Djøf

Indsigt, oplevelser og internationalt netværk på EYBA-konference

På EYBA’s konferencer i udlandet får du faglig indsigt, internationalt netværk og kulturelle oplevelser sammen med andre unge advokater. Advokatfuldmægtig Nikoline Krogh deltog i forårets EYBA-konference i Moldova. Her fortæller hun om turen og tilmeld dig næste konference i Rom den 20. juni.

Af Nikoline Krogh, advokatfuldmægtig

Er du til faglige, sociale og kulturelle arrangementer i et internationalt miljø sammen med andre unge advokater og advokatfuldmægtige? Så tag med til EYBA’s sommerkonference i Rom i slutningen af juni. Jeg deltog selv i EYBA-turen til Moldova i foråret – og det var fire dage fyldt med oplevelser, faglig indsigt og internationalt netværk.

EYBA – European Young Bar Association, er et internationalt netværk af unge advokater og advokatfuldmægtige, som tre gange årligt samles for at diskutere og evaluere juridiske emner kombineret med kulturelle og kulinariske oplevelser i værtsbyen.

EYBA-konference - Djøf

EYBA’s forårskonference foregik i Chișinău – hovedstaden i Moldova, som er et lille land placeret mellem Rumænien og Ukraine. Efter flyveturen fra København landede vi i Moldova torsdag den 4. april, hvor programmet begyndte med socialisering i de lokale omgivelser. I Moldova betyder det karaokebar og masser af rødvin.

EYBA-konference - Djøf

Fredag begyndte det faglige program på et centralt hotel i Chișinău. Temaet på konferencens første dag var harmonisering af EU-retten generelt og i Moldova. Vi blev blandt andet klogere på Moldovas ønske om en tættere tilknytning til EU samt forsøget på at implementere EU-retspraksis i landets retssystem. Efter nogle intensive timer var der igen mulighed for at netværke med de øvrige deltagere fra 15 forskellige lande.

Aftenen bød på et besøg på verdens længste vinkælder – Cricova Winery, hvor rundvisningen blev efterfulgt at 4-retters menu og vinsmagning i den tilknyttede restaurant. Jeg sad under middagen til bords med to underholdende moldoviske advokater og fik i løbet af aftenen indblik i alt fra den moldoviske vintradition til landets juridiske uddannelsessystem.

EYBA-konference - Djøf

De få tømmermænd, der måtte være lørdag, blev lynhurtigt kureret med dagens emner om netop den moldoviske vintradition og udfordringerne forbundet med varemærkeregistrering og salg. Eftermiddagen var til fri leg, og jeg brugte min tid i godt selskab med deltagere fra den hollandske Bar Association i Amsterdam.

EYBA-konference - Djøf

Gallamiddag er en fast del af EYBA’s konferencer, og lørdag aftens gallafest blev afholdt på en restaurant i Chișinău centrum. Det var en perfekt afslutning på fire begivenhedsrige dage og gav mulighed for at tage afsked med de øvrige deltagere – og sige på gensyn til nogle af dem – med manér.

EYBA-turene er i mine øjne en perfekt kombination af fagligt relevante emner og socialisering med spændende mennesker fra hele verden. Jeg kan kun opfordre andre til at deltage – uanset om man ønsker at opbygge et internationalt netværk, en international karriere eller blot ønsker at blive klogere på andre landes systemer og kulturer i den juridiske verden.

EYBA-konference - Djøf

EYBA afholder tre årlige konferencer: Forårskonference, sommerkonference og en international weekend i efteråret. Næste konference finder sted i Italiens hovedstad Rom fra 20.-23. juni 2019.

 Som medlem af Djøf Advokat mulighed for at deltage i sommerkonferencen ved at søge en af Djøf Advokats 15 pladser, hvor deltagergebyret er betalt og der gives et økonomisk tilskud til rejseomkostninger. Tilmelding sker via Djøf Advokats hjemmeside, hvor du også finder nærmere oplysninger om turen.

Tilmeld dig EYBAs Summer Conference i Rom den 20. juni 2019

Djøfbladet

Andreas fik en god idé, der løser to problemer

FIK DU LÆST: Syv måneders feltarbejde, en kop kakao med en dement og en tur til Østrig er nogle af ingredienserne i iværksætterhistorien om Elderlearn og stifteren Andreas Reventlow. Han har skabt et firma, som bringer ældre og udlændinge sammen om at tale dansk. Tag med hjem til Tutter, som fik besøg af Robin fra USA. (Publiceret 8. marts)

Foto: Daniel Hjort
Djøf blog

Bureaukrati, god projektledelse og masser af muligheder

Dette er anden artikel om at arbejde i et ministerie på Slotsholmen. Er det virkelig så bureaukratisk et miljø, som alle går rundt og siger? Det er ikke min oplevelse, men der er nogle spilleregler, man skal følge.


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent