Djøf

Djøfs lederpris 2018

Kvalitet i ledelse handler om at skabe resultater gennem andre med tillid, samarbejde og gode beslutninger. Blandt de mange ledere, som mestrer det, finder vi én, der har gjort sig særlig fortjent til at modtage Djøfs lederpris 2018.

Kvalitet i ledelse er afgørende for at skabe resultater i virksomhederne og for medarbejdernes motivation.
Henrik Funder - Lederprisen 2018
Henrik Funder, formand for Djøf Privat og for juryen, der valgte, hvem der sidste år skulle have Djøfs lederpris.

Djøf har indstiftet en lederpris for at sætte fokus på, hvordan kvalitet i ledelse bidrager til resultatskabelse i private virksomheder. Ledelse er den enkelt faktor, der betyder mest for fremtidens vækst. De modeller og teorier, som ledelse i mange år har været baseret på, må genbesøges, videreudvikles eller måske endda erstattes i en tid med nye organisationsformer, big data, kendte markeder i opbrud osv. Der må kort sagt findes nye svar på, hvordan ledere lykkes med samarbejde og vækst i morgendagens erhvervsliv.

Dét er Djøfs lederpris med til at sætte fokus på, og samtidig får vi toplederen, forskeren og ledelseseksperten til at give deres perspektiver på det, fx i artikler, på kurser, til arrangementer mv.

Djøfs lederpris

Djøfs lederpris uddeles for

  • at fremme lederevner, som skaber resultater og vækst erhvervslivet
  • at synliggøre nye topledertalenter fra erhvervslivet
  • at sætte fokus på lederkompetencer og -kvaliteter
  • at inspirere medarbejdere med ambitioner om at blive ledere.

Ledelse er vigtigt, og derfor sker selve udvælgelsen af prismodtageren i en grundig proces. Den starter med over 1000 ledertalenter, og der indgår en gennemgang af topkandidaternes cv og referencer fra deres medarbejdere. 20 udvalgte kandidater svarer på en række spørgsmål om, hvordan de bedriver ledelse. Det giver god anledning til at reflektere over egen ledelse - noget som mange topledere ofte ikke har tid til i en travl hverdag. 

Lederprisen går til en, der lykkes med ledelse, og vinderen bliver belønnet med et personligt executive udviklingsforløb til en værdi af 50.000 kr.

Prisen uddeles på Djøfs lederkonference den 2. maj i CfLs lokaler – se programmet og tilmeld dig her:

Hvem er juryen?

I år består juryen af:

  • Henrik Funder, formand Djøf Privat og formand for juryen
  • Pui Ling Lau, COO, Realdania
  • Jesper Eigen Møller, bestyrelsesformand, Brøndbyernes IF mv.
  • Morten Falkenberg, CEO, Nobia Group og næstformand i Velux
  • Anne Mette Dissing-Immerkaer, partner, Heidrick og Struggles         
  • Britta Borch Egevang, direktør, Djøf

Juryen har mangeårig erfaring med at udpege ledertalenter og ved, hvad det kræver at løfte udfordringerne og skabe resultater i såvel videnstunge virksomheder som produktionsvirksomheder. Nu og i fremtiden, og med blik for, hvordan man lykkes i en dansk kontekst og på internationale markeder.

Mød en prismodtager

Louise Hahn vinder af Djøfs lederpris 2017 

Sidste års prismodtager, Louise Hahn, Senior Vice President, DONG Energy, fik følgende ord med på vejen fra juryen:

"Louise Hahn har skabt flotte resultater, samtidig med at hun er en fremragende og passioneret leder. Hun har en stor arbejdskapacitet og skåner ikke sig selv hverken i forhold til forretningen eller det nære, når medarbejderne har behov for at tale med hende. Med sit vindende væsen og lidt stille facon kommer hun ud over rampen.

Som en af hendes medarbejdere siger: ”Hun er en, man har lyst til at følge”. Louise er ikke bange for at spørge andre til råds, heller ikke når det gælder ledelse, for hun ved, at man hele tiden skal udvikle sig. Hun får med denne pris en velfortjent anerkendelse for sine excellente ledelseskompetencer."


Læs Djøfbladets portræt af Louise Hahn: Djøfs lederpris til leder med hjerne og hjerte

Djøfbladet

Er Google et pinligt visitkort for dig?

Søg på dig selv på Google og se, om du er tilfreds med det, der kommer øverst. Hvis ikke, så gør noget ved det. Hør hvordan.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Djøf blog

Hvor svært kan det være - chef?

Din vigtigste opgave, som chef, er at få dine folk til at trives i jobbet. Hvor svært kan dét lige være.


Frederik Iuel
Frederik Iuel
Chefkonsulent