Djøf

Fordele og rabatter for selvstændige

Få gode rabatter på bank, forsikring mv. Og find sparring og netværk i Djøf, når du er selvstændig

Advokatbistand

Selvstændige har ofte behov for advokatbistand. Derfor har Djøf indgået en aftale med to advokatfirmaer, der tilbyder advokatbistand på favorable vilkår til Djøfs medlemmer:

Rådgivningen vil typisk tage udgangspunkt i følgende problemstillinger:

Start af virksomhed

 • Personlig virksomhed, I/S eller selskab herunder drøftelse af skatteprincipper.
 • Samarbejde med andre og ejeraftaler.
 • Stiftelse, direktørkontrakt, og måden virksomheden agerer på i forhold til omverdenen.

Drift af virksomhed

 • Redelighed, krav til ledelsen, bogholderiet, årsrapporten og valg af revisionsprincip.
 • Almindelige samhandelsbetingelser, joint ventures og samarbejder.
 • Finansiering, investorer, lån og vækststøtteordninger.

Ophør af virksomhed

 • Likvidation, konkurs og pligter i forhold til kreditorer og andre stakeholders.
 • Konflikter i ejerkredsen, ind- og udtræden samt afslutning af ejeraftaler.
 • Salg af virksomheden, aktivsalg vs. salg af kapitalandele.
 • Internationale salg, valg af rådgivere og tilpasning af virksomheden med henblik på salg.

Det første møde med advokaten foregår på advokatfirmaets adresse. Mødet er gratis og varer maksimalt 1 time. Det omfatter generel rådgivning, men ikke gennemgang eller udarbejdelse af dokumenter.

Herefter kan du få op til 10 timers advokatbistand med 25% rabat i forhold til advokatfirmaets sædvanlige timetakst.  

Kontakt Djøf, hvis du ønsker at benytte aftalen om advokatbistand.

 

Ansvarsforsikring

Din virksomhed - dit ansvar. Derfor bør du overveje at tegne en forsikring, der dækker dit erhvervsansvar. Djøf anbefaler, at du overvejer om du har brug for en "Professionel Rådgiver Ansvarsforsikring".

Nogle samarbejdspartnere kan i kontrakten have en standardbestemmelse om, at du skal have en "Professionel Rådgiver Ansvarsforsikring", der dækker økonomiske tab, hvis der sker fejl under en rådgivningsopgave.

Djøf har en aftale med et forsikringsselskab om erhvervsforsikringer, der kan være relevante for selvstændige, herunder "Professionel Rådgiver Ansvarsforsikring".

Bankaftale

Er du selvstændig eller i gang med at starte din egen virksomhed? Som medlem af Djøf, får du nogle unikke medlemsfordele hos Lån & Spar. Vi arbejder tæt sammen, og de kender vores branche godt. Derfor kan de hjælpe med at finde den bankløsning, der er bedst for dig og din virksomhed. 

Se mere om aftalen med Lån og Spar Bank

Økonomisk rådgivning

Der er mange ting at holde styr på, når du starter og driver egen virksomhed. For at hjælpe dig bedst muligt, har vi indgået en aftale med et mindre firma – Markman & Bechlund  - der kan bistå dig med start af egen virksomhed og den daglige økonomistyring.

Som medlem af Djøf kan du få følgende rabatter:

 • Nye virksomheder: 1-5 timers rådgivning pr. måned til 20 % rabat i forhold til listepriserne. Aftalen kan være op til to år med fuld eller delvis økonomiservice (regnskab, bogføring, indberetninger, likviditetsstyring, debitorstyring, årsregnskab m.v.) med det formål at hjælpe din virksomhed sikkert igennem de første to kritiske år. (Den toårige aftale kan justeres opad efter behov). Du kan også få rådgivning til at forberede opstart af virksomheden, herunder virksomhedsform, oprettelse af firma, og hvordan du får styr på økonomien, så du som iværksætter kan koncentrere dig om produktudvikling, markedsføring og salg.
 • Hvis virksomheden er mere end to år gammel: Få 10% rabat i forhold til listepriser på samtlige ydelser inden for konceptet "fuld økonomiservice", det vil sige budgettering, controlling, forretningsgange og dokumentation.

Kør firmadelebil for kun 146 kr. om måneden

LetsGo Firmadelebil er et nemt og billigt alternativ til taxa og egen firmabil. Fordi du er medlem af Djøf, er der endnu flere fordele ved Firmadelebil fra LetsGo. Du får adgang til 180 biler for kun 146,25 kr. inkl. moms pr. måned.

LetsGo tilbyder netop nu to måneders test af Firmadelebilen. Det betyder, at du de første to måneder ikke skal betale for medlemskabet, men kun selvrisikoforsikring på 50 kr. Så kan du teste ordningen og se om den dækker dit bilbehov. Herefter koster det 96,25 kr. pr. måned + 50 kr. i selvrisikoforsikring. Der er en måneds opsigelsesvarsel på medlemskabet.

Det får du:

 • Adgang til 180 nye biler i hele Danmark
 • Gratis p-licens til Frederiksberg og Københavns kommuner (rød zone undtaget) samt Aarhus (minus midtbyen)
 • Adgang til forskellige bilmodeller, fra mikrobiler og elbiler til kassevogne
 • Afregning efter forbrug (tid og km) og efter hvilken bil du bruger. Alt inkluderet i pris: Brændstof, forsikring, parkering, bilservice og 24/7 nødtelefon
 • Variable omkostninger frem for faste
 • Faktura kan bruges som kørebog
 • Hent og aflever døgnet rundt
 • En personlig nøglebrik som giver adgang til alle biler
 • Mulighed for privatkørsel samt medarbejderrabat
 • Spar typisk 2.000-3.000 kr. om måneden ved at have firmadelebil frem for egen firmabil

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Du kan læse mere om erhvervsordningen på LetsGo hjemmeside. Hvis du har spørgsmål, så skriv til mr@letsgo.dk eller ring på telefon 25 59 63 00.

Bliv medlem af LetsGo Firmadelebiler og få adgang til en stor bilpark.

Tilmeld dig LetsGo (Login: Kun for Djøf-medlemmer)

Professionel sparring

Du kan bruge Djøf til at udvikle dine ideer, tanker og overvejelser.

Er du i opstartsfasen kan en af Djøfs erfarne karrierekonsulenter kan du stille skarpt på spørgsmål som: 

 • Hvad er dit produkt og dine kompetencer/styrker?
 • Hvad vil du gerne med din virksomhed – på kort og lang sigt?
 • Hvad er dine succeskriterier – personligt og i forhold til virksomheden?
 • Hvad skal du have hjælp til i forhold til etableringen, hvad er det fx du ikke selv kan/vil?
 • Hvordan tænker du virksomheden i forhold til din karriere i øvrigt?
 • Hvilke gode, konkrete råd har du brug for?
 • Hvem kan hjælpe dig videre i processen?

Det kan også handle om, hvordan virksomheden skal udvikle sig eller måske, om man overhovedet skal fortsætte som selvstændig. Naturlige spørgsmål kan være:

 • Hvordan kommer jeg til at lave det, jeg virkelig brænder for?
 • Hvem kan hjælpe mig med salg, økonomi og lignende?
 • Hvad er min strategi på kort og lang sigt?
 • Kan jeg evt. gå i kompagniskab med andre?

 

Hvis du på et tidspunkt ønsker at transformere dine til kompetencer i et lønmodtagerjob. Kan vi hjælpe dig med spørgsmål som: 

 • Hvilke kompetencer har jeg udviklet de sidste par år?
 • Hvordan får jeg oversat mine kompetencer til noget, der passer i et lønmodtagerjob?
 • Hvordan overbeviser jeg arbejdsgiver om, at dette faktisk er et tilvalg?
 • Hvad er vigtigt for mig i min jobsøgningsstrategi?
 • Hvem kan hjælpe mig med jobsøgningsprocessen?

 

Går du med nogle af disse overvejelser, så bestil en times gratis sparring med en konsulent fra Djøfs Karriere- og Kompetencecenter.

Du kan booke en tid her

 

Netværk

I hverdagen sidder mange selvstændige alene med deres opgaver. Den primære kontakt til andre går gennem opgaver, kunder og vidensøgning.

Kunsten som selvstændig ligger i at blive skarp på sit produkt, sit brand og at kunne positionere sig i forhold til lignende produkter på markedet. Det er vigtigt ikke at spilde tid på at genopfinde hjulet. Den risiko kan du bl.a. reducere ved at bruge dit netværk som en del af din kreative proces og markedsafsøgning.

Det rigtige netværk kan udgøre en vigtig kilde til karriere- og kompetenceudvikling. Hvis du ved, hvem du skal gå til, og hvornår du skal gøre det, vil dit netværk tit være den hurtigste vej til relevant og brugbar viden.

Men som selvstændig kan du også komme i tvivl om, hvad du kan sige til dit netværk. Hvor meget du fx tør løfte sløret for en ny ide. Måske risikerer du, at nogen vil stjæle ideen fra dig, hvis du fortæller om den. Den risiko skal du selvfølgelig være bevidst om.

Samtidig er det dog også sådan, at du ofte kan lære rigtig meget af at vende tanker og ideer med netop kunder, leverandører og endda konkurrenter. Derfor må du gøre op med dig selv, hvordan du bedst får gavn af at have dem med i dit netværk

Er du en netvæver?

Måske har du mere brug for at netværke med nogen, som er forskellige fra dig? I dit arbejde har du dine styrker, men der er også områder, du ikke ved nok om.

At være ’netvæver’ vil sige, at man bevidst søger efter personer at være i netværk med, som kan noget andet end en selv. Det kan være personer, som beskæftiger sig med det samme som dig, men med en helt anden tilgangsvinkel. Eller det kan være personer/virksomheder, som kan komplementere dine kompetencer.

Denne netværksmetode er effektiv på en anden måde og er ofte meget fokuseret på konkret opgaveløsning.

For at finde det rigtige netværk, må du overveje, hvad du har brug for. Vær opsøgende blandt dine kontakter, find ud af hvad dit behov er, og hvor du kan få det dækket.

Djøf har mange netværk

Er du interesseret i at deltage i en formel netværksgruppe, så igangsætter Djøf løbende netværk, der er organiseret efter fagligt indhold eller stillingsmæssig funktion. Hvert netværk holder et vist antal møder, som Djøf faciliterer.

Den grundlæggende tanke bag Djøfs netværk er, at deltagerne knyttes sammen via deres fælles arbejdsindhold eller jobfunktion, og at det fælles udgangspunkt er med til at skabe homogenitet i gruppen.

Læs mere om Djøfs netværk 

Mentor

Som nystartet selvstændig, kan du få gavn af en mentor og få et par ekstra øjne på dine idéer, din virksomhed og din personlige udvikling. Sammen med en mentor kan du reflektere over din karriere og blive inspireret til at gå nye veje for at opnå dine mål. Som erfaren selvstændig kan du selv blive klogere og samtidig hjælpe andre ved at være mentor for en nystartet selvstændig. I Djøfs mentorordning kan du få et kort forløb på ca. 6 måneder som inkluderer 3-4 møder med en anden selvstændig.

Se Djøfs mentorordninger

Måske har du mere brug for at netværke med nogen, som er forskellige fra dig? I dit arbejde har du dine styrker, men der er også områder, du ikke ved nok om.

At være ’netvæver’ vil sige, at man bevidst søger efter personer at være i netværk med, som kan noget andet end en selv. Det kan være personer, som beskæftiger sig med det samme som dig, men med en helt anden tilgangsvinkel. Eller det kan være personer/virksomheder, som kan komplementere dine kompetencer.

Denne netværksmetode er effektiv på en anden måde og er ofte meget fokuseret på konkret opgaveløsning.

For at finde det rigtige netværk, må du overveje, hvad du har brug for. Vær opsøgende blandt dine kontakter, find ud af hvad dit behov er, og hvor du kan få det dækket.

Måske har du mere brug for at netværke med nogen, som er forskellige fra dig? I dit arbejde har du dine styrker, men der er også områder, du ikke ved nok om.

At være ’netvæver’ vil sige, at man bevidst søger efter personer at være i netværk med, som kan noget andet end en selv. Det kan være personer, som beskæftiger sig med det samme som dig, men med en helt anden tilgangsvinkel. Eller det kan være personer/virksomheder, som kan komplementere dine kompetencer.

Denne netværksmetode er effektiv på en anden måde og er ofte meget fokuseret på konkret opgaveløsning.

For at finde det rigtige netværk, må du overveje, hvad du har brug for. Vær opsøgende blandt dine kontakter, find ud af hvad dit behov er, og hvor du kan få det dækket.

Måske har du mere brug for at netværke med nogen, som er forskellige fra dig? I dit arbejde har du dine styrker, men der er også områder, du ikke ved nok om.

At være ’netvæver’ vil sige, at man bevidst søger efter personer at være i netværk med, som kan noget andet end en selv. Det kan være personer, som beskæftiger sig med det samme som dig, men med en helt anden tilgangsvinkel. Eller det kan være personer/virksomheder, som kan komplementere dine kompetencer.

Denne netværksmetode er effektiv på en anden måde og er ofte meget fokuseret på konkret opgaveløsning.

For at finde det rigtige netværk, må du overveje, hvad du har brug for. Vær opsøgende blandt dine kontakter, find ud af hvad dit behov er, og hvor du kan få det dækket.

Måske har du mere brug for at netværke med nogen, som er forskellige fra dig? I dit arbejde har du dine styrker, men der er også områder, du ikke ved nok om.

At være ’netvæver’ vil sige, at man bevidst søger efter personer at være i netværk med, som kan noget andet end en selv. Det kan være personer, som beskæftiger sig med det samme som dig, men med en helt anden tilgangsvinkel. Eller det kan være personer/virksomheder, som kan komplementere dine kompetencer.

Denne netværksmetode er effektiv på en anden måde og er ofte meget fokuseret på konkret opgaveløsning.

For at finde det rigtige netværk, må du overveje, hvad du har brug for. Vær opsøgende blandt dine kontakter, find ud af hvad dit behov er, og hvor du kan få det dækket

Djøfbladet

Du har ret til at vide hvad din arbejdsgiver ved om dig

Ny EU-forordning om databeskyttelse kræver, at din arbejdsplads skal åbne din personalemappe og fortælle, hvad den indeholder, hvis du beder om det.

Foto: Thayut Sutheeravut/Shutterstock
Djøf blog

Generalistens mareridt

Spiller du buzzword bingo, når du beskriver dine kompetencer? Måske er du blevet en slags specialist, uden at lægge mærke til det. Jeg er VILD med generalister, - vi skal bare lige målrette kompetencerne en smule…


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent