Djøf

Ved virksomhedsophør

Direktørens løn mv. er ikke dækket af Lønmodtagernes Garantifond ved en evt. konkurs.

I modsætning til ordinære lønmodtagere er direktørens løn, pensionsindbetalinger og eventuelle feriepenge ikke dækket af Lønmodtagernes Garantifond.

Såfremt virksomheden går konkurs kan direktøren udelukkende stille sig op i køen blandt simple kreditorer og må forvente, at en eventuel dividende af pengekravene først vil blive udbetalt med flere års forsinkelse. Dette gælder, uanset hvad der måtte være aftalt mellem direktøren og bestyrelsen.

Ønsker man som direktør at være på den sikre side mht. lønudbetalinger mv. er eneste vej at få en uigenkaldelig og ubetinget bankgaranti til afdækning af krav i medfør af direktørkontrakten.

Djøfbladet

Konstant høje krav øger risiko for udbrændthed

Hvis tempoet og opgavemængden på jobbet slider på dig, er kuren ikke social støtte og mere råderum. Det er en myte. Din chef er derimod nødt til at sænke kravene, viser ny svensk-canadisk forskning.

Illustration: Shutterstock
Djøf blog

Leger du blindebuk til MUS?

Er det tydeligt for dig, hvad der belønnes i dit job? Ellers må du selv opstille mål. Evnen til at dokumentere resultater er afgørende i udviklingen af din karriere. Både når du byder ind på opgaver, forhandler løn og skifter job.


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent