]]>

Djøf

Kend reglerne i dit studiejob

Få et hurtigt overblik over regler og vilkår for løn, ansættelseskontrakter, sygdom, ferie og opsigelse i dit studiejob samt regler for barsel som studerende.

Regler og vilkår i dit studiejob

Løn i studiejob

Få et hurtigt overblik over, hvor meget du skal have i løn og pension i dit studiejob, når du bliver ansat i staten, region, kommune eller i en privat virksomhed. Se også, om du har ret til løn på helligdage som studentermedhjælper.

Ansættelses­kontrakt i studiejob

Få et nemt overblik over reglerne for din ansættelseskontrakt i dit studiejob. Få også tips til, hvad du bør få med af arbejdsvilkår i din kontrakt, og hvad du skal undgå at skrive under på.

Opsigelse studiejob

Vil du selv sige op, eller er du blevet opsagt? Læs alt om hvordan du siger dit studiejob op og om de regler, der gælder, hvis din arbejdsgiver siger dig op.

Sygdom og studiejob

Har du ret til løn under sygdom i dit studiejob? Eller vil du gerne vide, hvornår din arbejdsgiver kan kræve, at du fremviser en lægeerklæring? Læs om dine rettigheder i forbindelse med sygdom.

Ferie og fri i studiejobbet

Når du gerne vil holde ferie eller have fri til dine eksamener, er det en god idé, at du tidligt taler med din chef. Du har nemlig ikke krav på at få fri i din perioder, som du gerne vil. Men der er en større chance for, at det kan lade sig gøre, når du er i god tid. Om du har ret til ferie med løn afhænger altid af din kontrakt eller overenskomst.

Regler for ferie og fri i dit studiejob

Barsel

Som studerende har du ret til barsel. Har du ikke noget studiejob, kan du søge om ekstra SU. Har du et studiejob, eller er du snart færdiguddannet, er der mulighed for, at du kan få barselsdagpenge.

Regler for barsel som studerende

A-kasse og dagpenge

For at optjene retten til dagpenge skal du være medlem af en a-kasse.  Som studerende er det gratis at være medlem af Akademikernes A-kasse, som er Danmarks største a-kasse for akademikere.

Akademikernes A-kasse