]]>

Djøf

Djøfernes fremtidige arbejdsmarked

Bliv klogere på de forventninger og udfordringer, der venter på fremtidens arbejdsmarked. Fordyb dig i analyser, læs artiklerne, deltag i arrangementer og bidrag med din indsigt i indsatsen 'A Working Future'.

Fremtiden har altid været til debat. Og måske mere nu end nogensinde før diskuteres det i både pressen og den videnskabelig litteratur, hvordan teknologi og nye arbejdsgange vil forandre fremtidens arbejdsmarked. Vi skal sammen blive klogere på udviklingen. Vi skal blive klogere på, hvordan vi som faglig organisation bedst indfrier medlemmernes ønsker og behov. Du kan være med lige her.
.
Henrik Funder, formand for Djøf Privat.

Download analyser og rapporter

Undersøgelser i samarbejde med forskere og eksperter kvalificerer debatten om fremtidens arbejdsmarked og sætter fokus på de udfordringer, vi står overfor og synliggør de kompetencer, der er brug for fremover. 

Fremtidens kompetencer

Højbjerre Brauer Schultz: Problemløsning, nysgerrighed og omstillingsparathed er alle kompetencer, som bliver vigtige for djøferne i fremtiden. I analysen kan du se hvilke kompetencer der bliver særligt vigtige for din profil og 11 andres.

Hovedresultater fremtidens kompetencer

Analysens resultater peger på: stor variation i kompetenceefterspørgslen, problemløsning er en kernekompetence for djøferne, nysgerrighed og omstillingsparathed bliver vigtigere og efterspørgslen efter sociale kompetencer stiger i særligt høj grad.

Fremtidens arbejdsmarked

Instituttet for Fremtidsforskning: Fremtidens arbejdsmarked medfører fundamentale forandringer af arbejdsgange, som får stor betydning for Djøfs medlemmer.

Automatiseringens effekter

McKinsey: 20% af arbejdstimer i djøf-relaterede job kan automatiseres ved hjælp af eksisterende teknologier – lavere end det danske gennemsnit på 43%.

Baggrundsanalyse af atypiske ansatte

Analysen afdækker atypiske ansatte djøfere på baggrund af indkomstoplysninger. Analysen viser, at andelen af atypiske ansatte er steget med 2 procentpoint fra 2008 til 2016 samt, at der blandt de atypiske ansatte er store forskelle i forhold til årsindkomst, uddannelse og anciennitet.

Analyse af det atypiske arbejdsmarked

Oxford Research: De forskellige typer af atypiske ansatte oplever vidt forskellige fordele, udfordringer og behov. I analysen kan du se hvilke karakteristika, der kendetegner de forskellige arketyper af atypiske ansatte djøfere.

Vinkler på fremtidens arbejdsmarked

Artikler og indlæg om djøfernes arbejdsmarked, hvor du kan zoome ind på fremtidens vilkår.

Professor: Kunstig intelligens stjæler næppe dit job

Læs debat fra Altinget, af Henning Thiesen, formand for Djøf, om fremtidens uddannelsessystemer.

Universiteterne har en nøglerolle i fremtidens efteruddannelsessystem

Læs debat fra Altinget, af Henning Thiesen, formand for Djøf, om fremtidens uddannelsessystemer.

Fremtidens topleder skal være menneskekender

Læs om topledelse, hvor de sociale kompetencer er vigtige for fremtidens leder - det bakkes op af ledelsesprofessor Anders Drejer fra Aalborg Universitet.

Mød 5 eksperter og få et bud på fremtiden

Hør om rådgivning, teknologi og arbejdsmarkedet. Et bud fra de 5 eksperter om, hvordan fremtiden for djøferne kan komme til at se ud.

Få et bud på fremtiden for juridisk rådgivning fra stifterne af Glitnr.

Teknologien betyder ingenting, hvis den ikke understøtter den måde, samfundet udvikler sig på.” Mød Andreas fra RedAssociates

Få hjerneforsker Troels Kjærs bud på, hvad teknologi kommer til at betyde på fremtidens arbejdsmarked

Skal vi bekymre os om jobmarkedet og kompetencerne? Få Anne Dencker Bædkels bud

Debat

”Problemet med fremtiden er, at den kommer af sig selv. Ligesom fodsvamp og mos i græsplænen”.  Sådan forklarer kommentatoren Anders Heide Mortensen, hvorfor det er så svært at gøre folk interesseret i fremtiden. Hvad tænker du? Det kan jo være dit job det gælder.