Djøf

Talentmentorprogram

Er du kvinde og har en leder gemt i maven? Og skriver du speciale? Så deltag i Djøfs talentmentorprogram for at få flere kvinder i ledelse.

Hvem kan søge?

Programmet er for dig med lederpotentiale. Djøfs talentmentorprogram retter sig til dig, som er kvindelig specialestuderende med lederambitioner. Programmet giver dig mulighed for at arbejde med at afklare dine ambitioner og udforske dit talent, så du kan blive godt rustet til din start på karrieren. For at få et godt udbytte og et forløb med værdi, skal du være indforstået med at give noget af dig selv, og være ærlig omkring dine tanker i forhold til din karriere. Hele forløbet foregår i et fortroligt rum.

Om programmet

Talentmentorprogrammet består af 2 selvstændige – og lige vigtige forløb

 1. Et mentorforløb, hvor du får en erfaren kvindelig leder som mentor.
 2. Et netværk, hvor du mødes med 19 andre talentfulde mentees. 

Din mentor

Du får en erfaren kvindelig leder, som har en nysgerrig og udviklende dialog med dig som mentee. Mentoren er en ærlig og fortrolig samtalepartner, der lytter, stiller spørgsmål og sparrer dig, på dine idéer. Gennem dialogen øger du din selvindsigt og dit mod på en karrierestart, samtidig med at du styrker dit talent.

Dig og din mentor aftaler selv møderne, som er obligatoriske. I vil typisk have 4-5 møder i en periode på cirka 9 måneder.

Netværket

Du får et netværk med 20 kvinder som alle har et ønske om at udforske deres talent for ledelse. I netværket drøfter I de emner, der optager jer. På den måde skaber i sammen fundamentet for, at få gavn af hinandens viden og erfaring – både under selve forløbet, men også i fremtiden.

Netværksforløbet består af 4 netværksmøder som alle holdes i Djøf i København, og som faciliteres af konsulent Karina Møldrup Andersen. For at styrke netværket er der mødepligt til alle møder.

 • 1. netværksmøde den 18. september 2019
 • 2. netværksmøde den 28. november 2019
 • 3. netværksmøde den 5. februar 2020
 • 4. netværksmøde den 23. april 2020

Fælles opstart og afslutning for mentorer og mentees

Alle mentees og mentorer samles for at få en god opstart og afslutning, hvor der er rig mulighed for at dele erfaring på tværs og blive inspireret af hinanden.

 • Opstartsmøde er kl. 17.00 - cirka 21.00 den 9. oktober 2019 
 • Afslutningsmøde er kl. 17.00 - cirka 21.00 den 28. maj 2020

Linkedingruppe

Som deltager på årets talentmentorprogram, bliver du også inviteret til at deltage i en linkedingruppe, der samler mentorer og mentees fra alle årgange.

Ansøgningsfrist og kriterier for at søge

Ansøgningsfristen på dette års talentmentorprogram er den 31. maj 2019. 

For at søge kræver det

 • at du medlem af Djøf i hele perioden
 • at du er kvinde
 • at du er specialestuderende når programmet starter op i oktober 2019 eller
 • at du har afleveret speciale fra maj til november 2019, og derfor afventer endelig karakter før sommer eller i efteråret 2019.

Vi skal have en motiveret ansøgning sammen med dit cv, og dem uploader du, når du tilmelder dig.
Vi vil gerne læse om

 • din motivation for at deltage i programmet
 • hvad du opfatter som dit talent
 • hvordan du har udfoldet det indtil videre.

Du får direkte besked

Alle ansøgere får direkte besked i uge 26.

Er du ikke en af de 20, som kommer i gennem nåleøjet, får du alligevel mulighed for at være med i et netværk med andre kvindelige talenter. I uge 26 får du tilbud om at blive en del af netværket, og så snart vi ved hvor mange der har lyst til at deltage, finder vi en dato i efteråret, hvor vi starter netværket op.

Køn og ledelse

Hvorfor kun kvinder?

Med programmet ønsker Djøf at sikre Danmarks produktivitet og konkurrenceevne ved at fremme en mere lige fordeling af ledelsesposterne mellem mænd og kvinder. Programmet skal være med til at skabe en bedre karrierestart for kvindelige studerende med talent for ledelse. Djøfs talentmentorprogram har eksisteret siden 2010 hvor over 100 unge kvinder har deltaget indtil videre.

I en artikel i Djøfbladet januar 2015, kan du læse om aktuelle tiltag for at flytte fokus på den skæve kønsfordeling i toppen af erhvervslivet.

Hvad siger tidligere talentmentees?

Er du nysgerrig på, hvad du kan få ud af at deltage i Djøfs talentmentorprogram, kan du læse om tidligere deltageres erfaringer, og de oprindelige initiativtageres idéer med programmet:

Citater fra tidligere talentmentees

Artikel i Djøfbladet 2014 om Djøfs talentmentorprogram 

Spørgsmål

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til Djøfs talentmentorprogram, er du velkommen til at kontakte konsulent Karina Møldrup Andersen på 33 95 98 42 eller netværkskoordinator Rikke Jensen på 36 91 91 14 - eller sende en mail til talent@djoef.dk

 
Djøfbladet

"Her gør jeg en forskel for nogen lige nu"

Efter et årti som forsker er Michael Aagaard Seeberg blevet afdelingsleder hos KFUM’s Sociale Arbejde. Miljøet er meget anderledes end på universitetet.

PR-foto: KFUM’s Sociale Arbejde
Djøf blog

Hvor svært kan det være - chef?

Din vigtigste opgave, som chef, er at få dine folk til at trives i jobbet. Hvor svært kan dét lige være.


Frederik Iuel
Frederik Iuel
Chefkonsulent