Djøf

Job i Tyskland

Tyskland er Europas største økonomi og p.t. er ledigheden er lav. Her finder du tips til hvordan du kommer i gang med din jobsøgning i Tyskland.

Sådan søger du

Jobsøgningsprocessen i Tyskland adskiller sig ikke væsentligt fra den danske, men det er almindeligt at søge job gennem rekrutteringsbureauer. Blandt de største aktører på markedet er: Kienbaum, Mercuri Urval og Adecco. Du skal sende dit cv til bureauet og det vil derefter blive lagt ind i deres database.

Samtidig kan du anvende de sociale medier, fx på LinkedIn hvor du kan finde en gruppe for djøfere i Tyskland, DABGO Tyskland og Dansk-Tysk Industri- og Handelsklub.

Gode jobsites i Tyskland

Men du kan selvfølgelig også bruge jobsites til at finde dit næste job. Her er dem, som vi ved andre djøfere har brugt i deres jobsøgning i Tyskland.

Her kan du finde mere information om arbejdsmarkedet i Tyskland.

Hvor er de ledige stillinger

Det tyske arbejdsmarked er kendetegnet ved et nord-syd og øst-vest skel. Det er således i de sydlige og sydvestlige delstater som Bayern, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Hesse at ledigheden er lavest, ligesom der er jobmuligheder i Hamborg.

Fælles for områderne er, at mulighederne findes på det private arbejdsmarked. Djøfere der allerede arbejder i Tyskland har peget på følgende brancher som særligt interessante:

  • Medico-, energi og bilbranchen
  • Startup virksomheder
  • Generelt indenfor den finansielle/økonomiske sektor
  • Globale virksomheder

Kulturen

Typisk er omgangstonen såvel som påklædningen mere formel end i Danmark, organisationsstrukturen er mere hierarkisk, og titler og faglighed betyder meget. Det betyder, at det er en fordel at søge stillinger der ligger i naturlig faglig forlængelse af studie eller tidligere ansættelser.

Sproget

Det er vigtigt at du har et kendskab til tysk og at du er indstillet på at lære sproget. I store virksomheder og organisationer er koncernsproget engelsk, men der bliver stadig lagt vægt på, at du kan lære tysk.

Læs artiklen Haben Sie einen Job für mich?

Djøfbladet

Fiasko for blød lov om flere kvinder i bestyrelser

Andelen af kvinder i de danske virksomheders bestyrelser vokser i sneglefart. På direktionsgangene står det helt stille. Den sløve udvikling genåbner spørgsmålet om kvindekvoter.

Foto: Jacob Nielsen
Djøf blog

Godt nyt år. Godt nyt job år. Godt vækst år.

Jeg vil gerne starte året med at stille spørgsmålet: ”Er det i år, du skal søge et nyt job?”


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent

Vurdér indhold

At rådgive de bedste forpligter. Derfor arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Vurder gerne artiklen nedenfor.