Nyhedsmail

Jobmuligheder i transportbranchen

Transportbranchen har i stigende omfang brug for djøfere, der kan gøre processer smartere og mere effektive, og som kan finde nye markedsmuligheder og fastholde eksisterende kunder.

En branche i vækst, men med hård konkurrence

Den international konkurrence er benhård og danske vognmænd kan ikke konkurrere på prisen. De skal derimod konkurrere på effektive og smarte løsninger. Til det har de brug for djøfernes analytiske kompetencer. Derudover bliver virksomhederne presset af øgede miljøkrav og af kunder, der stiller større krav til hurtig levering.

Du skal gøre virksomhederne smartere

Som djøfer, der bliver ansat i transportbranchen, kan du få følgende arbejdsopgaver: 

  • Udarbejde markedsanalyser, der fx viser best practice og hvor og hvordan virksomheden kan få nye markedsmuligheder. 
  • Sikre at processer bliver planlagt så optimalt som muligt. Fx hvordan lagerhoteller kan bruges bedre. Hvordan virksomheder hurtigere får en vare fra a-z og samtidig kører så få kilometer som muligt. 
  • Sikre høj kundetilfredshed. Fx hvordan virksomheden sikrer, at kunderne er tilfredse og vender tilbage. 
  • Varetage det juridiske arbejde, blandt andet udbud og kartelspørgsmål.
  • Stå for markedsføringen. Fx sikre at det materiale kunden får er ordentligt og sikre, at virksomheden bruger de rigtige kanaler. 
  • Analysere de kundeaftaler, virksomheder får gennem et fælles IT-system. Hvordan er aftalen skruet sammen? Hvad skal virksomheden byde ind på?

Sådan kontakter du virksomheden

Ring til virksomhedens chef og fortæl, hvad du kan gøre for virksomheden. Spørg om chefen kan afsætte 30 minutter til at drikke en kop kaffe med dig. Det er vigtigt, at du fortæller, hvad du kan levere så konkret som muligt. 

Kontakt disse virksomheder

De mellemstore transportvirksomheder med 20 – 25 ansatte har det største potentiale for djøfere. De store virksomheder har allerede djøfere ansat, mens de små hverken har tilstrækkeligt med opgaver eller har økonomi til det. Virksomhedsejerne i de mellemstore virksomheder er dog sjældent selv klar over, at de har brug for en djøfer, så som jobsøger skal du være offensiv.

Du kan finde virksomheder gennem ITD Brancheorganisationen for den danske vejgodstransports hjemmeside.

Hvordan skal du være som person?

Du skal have gå-på-mod, have lyst til at skabe dit eget job og have lyst til at lære samt tage og få ansvar.
Det er ikke nødvendigt med et branchekendskab, men det er en fordel, hvis du kan tysk, da transportbranchens største handelspartner er Tyskland.

Sådan skifter du branche

PS: Indholdet her på siden stammer fra et arrangement i Djøf, og transportbranchen var repræsenteret ved Chefkonsulent Anders Jessen fra ITD Brancheorganisationen for den danske vejgodstransport og djøferen Asger Bryderup fra J.Nørgaard Petersen.

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.