]]>

Bliv mentor for én i starten af karrieren

Du har mindst 5 års joberfaring og vil gerne dele din viden om fx HR, finans eller grøn omstilling med én, som er i starten af sin karriere. Forløbet varer et år.

Hvad er din rolle som mentor?

Som mentor bidrager du til, at mentee får et solidt fundament for sin videre karriere. Du er med til at afmystificere arbejdslivet og kan svare på nogle af de spørgsmål, der dukker op hos mentee, i relation til jobbet. Du lytter, udfordrer og inspirerer mentee, der reflekterer over sit arbejdsliv og ambitioner for fremtiden. 

Hvem er mentor?

Når du melder dig som mentor i Djøf, bliver du en del af et fællesskab på over 800 mentorer, som stiller tid og erfaringer til rådighed for andre djøfere. Det, der motiverer en mentor er typisk at se mentee udvikle sig og finde vej igennem faglige og personlige udfordringer. En mentor i Djøf har minimum 5 års erhvervserfaring mere end mentee, og mentors uddannelse og en karriere kan være vidt forskellig fra mentees. Mentors vigtigste egenskaber er at lytte, være nysgerrig og bringe sine erfaringer i spil uden at dominere samtalen.

Hvilken type mentor er du

Når du vælger at blive mentor, bliver du bedt om at beskrive dig selv. Hvem er du? Hvilke temaer brænder du særligt for at give sparring om? Hvordan arbejder du som mentor (hvis du ikke har været mentor før, kan du måske trække på erfaringer fra en lignende rolle, du har haft). Jo mere, du har reflekteret over, hvilken slags mentor du er, jo nemmere er det at finde et godt match mellem dig og mentee.

Idéer til temaer

Mentee spiller ud med et eller flere emner for møderne.
Det kan fx handle om:

 • at skabe en god relation til chefer og kolleger
 • at etablere/pleje af netværk internt og eksternt
 • at få talt om roller og opgaveløsning
 • hvordan man positionere sig på arbejdspladsen
 • en snak om ambitioner og udviklingsmål 
 • arbejdslivets uskrevne regler
 • at få skabt en god work-life balance

Bliv en kompetent samtalepartner

Som mentor i Djøf får du løbende tilbud om at udvikle dine kompetencer, så du kan kvalificere samtalerne og gøre en forskel i mødet med mentee. Undervejs i et forløb modtager du korte læringsvideoer og inspirerende artikler med anbefalinger og redskaber, der bygger på viden, forskning og erfaringer med mentoring fra Djøfs mange mentorer. Det handler fx om at skærpe sin kommunikations- og relationskompetence. Vi afholder løbende workshops og netværksaktiviteter, hvor du har mulighed for at møde andre mentorer.

Online Læringsrum

Vi har samlet de bedste erfaringer og anbefalinger til dig på dette læringsrum, hvor du kan blive klog på dig selv, og hvad der er essensen af lærende samtaler. Her finder du videoer, artikler og mere inspiration til dit mentorforløb.

 Hvad er rammerne om forløbet?

 • Forløbet starter med et afklaringsmøde, hvor I har mulighed for at fornemme, om der er god kemi, udveksle forventninger til forløbet og aftale det praktiske (fx hvor og hvornår I skal mødes).
 • Hvis I vælger at indgå i et mentorforløb sammen, mødes min. 5 gange à cirka 1,5 time inden for en periode på 8-12 måneder.
 • Møderne afholdes typisk på mentors arbejdsplads.
 • Mentee forventes at arbejde med de opgaver, som mentor og mentee aftaler, imellem møderne.
 • I guiden rammer og spilleregler får du anbefalinger til at komme godt fra start. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Har du nogle spørgsmål til vores mentorordning før du tilmelder dig, så skriv gerne til dk¤djoef¤mentor