Djøf

Job i Norge

Ledigheden for norske jurister, økonomer og andre samfundsvidenskabelige kandidater er på cirka 2 %, hvilket er væsentligt under det danske niveau netop nu. Så der kan være god grund til at rette blikket mod nabolandet.

Hvor er der chancer for job

Lige nu er jobmulighederne størst på det private arbejdsmarked i Norge. Her er nogle af de steder/brancher, hvor du med fordel kan opsøge job:

  • Generelt inden for den finansielle/økonomiske sektor, bogføring og regnskab, men også generelle akademiske kompetencer efterspørges af såvel private som offentlige virksomheder.
  • Erfaring fra EU (studie- og praktikophold) giver en væsentlig konkurrencefordel, idet nordmændene i kraft af deres ikke-medlemskab af EU har begrænsede muligheder for at tilegne sig konkret erfaring herfra.
  • I den private sektor er jobmulighederne koncentreret omkring Oslo – dog med undtagelse af oliebranchen, der primært holder til omkring Stavanger. 

Hvorfor søge job i Norge?

I Norge er ledigheden lav i forhold til i Danmark, og væksten er højere. Hertil kommer, at du som dansker, kan have visse konkurrencefordele. I Norge er det ikke almindeligt at være i praktik eller have haft et studierelevant job. Det betyder, at du kan have en afgørende fordel, hvis du har konkrete erfaringer og kompetencer fra studiejob og/eller praktikophold. Derfor er et praktikophold oplagt, hvis du er dansk studerende. Praktik/internships formidles især via Graduateland.com. Er du studerende, kan du overveje at tage et fag eller semester på et svensk eller norsk universitet for dermed at udvide dine jobmuligheder væsentligt.

Fik job i Norge

Inspicere olieboreplatforme i Norge

Sproget

Sproget er vigtigt, og du kommer ikke udenom at skulle tilegne dig norsk, selvom koncernsproget måske er engelsk.

Sådan søger du

I Norge er processen omkring jobsøgning meget lig den danske, men det er mere almindeligt at søge job gennem rekrutteringsbureauer – også som nyuddannet. Nogle af de store aktører på området er: Academic Work, Randstad, Dfind Finance, Adecco og Mercuri Urval. Her sender man sit cv til bureauet og bliver lagt ind i deres database.

Desuden kan du orientere dig på de sociale medier, fx på LinkedIn, hvor du blandt andet kan finde en gruppe for djøfere i Norge.

Du kan finde ledige stillinger via Eures. Hvis du søger efter job i private virksomheder eller offentlige stillinger kan du søge i de to største norske jobdatabaser for jurister, økonomer og samfundsvidenskabelige kandidater.

Få rådgivning af Djøfs søsterorganisationer

Som medlem af Djøf kan du få hjælp til din jobsøgning i vores søsterorganisationer i både Sverige og Norge.

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.

Sig altid ja!

Linda Warner har altid grebet chancerne. Den danske jurist arbejder i dag i Dubai, hvor hun er chef for Deutsche Banks compliance-afdeling i Mellemøsten og Afrika. Et job, som blandt meget andet stiller særlige krav til hendes arbejdsgarderobe.

Foto: Christina Leth
Djøf blog

Jeg har farve-koordineret ALLE mine apps!!

Jeg er typen, der ikke kan huske et eneste af bogstaverne på S-togslinjerne, men jeg kan ALLE farverne. Så når nogen spørger, hvilket S-tog der kører til Hillerød, så svarer jeg stolt: ”Det lyseblå og det lilla!”


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent