Målret, opret eller ret dine jobagenter

Af Pia Vive

En jobagent, der sender dig revl og krat er bare til irritation. Og det er nærliggende at løse det ved at slette den. Den bedste løsning er imidlertid at justere – eller at splitte den op i flere.

Jobagenten er i virkeligheden bare en service, hvor du får tilsendt en mail med alle annoncer, der kommer frem på en given søgning f.eks. i Djøfs jobbank: jobunivers.dk. Så hvis du som en del af din jobsøgningsstrategi opererer med flere forskellige typer jobs – hvor du f.eks. gerne vil flytte for den ene slags, mens den anden skal være i pendlerafstand – så skal du nok også have flere jobagenter. Det svarer sådan set bare til, at du kunne finde på at foretage flere forskellige søgninger i jobbanken.

Altås: Hvis du gerne vil flytte for et job, men kun hvis det er en fastansættelse, skal du have to jobagenter, som fortæller dig om hhv.

 • alle midlertidige jobs inden for et bestemt arbejdsområde – både som vikar, projektansat, videnpilot og med løntilskud – men kun i dit lokalområde
 • alle fuldtidsjobs inden for dit arbejdsområde i hele Danmark og resten af Verden.

Hvis du er studerende, kan det være en fordel at have en jobagent, der giver dig besked om praktikophold i hele Verden, mens du nok kun vil høre om studiejobs i nærheden af, hvor du bor eller studerer.

Det kan også være, at du er interesseret i 3-4 forskellige arbejdsområder, hvis jobbet er i din region, samtidig med du kun vil høre om jobs inden for et enkelt eller to arbejdsområder i hele Danmark. Arbejdsområder er f.eks. ’salg og marketing’, ’jura’, ’administration’ eller ’ledelse’.

PS. For nylig har vi sørget for, at du kan få besked, hvis der er virksomheder, der annoncerer efter en djøfer i løntilskud eller som videnpilot. Det er derfor en god ide, at du ændrer din jobagent eller opretter en ny, så du får besked om det i din indbakke. Og så får du også lige et par links, hvor du kan læse mere om at søge job som videnpilot eller med løntilskud i det private.

Et til PS: Fik jeg sagt, at det er på djoef.dk/jobagent, du opretter jobagenter til jobunivers.dk?
piv

Pia Vive

Chefkonsulent og Social Media Manager

Arbejder med, hvordan Djøf kan bruge sociale medier, og hvordan de forskellige sociale tjenester kan give dig værdi i dit arbejdsliv - i forbindelse med jobsøgning, faglig identitet og netværk.

Blogger mest om, hvordan du kan bruge LinkedIn, Twitter og Facebook. Mindre om, hvordan Djøf kan.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Kenneth Andreasen

  Jeg ønsker at komme i kontakt med jurister
  der har interesse for Sundhedsret, gerne
  nyuddannede, der måske ønsker at være
  selvstændige sammen med andre.

  Skriv et svar

  0

  Pia

  Ja, det er lidt svært at løse med en jobagent, det kan jeg godt se ;-)

  Vi har et arrangement den 28. september for medlemmer, der overvejer at blive selvstændige, hvor du måske kunne være heldig at møde nogen. Beskrivelsen af arrangementet og selve tilmeldingen skulle være på trapperne, så jeg vender lige tilbage med et link til dig.

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér