Ny inspiration til jobjagten

Ny inspiration til jobjagten

Få nye vinkler på din jobsøgning, eller brug din erfaring til at hjælpe andre videre mod det næste job. Djøfs jobsparringsordning matcher djøfere i job med dem, der savner et.

Af Rie Duun
30.01.2017

”Det allervigtigste, jeg kan hjælpe med, er motivation og opbakning til at blive ved at søge og til at søge der, hvor der faktisk er en chance for at få job.”

Susanne Weihe Dam er administrationschef i Det Københavnske Teatersamarbejde og arbejder med rekrutteringsopgaver. Hun ser jobsparringsordningen som en måde at blive inspireret på, samtidig med at hun hjælper andre ved at bruge sine erfaringer i en ny sammenhæng. Indtil videre har hun hjulpet to jobsøgende djøfere i jobjagten – den ene har fået fast arbejde.

Det allervigtigste, jeg kan hjælpe med, er motivation og opbakning til at blive ved at søge og til at søge der, hvor der faktisk er en chance for at få job.

”Jeg meldte mig egentlig af nysgerrighed. Jeg ville gerne prøve at være mentor, og sommetider rekrutterer jeg jo selv. Derfor har jeg noget at byde på, men jeg mener, at alle erfarne djøfere vil kunne bidrage med noget brugbart. Det vigtigste er, at man ud fra et professionelt synspunkt er i stand til at give opbakning og motivation,” siger hun.

 

Find det relevante jobopslag

”Det, jeg hjælper med, er at indkredse, hvilke job der kunne være relevante, og hvad udfordringen er for netop den person, jeg taler med. Vi ser meget konkret på ansøgningen, på, hvordan den er formuleret, og på cv’et, og vi snakker om, hvordan de performer til en jobsamtale.”

Susannes erfaring er, at det kan være svært at gennemskue formuleringer og stillingsbetegnelser i jobopslagene:

”Man skal ikke lade sig bremse af, at jobbet hedder noget andet, end man havde forestillet sig, men se på, hvad man kan byde på. Også selvom du måske ikke kan relatere dig til den konkrete stillingsbetegnelse. Det er ærgerligt, hvis man bliver skræmt af terminologien omkring et job, man sagtens kan udfylde. Men for nogle kan det være en barriere at søge en projektlederstilling, hvis man ser sig selv som koordinator eller analytiker. Jeg kan hjælpe med at se på det helt konkrete i jobindholdet,” fortæller hun.

Susanne ser ordningen som inspiration og øjenåbner.

”Jeg synes, jeg har lært to rigtig spændende personer at kende, som jeg ellers aldrig ville have mødt. Det er sjovt at følge deres udvikling, og jeg kan kun anbefale andre at bruge ordningen,” siger hun.

Giv sparring til en jobsøgende

Djøfs jobsparringsordning matcher jobsøgende djøfere, der har været på jobjagt i op imod et år, med erfarne djøfere, som kan inspirere og give ny energi. Vil du hjælpe andre djøfere i job? Så er jobsparring måske noget for dig.

Læs mere om Djøfs jobsparringsordning