Djøf

Platformsøkonomi kan være en vej til dit næste job

Digitale arbejdsplatforme giver nye arbejdsmuligheder. Hvilke? Og hvilke vilkår for dit arbejdsliv indebærer de?

Platformene byder på nye potentialer i et voksende marked, hvor privatpersoner gennem digitale platforme køber/sælger/lejer varer eller ydelser af andre med fortjeneste. En af de erfarne aktører på markedet er virksomheden Nexus, der oplever en øget interesse for at ansætte midlertidige medarbejdere til en akut opstået situation eller en klart afgrænset planlagt opgave. Såkaldte interim-medarbejdere eller interim-opgaver. 

Specialisten løber med opgaverne

Partner i Nexus Poul Larsen har 18 års erfaring med matche virksomheder med interim ledere og specialister, og hans bedste råd til dem, der går med overvejelsen om at skifte jobbet ud med en interim ansættelse eller opgave, er: 

  • Vær indstillet på, at det er et marked i udvikling, det er stadig i sin vorden, så der er en usikkerhed forbundet med det.
  • Vær bevidst om din livssituation og vær parat til at have lidt udsving i din indtjening.
  • Du skal have en specifik kompetenceprofil kombineret med brancheerfaring - det er meget sjældent generalisten, som får en interim-opgave.

Efterspørgsel på fleksibel arbejdskraft

Selv om det kun er cirka 1% af danskerne, der havde indtjening via en digital arbejdsplatform i 2017, så ser Poul Larsen at markedet for interim ansættelser er i stor vækst i disse år. ”Vi oplever en vækst på 30-40% om året, og jeg tror, at markedet vokser mindst lige så hurtigt. Virksomhederne er meget mere interesserede i dag i at trække fleksible ressourcer ind, som kan løse konkrete opgaver.”

 

 

Djøfbladet

Skru op for familien – uden at skrue ned for arbejdet

Hvis I lever med familien som det vigtigste i jeres liv, er det ligetil at finde livsbalancen – uden at give køb på karrieren. Det handler om jeres mindset. Det siger strategiekspert Bo Bresson.

Illustration: Johavel/Shutterstock
Djøf blog

Skal ALLE opgaver virkelig nås inden jul?

Jeg magter ikke at have så travlt, blot fordi Jesus blev født. Jeg vil ikke være udbrændt inden jul.


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent