Djøf

Din løn som professor i staten

Lønrammeløn og professortillæg

Som professor får du en centralt aftalt lønrammeløn, der svarer til enten lønramme 37 eller lønramme 38, afhængig af kvalifikationer og stillingsindhold. Ved sektorforskningsinstitutioner vil lønrammelønnen svare til en lønramme 37.

På universiteter og højere læreanstalter er der fast praksis for at aftale tillæg til lønramme 37- og lønramme 38-lønnen. Denne praksis gælder ikke ved sektorforskningsinstitutioner, men her er der mulighed for at aftale et lignende tillæg.  

Lønoversigt

Ud over basislønnen kan du forhandle kvalifikations- og/eller funktionstillæg og dermed individuelt få en højere løn. 

Hvad har indflydelse på dit lønniveau som professor i staten? 

Faktorer, der kan være afgørende for, hvor dit lønniveau som professor ligger i forhold til gennemsnittet i lønstatistikken:

  • Hvilke erfaringer du kommer med  
  • Hvilke artikler m.v. du har fået publiceret
  • Hvilke eksterne bevillinger du tiltrækker 
  • Hvilket netværk du har 
  • Hvilke undervisningsresultater du har skabt 

Brug værktøjet Tjek din løn og bliv klogere på din markedsværdi. Du kan også finde nyttige statistiske oplysninger, som indeholder lønstatistik for statslige arbejdspladser.

Du kan læse om lønforhandling ved jobskifte og din forberedelse til den årlige lønforhandling.

Djøfbladet

Djøferne sidder for meget ned

Djøfere er højt placeret på listen over, hvor meget folk sidder ned på jobbet, viser ny forskning. Men er det et problem? Vi har spurgt Mette Korshøj Larsen, som forsker i stillesiddende arbejde ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Illustration: Lasse Skovgaard Christensen
Djøf blog

Skal man have et andet job, før man siger op?

Måske har du brugt din sommerferie på at overveje din jobsituation. Men du tør ikke sige dit job op, før end at du har et andet på hånden. Hvornår skal man sige et job op? Hvornår er det smart at blive?


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent