]]>

Jobsparring

Du har kendskab til de forskellige veje, der fører ind til arbejdsmarkedet, og stiller gerne din viden og erfaringer til rådighed. Du er både en positiv sparringspartner, der holder modet oppe, og en kritisk ven, der udfordrer mentee til at gå nye veje. Forløbet varer op til 4 måneder.

Hvad er din rolle som mentor?

Som mentor i jobsparringsordningen er din rolle at motivere og inspirere en jobsøgende djøfer. Du kan fx fortælle om dine egne erfaringer med at søge job, dele specifik viden om din branche eller gøre opmærksom på alternative jobsøgningsstrategier, der kan bringe mentee tættere på et job. 

Dine forudsætninger som jobsparringsmentor

Du er i job, og har kendskab til de forskellige veje, der fører ind til arbejdsmarkedet, og stiller gerne din viden og erfaringer til rådighed. Du er en reflekteret samtalepartner, der kan finde balancen mellem at udfordre og at støtte mentee i arbejdet med jobsøgning.

Vil du hjælpe engelsktalende mentees?

Det er et plus, hvis du også kan tage samtaler med engelsktalende mentees, som vi ser flere af i Djøf. Mange forsøger at finde hoved og hale i det danske arbejdsmarked, så har du erfaring med dette eller blot ønsker at stille dig til rådighed, så bliver du i tilmeldingsflowet spurgt ind til, om du kan tage samtaler på engelsk. Udfyld gerne din mentorprofil på engelsk.

Hvad kan samtalerne handle om?

  • Nye og andre veje i jobsøgningen
  • Chefers fokus i ansættelsesprocessen
  • Refleksion over arbejdsmæssige værdier
  • Klarhed om kvalifikationer
  • Brug af netværk i jobsøgningen
  • En vej ind på det danske arbejdsmarked.

Hvad er rammerne om forløbet?

  • Forløbet kan vare op til 4 måneder. I mødes 3-4 gange, hvert møde varer cirka 1-1 ½ time. Det er op til dig, som mentor, om du ønsker at udvide perioden for mentee
  • Et møde kan foregå telefonisk, som videomøde eller med fysisk fremmøde
  • Mentee tilpasser sig mentors ønske om mødestedet, hvor ofte I mødes og hvordan
  • Mentee har ansvaret for at sende dagsorden forud for møderne
  • Guiden rammer og spilleregler giver begge parter anbefalinger til gensidigt at afstemme forventningerne til hinanden på det første møde. 

Bliv en endnu bedre samtalepartner

Når vi har modtaget og læst din ansøgning om at blive mentor, inviterer vi dig til en personlig samtale om rollen og forventninger til dig som mentor. 

Når vi kan samle et nyt hold jobsparringsmentorer inviterer vi dig til et webinar eller en workshop, hvor du får perspektiver på rollen som jobsparringsmentor og redskaber til at kvalificere samtalerne.

Som en del af Djøfs mentorkorps får du et par gange om året også invitation til webinarer og workshops med fokus på mentoring. Sammen bliver vi klogere på lærende samtaler.

Du kan altid gå på opdagelse i Artikelbasen, hvor finder du viden og værktøjer, der kan give dig inspiration til samtalerne med mentee.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på mentor@djoef.dk