]]>

Arrangement

Sådan gennemfører du retssagsprøven

Få praktiske værktøjer til at gennemføre retssagsprøven, når to erfarne advokatcensorer og en netop bestået prøvekandidat giver dig et unikt indblik i retssagsprøven og deler ud af deres bedste råd og erfaringer.

Dato og sted

07. september 2022
Online

Varighed

18:00-21:00

Pris

Gratis
Medlem af Djøf Advokat

Hvad handler arrangementet om?

Står du snart foran din retssagsprøve i en sag ved domstolene eller i en fiktiv sag, og har du brug for input til, hvordan du bedst forbereder og gennemfører din prøve? 

Retssagsprøven er et væsentligt skridt på vejen mod din advokatbestalling, og for mange advokatfuldmægtige landet over er retssagsprøven ikke unaturligt en kilde til bekymring og stor nervøsitet. 

På Djøf Advokats nye og roste kursus om retssagsprøven får du et unikt indblik i hovedforhandlingens forløb, når de to advokatcensorer deler ud af deres erfaringer og giver gode og praktiske råd til, hvordan du som prøvekandidat optimerer din præstation og klarer dig bedst muligt, uanset om du skal til prøve i en rigtig sag eller en fiktiv sag.

Oplægsholderne vil gennemgå kriterierne for bedømmelsen af prøvekandidaten, ligesom de vil give deltagerne en række do's and dont's med praktiske vinkler på og råd til, hvordan du håndterer de udfordringer, du kan møde under din retssagsprøve.

Endelig vil en netop bestået prøvekandidat, som for få måneder siden bestod sin retssagsprøve i en fiktiv sag, give deltagerne et unikt indblik i, hvordan den fiktive prøve forløber og give sit bud på, hvordan du som eksaminand til den fiktive retssagsprøve forbereder dig og klarer dig sikkert gennem prøven.

I den indlagte pause vil Djøf Advokat byde på lidt mad og noget at drikke, og der vil være mulighed for at tale og sparre med andre advokatfuldmægtige, som inden længe selv skal op til deres retssagsprøve.

Dit udbytte af arrangementet:

Dette kursus er målrettet advokatfuldmægtige, der inden længe skal op til retssagsprøven i en sag ved domstolene eller i en fiktiv sag.

På kurset vil du få konkrete og praktiske værktøjer til at forberede og gennemføre retssagsprøven, herunder do's and don'ts med praktiske vinkler og råd til hovedforhandlingens afvikling, og hvad du med fordel kan gøre for at løfte din præstation. Ligeledes vil du få et unikt indblik i det fiktive retssagsprøveforløb, og hvordan man som eksaminand klarer sig godt og sikkert gennem prøven.

Om kursuspoint og kursusbevis

Hvis du deltager i kurset med fysisk fremmøde, udleveres et kursusbevis svarende til tre kursuslektioner, som giver mulighed for at søge Advokatsamfundet om godkendelse som en del af den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige.

Kursusbeviset udleveres fysisk ved kursets afslutning og kun til de deltagere, som har været til stede under hele kurset. Kursusbeviser eftersendes ikke.

Vær opmærksom på, at der ikke bliver udstedt kursusbevis og efteruddannelsespoint, hvis du deltager i kurset online.

Link

Sagsmateriale til retssagsprøven i en fiktiv sag

Program

 • Kl. 18.00

  Velkomst ved Djøf Advokat
 • Kl.18.10

  Oplæg ved censorerne
 • Kl. 18.55

  Kort pause
 • Kl. 19.05

  Oplæg ved censorerne
 • Kl. 19.50

  Kort pause
 • Kl. 20.00

  Oplæg ved tidligere eksaminand og Q&A
 • Kl. 20.50

  Opsummering
 • Kl. 21.00

  Tak for i aften
 • Hvem er oplægsholder?

  Mikael Delin

  Mikael Delin
  Advokat (H), Partner, Aumento Advokatfirma

  Mikael Delin er advokat og partner hos Aumento Advokatfirma og beskæftiger sig primært med tvister vedrørende entreprise og forsikring. Mikael har gennem de sidste 20 år opbygget en omfattende procedureerfaring.

  Mikael har siden 2009 været udpeget som censor ved retssagsprøven i forbindelse med advokatuddannelsen, og han har siden 2014 været beskikket censor på de juridiske kandidatuddannelser.
   
  Rasmus Nyhold Møller

  Rasmus Nyhold Møller
  Advokat og partner hos advokatfirmaet Neugebauer Clan.

  Rasmus Nyhold Møller beskæftiger sig primært med person- og tingskade, rådgiveransvar/professionsansvar, herunder for arkitekter/ingeniører, ledelses- og bestyrelsesansvar, entreprise, fast ejendom og erhvervsansvar.

  Rasmus er desuden tidligere underviser på Aarhus Universitet, og afholder løbende foredragsvirksomhed for forsikringsselskaber, virksomheder med videre, ligesom Rasmus er udpeget af Advokatsamfundet som censor til retssagsprøven for advokatfuldmægtige.
  Mia Cecilie Johansson

  Mia Cecilie Johansson
  Advokatfuldmægtig i Plesners Tech & Commercial team

  Mia Cecilie Johansson er advokatfuldmægtig i Plesners Tech & Commercial team og beskæftiger sig primært med rådgivning inden for IT ret, obligationsret og virksomhedsoverdragelser. 

  Mia gennemførte retssagsprøven i en fiktiv sag 1. november 2021, hvor sagens juridiske hovedtema var fortolkning af de almindelige aftaleretlige regler for indgåelse af aftaler.

  Pris og praktisk info

  • Pris
  • Medlem af Djøf Advokat
   Gratis
  • Sted
  • Online
  • Arrangementets referencenr.
  • 36156
  • Frist
  • Tilmeldingsfrist
   7. september 2022 kl. 14:00
  • Yderligere info, kontakt
  • Anni Andersen

   Anni Andersen
   Arrangementskoordinator
   ana@djoef.dk
   33959975

  • Behandling af personoplysninger
  • Når du deltager i et arrangement hos Djøf, behandler vi nogle personoplysninger om dig. Du kan læse mere om Djøfs behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik. Læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.

   Din sikkerhed ved brug af Zoom
   Når du deltager i et online-arrangement, online-netværk eller online-kursus arrangeret af Djøf, vil det foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom Pro account. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom.

  Relevante dokumenter

  Se alle