Djøf

Er du er blevet ressortomlagt?

Ressortomlagt? Hvad skal du være opmærksom på

Hvis du er blevet ressortomlagt efter valget, skal du være opmærksom på 3 ting:

  • Du har pligt til at følge med opgaverne til et nyt ministerområde.
  • Du følger fortsat samme overenskomst, og din løn er som udgangspunkt uændret.
  • Du skal forberede dig på, at lokale arbejdstidsaftaler med mere kan blive sagt op, og du skal følge de lokale aftaler, der er på dit nye ministerområde.

Din løn er den samme

Ved en ressortomlægning inden for staten gælder samme overenskomst. Du beholder derfor som udgangspunkt din løn og dine tillæg. Hvis din arbejdsgiver vil opsige individuelt aftalte tillæg kan det alene ske efter reglerne i Overenskomst for akademikere bilag 8, punkt IV C og D

Hvis din arbejdsgiver ønsker at opsige kvalifikationstillæg i forbindelse med ressortomlægningen, bør du straks kontakte Djøf. 

Vær opmærksom på lokale aftaler og kutymer

Ud over din løn er der ofte lokale aftaler og kutymer, der regulerer forhold i din ansættelse. Det kan være arbejdstidsaftaler/flekstid, hjemmearbejdspladser, betalt telefon eller andet. I samarbejde med din tillidsrepræsentant bør du klarlægge, hvilke aftaler der gælder på overgangstidspunktet og hvilke aftaler, der gælder i det nye ressortministerium. 

Kontakt os, hvis du er i tvivl

Hvis du har spørgsmål om dine vilkår, er du altid meget velkommen til at kontakte Djøf på 33 95 97 00. 

 

 

Djøfbladet

Fiasko for blød lov om flere kvinder i bestyrelser

Andelen af kvinder i de danske virksomheders bestyrelser vokser i sneglefart. På direktionsgangene står det helt stille. Den sløve udvikling genåbner spørgsmålet om kvindekvoter.

Foto: Jacob Nielsen
Djøf blog

Fra skabsløsninger til småkager

Drift og udvikling. Strategi og praktik. Sådan ser et job i en mindre virksomhed ud baseret på mine erfaringer. Hvad kan få dig til (ikke) at søge det?


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent