Jobsparring

Du har kendskab til de forskellige veje, der fører ind til arbejdsmarkedet, og stiller gerne din viden og erfaringer til rådighed. Du er både en positiv sparringspartner, der holder modet oppe, og en kritisk ven, der udfordrer mentee til at gå nye veje. Forløbet varer 3 måneder.

Hvad er din rolle som mentor?

Som mentor i jobsparringsordningen er din rolle at motivere og inspirere en jobsøgende djøfer. Du kan fx fortælle om dine egne erfaringer med at søge job, dele specifik viden om din branche eller gøre opmærksom på alternative jobsøgningsstrategier, der kan bringe mentee tættere på et job. 

Hvad skal du som jobsparringsmentor kunne?

Du har kendskab til de forskellige veje, der fører ind til arbejdsmarkedet, og stiller gerne din viden og erfaringer til rådighed. Du er både en positiv sparringspartner, der holder modet oppe, og en kritisk ven, der udfordrer mentee til at gå nye veje.

Hvad kan samtalerne handle om?

  • Nye og andre veje i jobsøgningen
  • Chefers fokus i ansættelsesprocessen
  • Refleksion over arbejdsmæssige værdier
  • Klarhed om kvalifikationer
  • Brug af netværk i jobsøgningen

Hvad er rammerne om forløbet?

  • Forløbet strækker sig over 2-3 måneder, I mødes 3 gange, hvert møde varer cirka 1-1½ time
  • Mentee kontakter sin mentor, for at aftale tid og sted for første møde
  • Mentee sætter dagsorden for møderne med sine konkrete emner
  • I guiden rammer og spilleregler får du anbefalinger til at komme godt fra start. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Bliv en endnu bedre samtalepartner

Vi giver dig ny inspiration til samtalerne, når du har tid og lyst, så du hele tiden kan udvikle dig selv som samtalepartner og møde andre mentorer. Du bliver med jævne mellemrum inviteret til oplæg og workshops med forskellige vinkler på mentoring, hvor vi erfaringsudveksler og sammen bliver klogere på lærende samtaler.

Du kan også gå på opdagelse i vores online læringsrum, hvor du bl.a. finder et e-læringsforløb, som introducerer dig til mentorrollen og møderne med mentee. I Artikelbasen finder du viden og værktøjer, der kan give dig inspiration til samtalerne med mentee.


Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på mentor@djoef.dk