]]>

Fra advokat-fuldmægtig til advokat

Du er advokatfuldmægtig og vil gerne have en erfaren advokat at sparre med. Du ønsker at få sparring om det faglige, det sociale og alt det andet, som er en del af dit job. Du får en mentor, som er advokat i et andet advokatfirma. Forløbet varer 3 måneder.

Hvorfor få en mentor?

En mentor kan give dig kvalificeret input til at håndtere udfordringer og dilemmaer i dit job. Fordi mentor har flere års erfaring som advokat og arbejder i et andet firma end dig, kan du bruge vedkommende som en professionel, fortrolig sparringspartner. Det er op til dig, hvad I skal tale om på jeres møder. Mentor trækker på sine egne erfaringer til at give dig konstruktivt mod- og medspil.

Kan jeg blive mentee?

Ja, hvis du har været advokatfuldmægtig i 1 til 3 år.

Hvem er mentor?

Mentorerne er advokater med mere end 3 års erhvervserfaring. De stiller frivilligt deres tid og erfaringer til rådighed for andre medlemmer af Djøf, fordi de bliver motiveret af at se andre udvikle sig og finde vej igennem faglige og personlige udfordringer.

Hvad kan jeg tale med en mentor om?

Det er op til dig at foreslå emner, som du gerne vil tale med en mentor om. Fx:

  • Faglig udvikling
  • Relationer til nærmeste leder og kolleger
  • Karrieremuligheder
  • Work-life-balance

Hvad er rammerne om forløbet?

  • Forløbet er gratis og strækker sig over 2-3 måneder, I mødes 3 gange, hvert møde varer cirka 1-1½ time
  • Du kontakter din mentor, for at aftale tid og sted for første møde
  • Det er dit ansvar at sende en liste med emner/en dagsorden til din mentor før møderne
  • Det er også dit ansvar at drive processen, dvs. følge op på udbyttet af møderne, handle på nye ideer og tage initiativ til nye møder
  • I guiden rammer og spilleregler får du gode råd til at komme i gang med dit mentorforløb. Brug guiden til at afstemme forventningerne mellem jer i rollerne som mentor og mentee.

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på mentor@djoef.dk

Kom godt fra start i dit forløb

Din egen forberedelse er dit afsæt for at få det bedste ud af samtalerne med din mentor. Kom godt fra start med dette læringsrum, der giver dig en hurtig introduktion til, hvad du skal overveje før og undervejs i dit forløb med mentor.