Jobsøgning i udlandet - Rådgivning i Djøf
18.05.2016

Sådan søger du

Jobsøgningsprocessen i Tyskland adskiller sig ikke væsentligt fra den danske, men det er almindeligt at søge job gennem rekrutteringsbureauer. Blandt de største aktører på markedet er: Kienbaum, Mercuri Urval og Adecco. Du skal sende dit cv til bureauet og det vil derefter blive lagt ind i deres database.

Samtidig kan du anvende de sociale medier, fx på LinkedIn hvor du kan finde en gruppe for djøfere i Tyskland, DABGO Tyskland og Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub.

Gode jobsites i Tyskland

Men du kan selvfølgelig også bruge jobsites til at finde dit næste job. Her er dem, som vi ved andre djøfere har brugt i deres jobsøgning i Tyskland.

Her kan du finde mere information om arbejdsmarkedet i Tyskland.

Hvor er de ledige stillinger

Det tyske arbejdsmarked er kendetegnet ved et nord-syd og øst-vest skel. Det er således i de sydlige og sydvestlige delstater som Bayern, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Hesse at ledigheden er lavest, ligesom der er jobmuligheder i Hamborg.

Fælles for områderne er, at mulighederne findes på det private arbejdsmarked. Djøfere der allerede arbejder i Tyskland har peget på følgende brancher som særligt interessante:

  • Medico-, energi og bilbranchen
  • Startup virksomheder
  • Generelt indenfor den finansielle/økonomiske sektor
  • Globale virksomheder

Kulturen

Typisk er omgangstonen såvel som påklædningen mere formel end i Danmark, organisationsstrukturen er mere hierarkisk, og titler og faglighed betyder meget. Det betyder, at det er en fordel at søge stillinger der ligger i naturlig faglig forlængelse af studie eller tidligere ansættelser.

Sproget

Det er vigtigt at du har et kendskab til tysk og at du er indstillet på at lære sproget. I store virksomheder og organisationer er koncernsproget engelsk, men der bliver stadig lagt vægt på, at du kan lære tysk.

Læs artiklen Haben Sie einen Job für mich?

1 0 Vurder indholdet