]]>

Arrangement

Embedsværkets rolle i Genforeningen 1920

Hvor stor og hvilken rolle spillede embedsværket i forhold til de politikere, som stod i begivenhedernes centrum? Hør om danske og tyske embedsmænds roller, udfordringer og samarbejde med at finde en løsning på 'det slesvigske spørgsmål' op til, under og efter Genforeningen i 1920.

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

I fejringen af 100-året for Sønderjyllands genforening har næsten al fokus været på politikerne og kongen. Men de mange praktiske, juridiske og andre opgaver blandt andet i forbindelse med afstemningen og ny grænsedragning stod embedsmænd på dansk og tysk side for.

Når en grænse skal flyttes, er der en rigtig lang to do-liste, der skal tages hånd om – i samarbejde med embedsværket hos arvefjenden Tyskland.

Hvordan greb embedsværket det an fra dansk og tysk side? Og var det datidens djøfere, der sikrede, at det blev en fredelig og demokratisk afgørelse om den ny grænse?

Arrangementet streames, så hvis du hellere vil være med ved skærmen, kan du i stedet tilmelde dig Embedsværkets rolle i Genforeningen 1920 - online.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle