Djøf

International karriere

Overvejer du en international karriere - er du på vej til udlandet - allerede ude - eller på vej hjem? Få råd om job i udlandet, karriere i internationale organisationer, lokale netværk og erfaringer fra Djøf-medlemmer.

Det kan være en oplevelse for livet at bosætte sig i et andet land og prøve sine faglige kompetencer af i en international arbejdskontekst.

Som arbejdsmarkedet udvikler sig, bliver en international erfaring og det at kunne navigere globalt en vigtig ressource, som kan være med til at sikre dig job på fremtidens arbejdsmarked.

Men inden du pakker kufferten, kan det være en god investering at forberede både praktiske og arbejdsmæssige forhold grundigt, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Ansættelsesvilkår og kontrakt i udlandet

Når du bliver ansat i udlandet, er du som udgangspunkt ikke omfattet af dansk ret. De ansættelsesretlige vilkår, du kender fra Danmark, kan du ikke længere forvente gælder for dig. Her er en gennemgang af de vigtigste vilkår.

Ansættelse privat

Dine arbejdsvilkår kan variere, alt efter om du bliver udstationeret eller bliver ansat i en udenlandsk virksomhed.

Ansættelse offentlig

En international karriere i det offentlige kan typisk gå gennem Udenrigsministeriet, Justitsministeriet, fra det kommunale eller det regionale område.

Ansættelse i EU

En stor del af EU's stillinger besættes via den centraliserede ansættelsesprocedure concours, men der er naturligvis også andre veje til job og praktikplads i EU's institutioner og organer.

Ansættelse i organisationer

Overvejer du en international karriere, så kan OECD og FN være en mulighed for dig. De har mange programmer for studerende og yngre kandidater, som ønsker sig en international karriere.

Ansættelse i Grønland

Med et job i Grønland får du i tilgift mulighed for at dyrke et væld af naturaktiviteter og at indgå i de mange foreninger som skaber et rigt socialt liv.

Netværk i udlandet

Djøf Belgien

Djøf Belgien er Djøfs netværk for djøfere der arbejder, studerer, eller bor i Belgien. Her på siden kan du læse om netværket, hvilket medlemsfordele du har som djøfer i Belgien, samt om at være praktikant/stagiaire i Belgien.

Djøf London

Djøf London er Djøfs netværk for djøfere, der arbejder, studerer eller bor i Storbritannien. Her på siden kan du læse om netværket, hvilke medlemsfordele du som djøfer i London stadig kan gøre brug af, samt få gode informationer om fx jobsøgning.

Djøf New York

Djøf New York er Djøfs netværk for djøfere, der arbejder, studerer eller bor i New York. Klik her og læs om netværket, medlemsfordele, samt få en masse gode information om at arbejde i New York.

Djøf Paris

Djøf Paris er Djøfs netværk for djøfere, der arbejder, studerer eller bor i Paris. Klik her og læs mere om netværket, det næste spændende arrangement, medlemsfordele, samt få en masse gode information om at arbejde i Paris.