]]> ]]>

Arrangement

Sådan gennemfører du retssagsprøven

Få input til, hvordan du bedst forbereder og gennemfører din retssagsprøve i en sag ved domstolene eller i en fiktiv sag.

Dato og sted

08. september 2020
København K

Varighed

18:00-21:00

Pris

Gratis
Medlem af Djøf Advokat

Hvad handler arrangementet om?

Står du snart foran din retssagsprøve i en sag ved domstolene eller i en fiktiv sag, og har du brug for inputs til, hvordan du bedst forbereder og gennemfører din prøve? 

Få praktiske værktøjer til at gennemføre retssagsprøven, når to erfarne advokatcensorer og en netop bestået prøvekandidat giver dig et unikt indblik i retssagsprøven og deler ud af deres bedste råd og erfaringer.

Retssagsprøven er et væsentligt skridt på vejen mod din advokatbestalling, og for mange advokatfuldmægtige landet over er retssagsprøven ikke unaturligt en kilde til bekymring og stor nervøsitet. 

 

På Djøf Advokats nye og roste kursus om retssagsprøven vil to erfarne advokater, som begge er censorer ved retssagsprøverne, give dig et unikt indblik i hovedforhandlingens forløb, dele ud af deres erfaringer og give gode og praktiske råd til, hvordan du som prøvekandidat optimerer din præstation og klarer dig bedst muligt, uanset om du skal til prøve i en rigtig sag eller en fiktiv sag.

Oplægsholderne vil gennemgå kriterierne for bedømmelsen af prøvekandidaten, ligesom de vil give deltagerne en række do's and dont's med praktiske vinkler på og råd til, hvordan du håndterer de udfordringer, du kan møde under din retssagsprøve.

Endelig vil en netop bestået prøvekandidat, som for få måneder siden bestod sin retssagsprøve i en fiktiv sag, give deltagerne et unikt indblik i, hvordan den fiktive prøve forløber, og give sit bud på, hvordan du som eksaminand til den fiktive retssagsprøve forbereder dig og klarer dig sikkert gennem prøven.

I den indlagte pause vil Djøf Advokat byde på lidt mad og noget at drikke, og der vil være mulighed for at tale og sparre med andre advokatfuldmægtige, som inden længe selv skal op til deres retssagsprøve.

Der udstedes kursusbevis for din deltagelse i dette kursus svarende til tre kursuslektioner, som giver mulighed for at søge Advokatsamfundet om godkendelse som en del af den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.  

Dit udbytte af kurset

Dette kursus er målrettet advokatfuldmægtige, der inden længe skal op til retssagsprøven i en sag ved domstolene eller i en fiktiv sag.

På kurset vil du få konkrete og praktiske værktøjer til at forberede og gennemføre retssagsprøven, herunder dos and don'ts med praktiske vinkler og råd til hovedforhandlingens afvikling, og hvad du med fordel kan gøre for at løfte din præstation. Ligeledes vil du få et unikt indblik i den fiktive retssagsprøves forløb, og hvordan man som eksaminand klarer sig godt og sikkert gennem prøven.

Kursusbevis

Der udstedes kursusbevis for din deltagelse i dette kursus svarende til tre kursuslektioner, som giver mulighed for at søge Advokatsamfundet om godkendelse som en del af den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige. 

Link

Sagsmateriale til retssagsprøven i en fiktiv sag, januar 2020

Program

 • Kl. 18.00

  Velkomst ved Djøf Advokat
 • Kl. 18.10

  Oplæg ved censorerne
 • Kl. 18.55

  Spisepause
 • Kl. 19.15

  Oplæg ved censorerne
 • Kl. 20.00

  Kort pause
 • Kl. 20.05

  Oplæg ved tidligere eksaminand og Q&A
 • Kl. 20.55

  Opsummering
 • Kl. 21.00

  Tak for i aften
 • Oplægsholderne

  Mikael Delin

  Mikael Delin
  Advokat (H), Partner, Aumento Advokatfirma

  Mikael Delin er advokat og partner hos Aumento Advokatfirma og beskæftiger sig primært med tvister vedrørende entreprise og forsikring. Mikael har gennem de sidste 20 år opbygget en omfattende procedureerfaring.

  En stor del af Mikaels sagsportefølje består af rets- og voldgiftssager vedrørende tekniske rådgiveres ansvar, samt mangels- og forsinkelseskrav i forbindelse med byggeri og anlægsopgaver.

  Endvidere bistår Mikael bygherrer, entreprenører og rådgivere i forbindelse med forhandling og indgåelse af entreprise- og rådgiveraftaler.

  Mikael fører også regressager på vegne af både danske og udenlandske forsikringsselskaber i en række forskelligartede skadessager, herunder produktansvarssager, ligesom han ofte håndterer mangelsager i kølvandet af ejendomsoverdragelser.

  I kraft af sin retssagserfaring og sin svenske baggrund er Mikael endvidere efterspurgt som rådgiver for svenske virksomheder, som er blevet involveret i kommercielle tvister i Danmark. Mikael lader sig også udpege som voldgiftsdommer.

  Endelig rådgiver Mikael om forsikringsregulatoriske forhold og om rejsegarantifonden.

  Mikael har siden 2009 været udpeget som censor ved retssagsprøven i forbindelse med advokatuddannelsen, og han har siden 2014 været beskikket censor på de juridiske kandidatuddannelser.
   
  Thomas Arleth

  Thomas Arleth
  Advokat (H) ved Kennedys Advokatpartnerselskab

  Thomas Arleth er advokat på i Kennedys danske kontor i København. Kennedys er grundlagt i London og har speciale i erstatnings- og forsikringsret. Virksomheden yder rådgivning til forsikringsselskaber, virksomheder og offentlige myndigheder fra kontorer over hele verden. 

  Thomas beskæftiger sig primært med personskadeerstatning, herunder arbejdsskadeerstatning og erstatning efter arbejdsskadesikringsloven. I den forbindelse har Thomas opnået en omfattende retssagserfaring og erfaring med konfliktløsning. 

  Herudover beskæftiger Thomas sig med rådgivning af virksomheder indenfor cyberforsikring, hvilket i praksis vil sige krisehåndtering i forbindelse med cyberangreb og den efterfølgende anmeldelse til offentlige myndigheder og tabsopgørelse.

  Thomas har været censor på retssagsprøven siden 2015 og har deltaget i både fiktive og almindelige retssagsprøver.
  Christian Skovfoged Tinggaard

  Christian Skovfoged Tinggaard
  Advokatfuldmægtig, Plesner Advokatpartnerselskab

  Christian Tinggaard er advokatfuldmægtig i Plesners team for Bank & Finans og beskæftiger sig til daglig med alle aspekter af bank- og finansieringsret, heriblandt akkvisitionsfinansiering, kapitalmarkedsinstrumenter, aktivbaseret finansiering, projektfinansiering, finansiel regulering og finansielle rekonstruktioner.

  I januar 2020 bestod Christian retssagsprøven i en fiktiv sag, der omhandlede en tvist mellem to tidligere ægtefæller om, hvorvidt der i forbindelse med deres skilsmisse var blevet foretaget en bodeling, eller om den ene part kunne kræve et offentligt skifte.

  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlem af Djøf Advokat
   Gratis
  • Sted
  • Djøf, Plenum, Gothersgade 133, 1123 København, Denmark
  • Arrangementets referencenr.
  • 33430
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   7. september 2020 kl. 23:59
  • Yderligere info, kontakt
  • Anni Andersen

   Anni Andersen
   Arrangementskoordinator
   ana@djoef.dk
   33959975

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

   Når du deltager i et webinar, som Djøf afholder via Zoom, behandler de nogle personoplysninger om dig. Læs mere om Zooms behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik

  Se alle