Djøf

Tillidsrepræsentant under OK18

Her finder du materiale til klubmøder om overenskomstforhandlingerne som forklarer, hvorfor vi risikerer at ende i en konflikt, og hvad der derefter sker. Du kan også bidrage med ideer til aktiviteter under en eventuel konflikt.

Hvad er der på spil?

Overenskomstforhandlingerne er i gang. Det er i alles interesse, at vi lander en aftale, som er fremtidssikret, og som garanterer en veldrevet offentlig sektor. Det kræver motiverede medarbejdere, som kan levere den ypperste service til alle - både borgere og virksomheder.

I Djøf er vi gået til forhandlingsbordet for at sikre de bedst mulige vilkår og betingelser for den enkelte offentligt ansatte. Vi ønsker at undgå gradvise forringelser, som svækker effektiviteten og motivationen i den offentlige sektor. Og vi ønsker fortsat at sikre de bedst mulige vilkår og betingelser for den enkelte ansatte, så staten, regionerne og kommunerne kan rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere, der netop vælger at arbejde på en offentlig arbejdsplads for her at gøre en forskel.    

I denne omgang er der meget på spil ved forhandlingsbordet. Indtil videre har forhandlingerne været vanskelige. Derfor kan vi risikere at ende i en konflikt.

Formand for Djøf Offentlig, Sara Vergo udtrykker det således:

”Vi ønsker ikke en konflikt, men vi forbereder os på den. Sådan er spillet i overenskomstforhandlingerne”.

Din rolle som TR

Når der forhandles om ny overenskomst og særligt, når konflikt er et muligt scenarie, vil mange kollegaer søge sparring og rådgivning hos dig som TR. 

Din rolle som TR

Her beskriver vi, hvilken særlig rolle du har som TR i denne periode.

Konfliktguide til tillidsrepræsentanter

Her finder du en guide til dig, der er tillidsrepræsentant på en arbejdsplads, der er udtaget til konflikt. Situationen er uvant for os alle, så vi lægger skinnerne, mens vi kører. Men alle AC-organisationer står sammen. Og vi står ikke mindst sammen om at klæde jer på til den kommende tid.

Konfliktguide til tillidsrepræsentanter

Kommunikation

Få præsentationer du kan bruge på klubmøder, som fortæller om forhandlingsprocessen, og byd ind med dine ideer til aktiviteter under en eventuel konflikt.

Kommunikation til dine medlemmer

Her finder du præsentationer, der fortæller om forhandlingsprocessen. Brug dem eventuelt som udgangspunkt for et klubmøde, hvor du sætter OK18 på dagsordenen. Se også eksempler på mails, som du kan sende til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Gode idéer til aktiviteter

Bidrag med dine idéer til aktiviteter, som vi kan iværksætte, hvis der bliver konflikt.

Aktiviteter

TR-stormøde om OK18 i Fredericia

Tilmeld dig TR-stormøde den 22. marts i Fredericia.

Demonstration: 'En løsning for alle' i Aarhus

Møde op torsdag den 22. marts i Aarhus, hvor vi står vi skulder ved skulder. Der skal sendes et tydeligt signal til arbejdsgiver om, at de skal komme til forhandlingsbordet og finde en løsning for alle.

Hvad med pressen?

Kampen om OK18-fortællingen er med til at flytte og fastholde pres på parterne – ikke mindst via folkeopinionen.

Særligt i en konfliktsituation skal alle sejl sættes til nationalt og lokalt.

Djøf opfordrer til at bruge de lokale og regionale medier aktivt i forbindelse med de aktiviteter, der foregår i dit område. Det kunne være på følgende måder:

  • Du kan være afsendere på debatindlæg
  • Du kan deltage på de sociale medier
  • Du kan være kilder i mediernes historier

Du kan også altid kontakte Djøfs presseteam, Torben Gross på mail dk¤djoef¤tgr eller Simon Oxby på mail dk¤djoef¤sio og Djøfs SoMe ansvarlig på mail dk¤djoef¤bah, og få hjælp i forbindelse med indlæg, ønsker at skrive til pressen eller anden har brug for kontakt med journalister.


 

Fakta om OK18

Hvad er op og ned i tal og påstande? Savner du flere detaljer og mere dokumentation, når de centrale emner i OK18-forhandlingerne skal drøftes? Se fakta på de helt centrale OK18-emner: Løn, reguleringsordning og den betalte spisepause.

Fakta om OK18

Se fakta på de helt centrale OK18-emner: Løn, reguleringsordning og den betalte spisepause.

Tænk længere

Djøf

OK18 - Sådan er du stillet under en konflikt

Djøf

OK18