevard 70
2300 København
Hvad koster det at deltage?
4.900 kr. ekskl. moms
Ikke-medlemmer
5.900 kr. ekskl. moms
Hvornår skal jeg senest tilmelde mig?
Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?
Hvornår er afmeldingsfrist?
Se alt om, hvornår og hvordan du kan afmelde dig i vores handelsbetingelser.
Hvordan betaler jeg?
En måned før start modtager du eller din arbejdsplads en faktura.
Se alt om betaling i vores handelsbetingelser.
Hvordan håndterer I mine personoplysninger?
Når du tilmelder dig en aktivitet hos Djøf, skal vi bruge nogle oplysninger om dig. Du kan læse i vores privatlivspolitik, hvordan vi håndterer og beskytter dine personoplysninger.
Få ny viden og inspiration
I Djøfs kalender kan du finde en lang række af faglige og sociale arrangementer, kurser og netværksgrupper, der handler om alt fra personlig udvikling, aktuelle samfundsemner, lovændringer, ledelse, trivsel og meget mere. Skal du med?