Sådan skriver du et godt cv

 At udarbejde et godt cv kræver, at du kan sætte ord på dine kompetencer og dine resultater, og at du har sat dig ind i den virksomhed, som cv'et skal sendes til. Her kan du se eksempler på et cv, der er målrettet til det danske arbejdsmarkedet. 

I de 2 eksempler kan du se, hvordan du opstiller et godt cv. Et cv, der er let at læse og med en ensartet struktur, som giver et hurtigt og overskueligt overblik. Du kan også se, hvordan du kan skrive en målrettet profiltekst, og hvordan brug af punktform hurtigt giver et overblik over relevante kompetencer og erfaringer.   

Se flere eksempler på cv'er

Vi har samlet ansøgninger og cv’er, der alle har ført til jobsamtale. De er stillet til rådighed for dig af andre Djøf-medlemmer.

Der er både eksempler til studerende, nyuddannede, den erfarne medarbejder og til dig, der søger lederstillinger. Materialet er kun for medlemmer af Djøf.

Se cv’er og ansøgninger, der har fået andre djøfere til jobsamtale (kræver login)

Hvordan skriver jeg et godt cv?

Et godt cv er først og fremmest ét, der er målrettet den konkrete virksomhed og stilling, du søger. 

Guideline til cv, som får dig til samtale

  • skriv en fremadrettet profiltekst på 6-9 linjer, hvor du beskriver den del af din faglighed og motivation, som matcher det, der efterspørges i den stilling, du søger. 
  • skriv dine erfaringer, uddannelser og kurser i omvendt kronologisk rækkefølge. Start med det, der er nyest. Prioritér arbejdsopgaver, erfaringer og resultater som er relevante for stillingen og virksomheden.
  • brug et professionelt, vellignende portrætbillede, der egner sig til at blive printet i sort/hvid
  • hold cv'et på 2-3 sider

Læs mere om det effektive cv og hvordan arbejdsgiverne bruger det i Djøfs Karriereguide 

Skriv en motiveret ansøgning, der spiller sammen med dit cv

205 86 Vurder indholdet