]]>

Nyhedsmail

Sådan kommer du godt i gang i dit nye job

Få 5 strategiske tips til, hvordan du kommer godt i gang i dit første job efter studiet.

Når du har landet dit første job som nyuddannet, går du fra at være din egen chef med indflydelse på indhold og prioritering af din hverdag til at skulle indordne dig under mere formelle og uformelle krav.

Du vil få masser af ansvar og faste mødetider, og du skal skabe nye relationer og overholde deadlines. Samtidig skal du også have styr på, at din karriere går den rigtige vej. 

Her er 5 strategiske råd til, hvordan du kommer bedst fra start i dit nye job. 

Afstem forventninger med din nye chef

Vær åben og strategisk, når du taler med din chef. Fortæl, hvad går godt, og hvor dine faglige udfordringer er, og kom gerne med løsninger. Det giver din chef et råderum til at finde løsninger sammen med dig.

Spørg også din chef, hvordan vedkommende oplever din indsats, og hvad du måles på. Har I ikke aftalt at holde statusmøder, så tag initiativ til et. Det giver dig mulighed for at være på linje med din chef, og så ved du også, hvornår du er en succes. 

Vis fleksibilitet

Nogle opgaver er mere spændende end andre. Der vil altid være nogle opgaver, som ikke matcher din profil 100%, men de skal stadig løses. Din chef kan altid bede dig om at lave rutine opgaver, som fx referat fra møder, selvom det ikke står i din jobbeskrivelse.

Skab relationer i virksomheden

Tjek ud, om der er løbeklubber, cykelhold eller andre fritidsaktiviteter, og deltag i dem. Du skal ikke bare lære din chef og nærmeste kolleger at kende, men også andre kolleger i virksomheden. Det gør din hverdag nemmere, når du kender dine kolleger og skal løse opgaver på tværs af organisationen.

Vær med i et netværk 

Du kan vende nogle af de oplevelser i et netværk, som undrer dig, og få gavn af andres erfaringer til at håndtere uforudsete situationer. Deltag i et netværk inden for virksomheden eller uden for virksomheden. Du kan bruge et netværk til at sparre med, uden du skal bekymre dig om, hvad dine kolleger tænker om dig.

Vær på forkant i din karriere

Vend dine tanker og idéer om dit arbejdsliv og dine karrierevalg og muligheder med en professionel sparringspartner ved at booke en gratis karrieresamtale hos Djøf.

Book gratis karrieresamtale

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.