Nyhedsmail

Job hos tandlægen eller den praktiserende læge

Tandlæger og praktiserende læger oplever øgede krav til administration, ledelse og dokumentation. Krav, der kan give jobs til djøfere.

Mange tandlægeklinikker og lægepraksisser vokser i disse år. Det giver mere administration og stiller større krav til ledelse. Samtidig bliver tandlæger og læger mødt med øgede krav om dokumentation og certificeringer. Det kan skabe jobmuligheder for djøfere.

All-around djøfer med fokus på ledelsessparring og administration

Djøfere, der bliver ansat på en tandlægeklinik eller hos en praktiserende læge, kan få nogle af disse arbejdsopgaver:

  • Varetage og optimere den daglige drift. Mange tandlæger og læger har ikke uddannelse inden for drift og administration. De ser det måske som en arbejdsbyrde, de må løse i weekenderne og om aftenen.

  • Sparre med ledelsen om forskellige udfordringer, fx om hvordan MUS processen skal foregå.   

  • Udarbejde procesbeskrivelser for samtlige forretningsgange. Det er lovpligtigt for alle lægepraksisser i dag og med stor sandsynlighed bliver det også lovpligtigt for alle tandlæger inden for få år.

  • Have kontakten til leverandører og stå for indkøb og lagerstyring.

  • Varetage personaleadministrationen herunder rekruttering, MUS, ferieplanlægning og APV.

  • Udvikle kommunikation og markedsføring. Fx varetage den skriftlige kommunikation ved e-konsultation, opdatere og udvikle hjemmeside og Facebook.

  • Varetage økonomien.

Sådan finder du jobbet

Det er endnu et fåtal af klinikker og praksisser, der har ansat djøfere. Derfor er et job i branchen i høj grad noget, du selv skal skabe ved at opsøge dem og netværke dig til kontakter. Når du kontakter en klinik er det vigtigt, at du kan fortælle, hvilke opgaver du kan løse så konkret som muligt..

Hav in mente, at klinikkerne og praksisserne måske ikke har arbejdsopgaver nok til en fuldtidsansættelse. Overvej derfor muligheden for at arbejde deltid ved to eller flere klinikker/praksisser.

Brug Djøfs Karriereværktøj til at få afklaring og retning på dit næste skridt i karrieren 

PS: Pointerne stammer fra et arrangement i Djøf, hvor Astrid Knudsen, der er djøfer, fortalte om sit job hos en tandlæge, og hvor Henrik Laursen, ejer af Dansk praksis optimering, fortalte, hvordan han hjælper læger.

 

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.