Djøf

Studie eller praktik

Forskellen mellem studieophold og praktik er ikke så stor som man måske skulle tro. Her kan du så se fordelene ved studieophold og praktikophold.

Studieophold

Et studieophold er for dig, der vil forbedre dine sproglige kompetencer og få et indtryk af et andet samfund og uddannelsessystem. Arbejdsgivere efterspørger i stigende grad interkulturel forståelse og internationale kompetencer, hvorfor et studieophold i udlandet kan gøre dig mere interessant på jobmarkedet. 

I en undersøgelse lavet af FIVU i 2012 viser, at over 70% af arbejdsgiverne, i en ansættelses-situation, vurderer interkulturel forståelse og kompetencer, som meget vigtige. I valget mellem to helt lige kandidater vil 55% af arbejdsgiverne vælge den kandidat med international erfaring. Blandt Djøf studerende med udenlandserfaring vil 99% anbefale dét til andre. 

Fordele:

 • Udenlandske universiteter giver dig andre faglige muligheder
 • Dit cv forbedres
 • Der er mange aktører, der kan hjælpe dig med at få netop det ophold, du ønsker
 • Du får et indtryk af anden kultur evt. med henblik på at gøre karriere i netop det land
 • Det behøver ikke at være dyrt at tage på studieophold i udlandet.

 

Praktikophold

Et praktikophold i udlandet giver dig muligheden for, at bo i en bestemt by eller land, samtidig med du får dig prøvet af professionelt. Har du en særlig interesse for et fagligt område, eller en idé om hvad du vil arbejde med i fremtiden, er et praktikophold i udlandet en god mulighed for, at kombinere teori og praksis. Hvis du drømmer du om en udenlandsk karriere, så er et praktikophold en god forsmag på hvad der i så fald venter dig. 

Kan du allerede nu indtænke dit praktikophold i din videre karriereplanlægning er det udmærket, men bestemt ikke en nødvendighed. Den interkulturelle forståelse og erfaring, som opnås ved studieophold, opnår du bestemt også ved et praktikophold.

Fordele:

 • Det giver dig et bedre cv
 • Det giver dig måske en afklaring af din fremtidige karriere
 • Du får muligheden for at få bedre sprogkompetencer
 • Det giver dig et afbræk fra studiet, hvor du kombinerer teori og praksis
 • Det giver dig mulighed for at prøve dig selv af
 • Du har selv ansvar for at finde praktikpladsen og få det bedste ud af opholdet.

Djøfbladet

Lykkekursus for studerende slår alle rekorder

En fjerdedel af alle bachelorstuderende på eliteuniversitetet Yale i USA fulgte sidste semester et kursus, hvor de lærte, hvordan de kunne blive mere lykkelige. En dansk rektor og en psykolog er ikke overraskede over efterspørgslen.

Foto: Michael Marsland, Yale
Djøf blog

Fra skabsløsninger til småkager

Drift og udvikling. Strategi og praktik. Sådan ser et job i en mindre virksomhed ud baseret på mine erfaringer. Hvad kan få dig til (ikke) at søge det?


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent