Djøf

Optimer din linkedinprofil

5 hurtige råd til at optimere din linkedinprofil. Djøfs linkedinguide.

Din profil på LinkedIn er mere og andet end et virtuelt visitkort. Det er her, du markedsfører din faglige profil med dine kompetencer, din viden og din personlighed. 

Chefkonsulent Lykke Fehmerling fortæller her, hvordan du får en effektiv profil, der afspejler det du kan og vækker interesse hos de relevante modtagere.

5 hurtige råd til at optimere din profil på LinkedIn

1. Vælg et imødekommende og vellignende billede

Vælg et imødekommende billede, som du har fået taget til anledningen. Øjenkontakt er vigtigt, og du må meget gerne have et smil på læben. Billedet skal være beskåret tæt på dit ansigt og ligne dig, sådan som du ser ud, når man møder dig.

2. Find et baggrundsbillede der understøtter det, som du er god til 

Du kan vælge et billede, der viser dig i en arbejdssituation. Fx på kontoret, ved computeren, når du taler med kolleger/kunder eller holder et foredrag. Du kan også vise et logo fra din arbejdspladseller et symbolsk billede, der understøtter det, som du er god til. 

3. Lav en titel, som giver andre lyst til at besøge din profil

Du har 120 tegn inklusiv mellemrum til at beskrive, hvad du kan tilbyde en kommende arbejdsgiver, samarbejdspartner og/eller kollega. Hvad er det vigtigste at fortælle om dig? Skriv det i en sætning eller opsummer dine kompetencer og/eller de roller, du kan varetage, i nøgleord. 

4. Resuméet skal fortælle, hvem du er, og hvad du kan 

I resumeet giver du et overblik over dine kompetencer, erfaringer og de resultater, du har skabt i dit arbejde. Brug direkte sprog, korte sætninger og omtal dig selv i 1. person. Særligt de to første linjer i resuméet er centrale, fordi de er konstant synlige på din profil. Tænk derfor over, at de to første linjer passer sammen med titlen på din profil.

5. Få andre til at godkende dine kvalifikationer 

Tilføj dine kvalifikationer under ’Skills & Endorsements’ og få andre til at godkende dem. Det gør de typisk, hvis du godkender deres kvalifikationer. Godkendelser øger din søgbarhed på LinkedIn og skaber troværdighed om dine kompetencer og erfaringer.

Djøfs linkedinguide

Djøfbladet

Fik job og 24.000 views på et LinkedIn-opslag

Se jobopslaget, der fik en masse opmærksomhed, og som ikke mindst førte til, at cand.merc. Line Dahl Pedersen i løbet af godt to uger var startet i nyt job.

Foto: Jill Christina Hansen
Djøf blog

Start på at netværke (det er super nemt)

Læs hvorfor det er en god ide at komme i gang med LinkedIn så tidligt som muligt.


Tom Hedegaard
Tom Hedegaard
Chefkonsulent

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.