]]>

Pressemeddelelse

Gode ord om nærhedsreform skal følges op af handling

Frikommuner i Rolls Royce-versionen er et opsigtsvækkende forslag. Det er den type forslag, der skal til, hvis vi for alvor skal lykkes med at slippe af med unødvendigt bureaukrati og skabe mere tillid, faglighed og arbejdsglæde i den offentlige sektor, siger Henning Thiesen, formand for Djøf

06.10.2020

Med statsminister Mette Frederiksens åbningstale til Folketinget er et nyt folketingsår skudt i gang.

Djøf kvitterer positivt for, at statsministeren igen har bekræftet, at regeringen vil gøre op med overflødigt bureaukrati og arbejde med en nærhedsreform.

- Vi er glade for, at statsministeren i dag foreslår frikommuner i Rolls Royce-versionen. Det er et opsigtsvækkende forslag. Men det er den type forslag, der skal til, hvis vi for alvor skal lykkes med at slippe af med unødvendigt bureaukrati og skabe mere tillid, faglighed og arbejdsglæde i den offentlige sektor.

I Djøf har vi allerede spillet ud med et forslag til, hvordan en nærhedsreform kan strikkes sammen. Det handler om at være ambitiøse, og det handler om at arbejde sammen på tværs af fagligheder. Konkret foreslår Djøf, at der etableres nærhedspartnerskaber på de forskellige velfærdsområder, der skal sikre medarbejderne får mere faglig frihed, bruger tid sammen med borgerne og mindre tid på kontrol unødvendige skemaer.

- I Djøf har vi tillid til, at medarbejdere og ledere kan løse udfordringerne sammen. Det tror jeg også, vi vil opleve i statsministerens forslag. Den offentlige sektor fortjener samme høje ambitionsniveau som den grønne omstilling. Vi skal finde nye veje i fællesskab og samarbejde på tværs af myndigheder, de forskellige fagligheder, eksperter og interessegrupper, og Djøf bidrager gerne, understreger Henning Thiesen.

Opgør med sexisme i samfundet

Han hæfter sig også ved statsministerens ord om, at vi skal have gjort op med sexisme i samfundet.

Djøf fremlagde i sidste uge en undersøgelse, der viser, at de færreste ved, hvordan man håndterer sager om uønsket seksualiseret adfærd på arbejdspladserne.

- Når kun 13 pct. af danskerne oplever, at der er klare retningslinjer for, hvordan man håndterer seksuel chikane på arbejdspladserne, er det langt fra godt nok. Her må regeringen gå i spidsen for, at sikre, at alle arbejdspladser tager ansvar og udarbejder forebyggelsespolitikker, der modarbejder sexisme og seksuel chikane, påpeger Henning Thiesen.

Han slår også til lyd for, at ændre ligebehandlingsloven, så arbejdsgiverne kan blive holdt mere ansvarlige, hvis det forekommer krænkelser på arbejdspladsen.

- Samtidig er det nødvendigt, at Folketinget ser på godtgørelserne for erstatninger i sager om seksuel chikane. Det lave niveau sender et uheldigt signal om, at seksuel chikane ikke anses for at være alvorligt, slutter Henning Thiesen og annoncerer samtidig, at Djøf naturligvis fortsat vil holde øje med, hvad regeringen konkret har tænkt sig at gøre for at fremme ligestillingen og ligebehandlingen i samfundet.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.