Strejkevarsel sendt på det kommunale og regionale område

Fra 4. april kan ca. 1.300 kommunalt og regionale ansatte djøfere være i strejke.

05.03.2018

Strejkevarslet på det kommunale og regionale område følger i kølvandet på fredagens strejkevarsel for ansatte i staten. Det er en direkte konsekvens af de forliste forhandlinger om fornyelsen af de offentlige overenskomster i stat, kommune og region. Det er medlemmer af alle faglige organisationer, som er varslet i konflikt. Organisationerne har varslet ca. 10-15 pct. af medlemmerne i konflikt.

Konflikten kan bryde ud den 4. april 2018, medmindre det lykkes at forhandle aftaler på plads med de offentlige arbejdsgivere inden da. Forligsmanden har dog mulighed for at udsætte konflikten i op til 2 x 14 dage for at give mere tid til at nå et forlig.
 
Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig, understreger i sin pressemeddelelse, at Djøf ikke ønsker en konflikt. 'Vi håber på og arbejder fortsat benhårdt for en forhandlingsmæssig løsning, som vi altid har gjort. Djøf har ikke været i konflikt med de offentlige arbejdsgivere siden 1969. Det siger vist alt og vidner om, at det ikke er for sjov eller for at genere, at vi nu står med et konfliktscenarier foran os. Strejkevarslet er et værktøj til at lægge pres på de offentlige arbejdsgivere for at nå frem til en fælles løsning. Vi beklager de gener, det måtte medføre for borgere, der bliver påvirket af konflikten. Men det er desværre uundgåeligt, når de offentlige arbejdsgivere ikke har ønsket at finde et kompromis, som både lønmodtagere og arbejdsgivere kan se sig selv i.'

Hvorfor strejke?

Danmark er nu ude på den anden side af finanskrisen, og det går igen godt med dansk økonomi. Ikke desto mindre har de offentligt ansatte i de senere år oplevet opsigelse af fridage, opsigelse af fleksaftaler, og trussel om, at den betalte frokostpause kan opsiges. 

Djøf er derfor sammen med alle de øvrige organisationer på det offentlige område klar til konflikt på kravene om lønforbedringer, der matcher lønudviklingen i den private sektor, og eksplicitering af retten til betalt spisepause i de offentlige overenskomster. 

De berørte arbejdspladser og medlemmer

Alle medlemmer, der er omfattet af strejkevarslet, har fået en mail direkte, og Djøf har haft kontakt til tillidsrepræsentanterne på langt de fleste af de omfattede arbejdspladser. Sammen med de øvrige akademikerorganisationer vil vi tilbyde klubmøder, hvor det ønskes i løbet af marts måned.

Se listen over de omfattede arbejdspladser

Se konfliktvarslingen her på det kommunale område

Se konfliktvarslingen på det regionale område

Se mere om, hvordan du er stillet under en konflikt

Se formand Sara Vergos pressemeddelelse om afgivelsen af strejkevarslet

Udvidet åbningstid på telefonerne

Vi holder ekstraordinært telefonerne åben for de medlemmer, som bliver omfattet af konflikt. Du kan i dag, mandag den 5. marts fra kl. 16-19, ringe med presserende spørgsmål uden for normal åbningstid på telefonnummer på 33 95 97 00.

Flere nyheder om OK18

Forhandlingsresultatet er godkendt

Klart ja til resultatet. Nye overenskomster for perioden 2018-2021 kommer efter sommerferien.

En chefkonsulent hedder fortsat chefkonsulent i staten

Parterne har aftalt at ændre forhandlingsresultatet, så den nye titel som seniorkonsulent fjernes.

Enstemmigt repræsentantskab anbefaler et "ja" til OK18-resultatet

Djøf Offentligs repræsentantskab er enig med bestyrelsen i at anbefale medlemmerne at stemme ja til OK18-resultatet.

Abonnér på nyheder

Få besked, når der er en nyhed om OK18.

 

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.