Rasmus Salling

Gi’r du en kop kaffe?

Inden Rasmus Salling blev udstationeret til Bruxelles, kontaktede han det danske Djøf-netværk i byen. Det har været med til at give ham en god start på de to år, han skal være i Belgiens hovedstad.

Af Christine Theisen
18.12.2014

I oktober 2013 pakkede Rasmus Salling sit danske hjem ned og flyttede til Bruxelles. Han var blevet udstationeret med sit arbejde som advokat for den franske industrigigant Schneider Electric, global specialist i energioptimering og i Danmark mest kendt for Lauritz Knudsen-kontakterne. Inden Rasmus forlod Danmark, undersøgte han bl.a., om Djøf kunne gøre noget for ham, når han skulle bo i udlandet.

”Jeg vidste ikke, at der eksisterede et netværk for djøfere i Bruxelles. Da jeg så det på Djøfs hjemmeside, skrev jeg til formanden for netværket, Søren Hyldstrup Larsen, og spurgte, om jeg måtte invitere mig selv på en kop kaffe, når jeg kom til byen.”

Jeg er glad for at vide, at jeg fortsat kan bruge Djøf til rådgivning og karrieresparring, mens jeg er i Belgien. Og ellers betyder adgangen til et netværk mest.

Søren skrev tilbage, at Rasmus var velkommen. 

”Det var rigtig fint at have sådan en kontakt allerede hjemmefra. De bedste staldtips får man jo af mennesker, der selv har prøvet skiftet fra Danmark til Bruxelles og ved, hvad det er godt at være opmærksom på,” siger Rasmus Salling.

Ny by – nye relationer

Netværket Djøf Belgien holder jævnligt arrangementer med fagligt og socialt indhold på programmet. Kort tid efter at Rasmus Salling var flyttet til Bruxelles, deltog han i et arrangement om at være ny dansker i Belgien.

”Når man kommer til en ny by og skal til at opbygge helt nye relationer, er det super med sådan et netværk, hvor man kan møde andre i samme situation som en selv og både tale fagligt og socialt.”

Netværket tæller mest

På spørgsmålet, om Rasmus er klar over de andre fordele, han kan få ud af sit Djøf-medlemskab, mens han bor i udlandet, som fx rabat på Djøfs kurser, siger han:

”Rabatterne er selvfølgelig et gode, men for mig er det ikke afgørende. Jeg er glad for at vide, at jeg fortsat kan bruge Djøf til rådgivning og karrieresparring, mens jeg er i Belgien. Og ellers betyder adgangen til et netværk mest. Jeg skal kun være her i to år og vil gerne have en masse ud af det. Via mit medlemskab af Djøf har jeg hurtigt fået kontakt med andre danskere og følt mig meget velkommen.” 

Læs mere om Djøf Belgien