]]>

Jobsparring

Du er ledig og vil gerne have sparring på din jobsøgning og idéer til, hvordan du kan lande jobbet. Ved at mødes med en mentor, får du en konstruktiv medspiller og nye vinkler på din situation, som måske kan føre til nye jobmuligheder. Forløbet varer 3 måneder.

Hvorfor få en mentor?

Som mentee med 0-12 måneders ledighed kan du få én at sparre med, som kender arbejdsmarkedet og kan inspirere dig til at gå nye veje i jagten på jobbet. Du kan få gavn af din mentors viden og erfaringer, få sparring på en konkret udfordring eller få et venligt skub, hvis du har behov for det. Du får én at dele dine tanker og idéer med, der kan udfordre dig konstruktivt til at se nye muligheder.  

Kan jeg blive mentee?

Ja, hvis du har været ledig 0-12 måneder og ønsker nye vinkler på din jobsøgning og idéer til, hvordan du kan bevare gejsten i jobsøgningen og måske lande jobbet. Du har lyst til at få en konstruktiv sparringspartner, der kan give dig nye vinkler på din situation, som måske kan føre til nye jobmuligheder. Du har nysgerrigheden og viljen til at gå nye veje i din jobsøgning.

Hvem er mentor?

Det, der karakteriserer mentorer i Djøf er, at de frivilligt stiller deres tid og erfaringer fra arbejdslivet til rådighed for andre djøfere. Mentorer motiveres typisk af at se mentee udvikle sig og finde vej igennem faglige og personlige udfordringer.

Du vil med stor sandsynlighed have glæde af at møde en mentor, hvis uddannelse og karriere er forskellig fra din egen. Det er nemlig typisk dér, de bedste match sker. Vær opmærksom på det, når du får tilbudt en mentor.

Hvad kan jeg tale med en mentor om?

  • Nye og andre veje i jobsøgningen
  • Chefers fokus i ansættelsesprocessen
  • Refleksion over arbejdsmæssige værdier
  • Klarhed om kvalifikationer
  • Brug af netværk i jobsøgningen

Hvad er rammerne om forløbet?

  • Forløbet strækker sig over 2-3 måneder, I mødes 3 gange, hvert møde varer cirka 1-1½ time
  • Du kontakter din mentor, for at aftale tid og sted for første møde
  • Det er dit ansvar at sende en liste med emner/ en dagsorden til din mentor før møderne
  • Du er også dit ansvar at drive processen, dvs. følge op på udbyttet af møderne, handle på nye ideer og tage initiativ til nye møder
  • I guiden rammer og spilleregler får du gode råd til at komme igang med dit mentorforløb. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på mentor@djoef.dk

Kom godt fra start i dit forløb

Din egen forberedelse er dit afsæt for at få det bedste ud af samtalerne med din mentor. Kom godt fra start med dette læringsrum, der giver dig en hurtig introduktion til, hvad du skal overveje før og undervejs i dit forløb med mentor.