Djøf

3 klassiske spørgsmål om jobskifte

Skader korte ansættelser mit cv? Kan jeg fortælle min chef, at jeg søger nyt job? Hvordan forholder jeg mig til et kontra-tilbud? I Djøf får vi ofte disse 3 spørgsmål fra medlemmer, der søger nyt job.

1. Skader korte ansættelser mit cv?

Korte ansættelser skader ikke nødvendigvis på dit cv.

Ved en jobsamtale vil du helt sikkert blive spurgt, hvorfor du har mange jobskift. Så længe der er en naturlig forklaring, er der ikke grund til at tro, at flere korte ansættelser vil diskvalificere dig på forhånd. Der er også forskel på, om du selv har opsagt dine stillinger, om det har været tidsbegrænsede stillinger, eller om du er blevet opsagt. Ligegyldigt hvad, så skal du være klar til at svare.

Vær bevidst om, hvad du har fået ud af dine korte og måske mange ansættelser, og hvordan du kan bruge det som en kompetence fx i forhold til at være forandringsparat, sætte dig ind i nye områder og tilegne dig ny viden.

Jobmarkedet har ændret sig meget over de sidste 10 år. Der er kommet langt højere krav til mobilitet og til at kunne takle forandringer. Hyppige jobskifte er en naturlig del af mange djøferes arbejdsliv. Det ved arbejdsgiverne godt, og derfor forventer de færreste chefer nok, at du kommer til at fejre 25-års jubilæum i jobbet. 

2. Kan jeg fortælle, at jeg søger nyt job?

Som udgangspunkt fraråder vi, at du fortæller det til din chef, når du begynder at kigge efter job et andet sted. Der kan jo gå noget tid, inden du lander det nye job, og i den periode risikerer du, at de spændende og mere langsigtede opgaver bliver placeret hos andre. Du kan også risikere, at stemningen mellem dig og din chef bliver halvdårlig i den sidste tid, du er ansat.

Dog kan der være chefer, som du godt kan sige det til. Måske har I allerede til MUS eller ved andre lejligheder talt om, at du er ved at vokse ud af jobbet, at du savner nye udfordringer eller har højere ambitioner. Måske har din chef svært ved at opfylde dine ønsker, men vil gerne sparre med dig i forhold til at komme videre. De fleste chefer respekterer ærlighed, men i denne situation kræver det også, at I har en særlig god relation, og at du vurderer, at din chef vil hjælpe dig, selv om det betyder, at du ender med at forlade dit nuværende team/din afdeling. 

3. Hvordan skal jeg forholde mig til et kontra-tilbud?

Det kan ske, at du bliver mødt med et kontra-tilbud fra din nuværende arbejdsgiver, når du siger op.

Blandt rekrutteringsfolk hersker der en tommelfingeregel, som går ud på, at 80 % af dem, der takker ja til et kontra-tilbud, ikke er i virksomheden efter 1 år. Det er ikke en statistik, vi kan hverken be- eller afkræfte, men det giver god mening, at du tænker dig grundigt om, inden du takker ja til et kontra-tilbud.

Stil dig selv disse spørgsmål, inden du siger ja til at blive i dit nuværende job:

Held og lykke med jobsøgningen.

 

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.