Djøf

Er du er blevet ressortomlagt?

Ressortomlagt? Hvad skal du være opmærksom på

Hvis du er blevet ressortomlagt efter valget, skal du være opmærksom på 3 ting:

  • Du har pligt til at følge med opgaverne til et nyt ministerområde.
  • Du følger fortsat samme overenskomst, og din løn er som udgangspunkt uændret.
  • Du skal forberede dig på, at lokale arbejdstidsaftaler med mere kan blive sagt op, og du skal følge de lokale aftaler, der er på dit nye ministerområde.

Din løn er den samme

Ved en ressortomlægning inden for staten gælder samme overenskomst. Du beholder derfor som udgangspunkt din løn og dine tillæg. Hvis din arbejdsgiver vil opsige individuelt aftalte tillæg kan det alene ske efter reglerne i Overenskomst for akademikere bilag 8, punkt IV C og D

Hvis din arbejdsgiver ønsker at opsige kvalifikationstillæg i forbindelse med ressortomlægningen, bør du straks kontakte Djøf. 

Vær opmærksom på lokale aftaler og kutymer

Ud over din løn er der ofte lokale aftaler og kutymer, der regulerer forhold i din ansættelse. Det kan være arbejdstidsaftaler/flekstid, hjemmearbejdspladser, betalt telefon eller andet. I samarbejde med din tillidsrepræsentant bør du klarlægge, hvilke aftaler der gælder på overgangstidspunktet og hvilke aftaler, der gælder i det nye ressortministerium. 

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Hvis du har spørgsmål om dine vilkår, er du altid meget velkommen til at kontakte Djøf på 33 95 97 00. 

 

 

Djøfbladet

Drømmejob førte til stress og frustration

Det, der i ansættelsesforløbet og opstarten var et drømmejob og det helt rigtige karriereryk for mig, har udviklet sig til en noget stressfyldt og frustrerende affære. Har I nogle gode råd til, hvordan jeg får prikket hul på bylden?

Djøf blog

Generalistens mareridt

Spiller du buzzword bingo, når du beskriver dine kompetencer? Måske er du blevet en slags specialist, uden at lægge mærke til det. Jeg er VILD med generalister, - vi skal bare lige målrette kompetencerne en smule…


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent