Radical Collaboration®

Referencenr. 25432
mandag 02. nov 2015kl. 09:00
-
torsdag 19. nov 2015kl. 16:00
Metode til samarbejdets succes, hvor du lærer at forstå andres motiver, opdager dine egne forsvarsmekanismer og træner, hvordan du kan håndtere dem.

Tilmelding

Læs betingelser
dkk
Tilmeldingsfrist
26. okt 2015
Lukket for tilmelding

 

 

For dig
’Radical Collaboration’ er et forløb for dig, som vil forstå, hvordan din personlige adfærd og indstilling hæmmer eller fremmer dine interesser i situationer, hvor du samarbejder eller forhandler.

Udbytte
Med fra kurset får du:

  • øget indsigt i dine egne adfærdsmønstre
  • værktøjer til at fastholde en samarbejdende, åben og imødekommende tilgang
  • en systematisk metodik, der understøtter en konstruktiv problemløsningsadfærd
  • viden om forsvarsmekanismer, og hvornår og hvorfor du bliver defensiv.

Kursets indhold
Nøglen til samarbejdets eller forhandlingens succes er at kunne fastholde sin egen samarbejdsindstilling og undgå at ’gå i forsvar’ eller reagere uhensigtsmæssigt, hvis andre gør det. Vejen derhen er, at jo klogere vi er på vores egen adfærd, desto lettere er det at genkende andres adfærdsmønstre.

Radical Collaboration® er en metode, der tilbyder dig at kigge om bag din egen og andres adfærd. Den giver dig en forståelse af dine præferencer i relation til andre mennesker, og hvordan du kan fremme eller hæmme mulighederne for at få opfyldt egne og andres interesser i både forhandlings- og samarbejdssituationer. Desuden træner du, hvordan du bærer dig ad med at forblive ikke-defensiv og dermed løse problemerne på en konstruktiv måde, også selvom forhandlingspartneren måske ikke er det.

Metoden er centreret om 5 essentielle principper:

  • Samarbejdshensigt: Signalér gennem ord og adfærd, at du ønsker en samarbejdsbaseret løsning.
  • Sandfærdighed: Vær åben om hensigter og interesser, og skab et klima, hvor din modpart er det samme.
  • Ansvarlighed: Tag 100 % ansvar for din egen adfærd i løbet af en forhandling.
  • Forstå din egen og andres adfærd: Dit vigtigste redskab er dig selv, men søg også at forstå andres bevæggrunde.
  • Udvis problemløsende adfærd: Kombinér ovenstående med en interessebaseret problemløsningsmetode.

Radical Collaboration® er udviklet af en amerikansk forhenværende seniordommer, James W. Tamm, med speciale i arbejdspladskonflikter. Tilgangen tager afsæt i, at jo mere du kender dig selv og dine egne reaktionsmønstre og forsvarsmekanismer, jo større chance har du for at skabe win-win-løsninger – såvel i hverdagens problemløsning som i egentlige forhandlinger, hvor interessemodsætninger skal forenes.

Form
Metoden på dette kursus bygger på forskning i forskellen mellem positive og konfliktfyldte arbejdsmiljøer, og deres effekt er dokumenteret i både amerikanske og internationale forskningsprojekter.
Til denne selvudforskning benyttes en række forskellige værktøjer, der udspringer af den amerikanske psykolog Will Schutz’ psykodynamiske og eksistentielle tankegang og metoder. Værktøjerne inkluderer testinstrumentet Element B™, et sæt specielt udviklede mikro-laboratorieøvelser, guidede visualiseringer samt muligheden for at spejle egen adfærd igennem drøftelser i større og mindre grupper.

Kursets varighed er 4 intensive, spændende og udfordrende dage. Desuden forventes deltagerne at have udfyldt Element B™-testen hjemmefra.

Underviser
Karin Zastrow eller konsulenter fra Zastrow & Co.

Karin Zastrow er MBA-uddannet fra INSEAD. I 1999 blev hun certificeret træner i The Human Element®, og i 2002 udviklede hun Direct Leadership™-konceptet – træningsprogrammet, som giver ledere overblik over de helt essentielle personaleledelsesmæssige roller og stile. I de seneste 8 år har hun trænet hen ved 2.000 personer i det ene eller begge disse koncepter. I dag beskæftiger Karin sig primært med uddannelse af trænere i de to koncepter og med at udvikle socialt intelligente organisationer og ledere.
Hun har i flere år været medlem af trænerstaben ved IFL (Institut for Lederskab på Handelshøjskolen i Stockholm).

Lektioner
28

100 % læring
Det er en kendt sag, at kursusdeltagelse kræver aktiv medvirken fra dig som deltager – både før, under og efter kurset.
Med vores gratis workshop ”100% læring”  får du viden og inspiration til, hvordan du selv og din virksomhed kan få markant større udbytte af din kursusdeltagelse. Læs mere her

07. nov 2016
mandag kl. 09:00
Ingeniørforeningens Mødecenter, Hovedstaden
20. nov 2017
mandag kl. 09:00
Ingeniørforeningens Mødecenter, Hovedstaden