Djøf

Ved virksomhedsophør

Direktørens løn mv. er ikke dækket af Lønmodtagernes Garantifond ved en evt. konkurs.

I modsætning til ordinære lønmodtagere er direktørens løn, pensionsindbetalinger og eventuelle feriepenge ikke dækket af Lønmodtagernes Garantifond.

Såfremt virksomheden går konkurs kan direktøren udelukkende stille sig op i køen blandt simple kreditorer og må forvente, at en eventuel dividende af pengekravene først vil blive udbetalt med flere års forsinkelse. Dette gælder, uanset hvad der måtte være aftalt mellem direktøren og bestyrelsen.

Ønsker man som direktør at være på den sikre side mht. lønudbetalinger mv. er eneste vej at få en uigenkaldelig og ubetinget bankgaranti til afdækning af krav i medfør af direktørkontrakten.

Djøfbladet

Fire ud af ti føler sig tvunget til at arbejde i ferien

En ny undersøgelse viser, at mange oplever, at de er tvunget til at arbejde, når de ellers skulle holde ferie. Det er ikke et sundhedstegn, mener stressekspert, for ingen skal føle sig tvunget til at arbejde i ferien – men det kan dog godt være okay for nogen, siger han. Det kommer bare an på…

Kite Rin/Shutterstock
Djøf blog

Generalistens mareridt

Spiller du buzzword bingo, når du beskriver dine kompetencer? Måske er du blevet en slags specialist, uden at lægge mærke til det. Jeg er VILD med generalister, - vi skal bare lige målrette kompetencerne en smule…


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent