]]>

Djøf

Gå ikke glip af retten til 14.106 kr. som nyuddannet

Som medlem af Akademikernes A-kasse er du sikret retten til dagpenge, hvis du bliver ledig efter endt uddannelse. Og det er helt gratis.

Få dagpenge fra første dag

Undgå at stå med en tom bankkonto hvis du bliver ledig som nyuddannet. Djøf samarbejder nemlig med Akademikernes A-kasse, som tilbyder dig et gratis studiemedlemskab. Tilmelder du dig a-kasse senest 1 år, før du bliver færdiguddannet, sikrer du dig retten til 14.106 kr. i dagpenge.

3 grunde til at melde dig ind nu

Du sikrer dig dagpenge fra første dag

Få dagpenge allerede fra første dag som nyuddannet. Det kræver dog, at du er medlem i mindst et år, før du bliver færdiguddannet.

Du får ret til 14.106 kr.

Som medlem sikrer du dig ret til 14.106 kr. i dagpenge, hvis du ikke har et job, når du bliver færdiguddannet.

Dit studiemedlemskab er gratis

Du kan være gratis medlem af Akademikernes A-kasse, når du er studerende og under 30 år.

Det skal du vide

Melder du dig ind, når der er mindre end et år tilbage af dit studie, har du først ret til dagpenge en måned efter, du er færdiguddannet. Det hedder karensperiode. Som nyuddannet mister du derfor retten til en måneds dagpenge, der er 14.106 kr. som nyuddannet, hvis du ikke får dig meldt ind i tide.

Har du mindre end to måneder tilbage af dit studie, kan du ikke længere tilmelde dig et gratis studiemedlemskab. Kontakt Akademikernes A-kasse for at høre mere om dine muligheder.

Som studerende kan du være gratis medlem af Akademikernes A-kasse i 5 år, så længe du er under 30 år. Derefter skal du betale for dit medlemskab. Ifølge loven skal du nemlig begynde at betale for dit medlemskab, når du er fyldt 30 år.

Når du er fyldt 30 år, skal du betale for dit medlemskab af a-kassen, også selvom du er studerende. Du kan dog blive deltidsmedlem. Og på den måde sparer du noget af kontingentet. Kontakt Akademikernes A-kasse for at høre mere.

Hvad er forskellen på Djøf og Akademikernes A-kasse?

En a-kasse sikrer dig dagpenge, hvis du bliver ledig, mens Djøf som fagforening kæmper for bedre løn, rettigheder og vilkår i dit studie- og arbejdsliv.

Her er de væsentligste forskelle:

Djøf Akademikernes A-kasse
  • sikrer dig professionel sparring under studierne og resten af din karriere
  • hjælper dig med juraen i din kontrakt, ved lønforhandling – og hvis du bliver fyret
  • giver dig adgang til en række faglige fordele og attraktive rabatordninger.
  • sikrer dig til 14.106 kr./mdr. i dagpenge
  • rådgiver om dagpengeregler
  • hjælper dig godt på vej, hvis du er uden job.

 

Du bliver ikke automatisk medlem af Akademikernes A-kasse, når du melder dig ind i Djøf. Omvendt bliver du heller ikke automatisk medlem af Djøf, når du melder dig ind i Akademikernes A-kasse.