Djøf

Studiementor

Er du kandidatstuderende så bliv mentor for en yngre studerende, og vær med til at inspirere og udvikle en medstuderende. Og er du bachelorstuderende kan du få en-til-en sparring med en kandidatstuderende.

I et studiementorforløb mødes mentor og mentee i alt 3 gange, og hvert møde varer cirka 1-1½ time. Forløbet strækker sig over 2-3 måneder. I bliver matchet løbende, så det er muligt for mentee, at få en mentor når der er behov for det.

Få en mentor

Er du bachelorstuderende og vil gerne have én at sparre med, som har været dér, hvor du selv er nu - så få en mentor. Med en ældre studerende kan du dele små og store udfordringer og høre, hvordan han/hun selv har håndteret hverdagen som studerende. Vores erfaring er, at behovet for en mentor er størst, når man læser på 2. eller 3. semester af sin bachelor. 

”Jeg har fået rigtig god sparring, og en anden vinkel på hvordan man kan håndtere hverdagen på studiet.” 
– Simon, 2. semester, KU

Fordele for bachelorstuderende 

Fordelen ved at få en ældre studerende som mentor er, at han/hun er et par år foran dig og derfor bedre kan se din situation udefra og foreslå nogle løsninger, du måske ikke selv har fået øje på. Har du en konkret udfordring, kan du få gavn af, at din mentor sandsynligvis selv har oplevet noget lignende.

Bliv mentor

Er du i gang med din kandidatuddannelse og vil gerne dele dine erfaringer fra studiet med de nye studerende - så bliv mentor. Mentee læser på samme studiested som dig, og derfor er din viden og dine erfaringer på studiet meget værdifulde.

”Det sætter tingene i perspektiv - og når man skal forklare og dele sine erfaringer, så bliver man også selv mere bevidst og sikker i sin sag.” – Niklas, 8. semester, CBS

Fordele for kandidatstuderende 

Som mentor for nye studerende lærer du at lytte til mentees små og store udfordringer, give sparring og foreslå konkrete løsninger. Du får en mulighed for at reflektere over din egen studietid og trække dine erfaringer frem – både de gode og de dårlige – for at inspirere mentee til at håndtere sin hverdag som studerende.

Kontakt

Har du spørgsmål til studiementor, er du velkommen til at kontakte os på kortmentor@djoef.dk
Djøfbladet

Kunstig intelligens skal løse lavpraktiske problemer for borgerne

Københavns Kommune går efter de lavthængende frugter i sine første projekter med kunstig intelligens. Målet er at gøre byen bedre og borgerne tilfredse – fx ved at gøre det lettere at finde en ledig parkeringsplads.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Djøf blog

Leger du blindebuk til MUS?

Er det tydeligt for dig, hvad der belønnes i dit job? Ellers må du selv opstille mål. Evnen til at dokumentere resultater er afgørende i udviklingen af din karriere. Både når du byder ind på opgaver, forhandler løn og skifter job.


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent