Pressemeddelelse

Fagforeninger og den digitale arbejdsplatform Worksome indgår aftale

Der skal være ordentlige arbejdsvilkår for selvstændige og freelancere, der tilbyder deres arbejdskraft på digitale arbejdsplatforme. En ny aftale mellem Worksome og tre akademiske fagforeninger er et vigtigt skridt til at sikre et bæredygtigt arbejdsmarked for selvstændige og freelancere.

12.03.2019

Arbejdsmarkedet er under forandring. For mange mennesker i dag er arbejdsdagen ikke bygget op om en hverdag i en fast stilling på samme arbejdsplads.  I stedet arbejder de som selvstændige og freelancere med flere ansættelser og indtægtskilder sideløbende med hinanden, og det har skabt et behov for en ny måde at regulere arbejdet på.

Det er baggrunden for, at fagforeningerne Dansk Magisterforening, Djøf og IDA netop har indgået aftale med den digitale arbejdsplatform Worksome, der samler videnstunge freelancere og konsulenters arbejdskraft og ekspertise inden for en lang række områder. Aftalen skaber bedre rammer omkring fx aftalevilkår og kontraktforhold for brugerne på platformen, og det er meget positivt, lyder det fra de akademiske fagforeninger, der opfatter aftalen som et vigtigt skridt til at sikre ordentlige vilkår for freelancere og selvstændige.

- Vi er meget optagede af at understøtte et bæredygtigt arbejdsmarked for vores selvstændige og freelancere. Aftalen med Worksome skaber sikkerhed for ordentlige vilkår for brugere af platformen. Der skal selvfølgelig være styr på elementer som kontraktforhold, forsikring og inkassoproces, og det har vi haft et godt samarbejde med Worksome om. Aftalen er et vigtigt skridt til at sikre ordenlige vilkår for dem, der tilbyder deres arbejdskraft på den digitale platform, siger Louise Kanstrup, forhandlingschef i Dansk Magisterforening.

I Worksome er direktør Morten Petersen glad for samarbejdet med fagforeningerne.

- I dag sker det desværre for mange freelancere og virksomheder, at der ikke er ordentligt styr på aftalegrundlaget, inden de indgår et samarbejde. Med Worksome er vores mission at skabe en platform for fremtidens arbejdsmarked, der bygger på et bæredygtigt grundlag. Med den aftale vi har lavet med Dansk Magisterforening, Djøf og IDA sikrer vi, at alt arbejde, der går gennem Worksome foregår under ordentlige forhold. Det betyder, at alle freelancere og virksomheder nu kan administrere deres opgaver og freelancere på platformen og være sikrede tryghed, siger Morten Petersen, direktør i Worksome.

Worksome har lyttet til input

I Djøf er forhandlingschefen optaget af, at der er blevet lyttet til fagforeningernes input, og at aftalen er med til at sikre, at tingene er i orden for det stigende antal medlemmer, som foreningen forventer vil få arbejde via digitale platforme som Worksome.

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at opleve flere medlemmer, der helt eller delvist tjener deres løn som freelancere ved hjælp af platforme som Worksome. Det er vigtigt, at det sker på ordentlige vilkår. Derfor er vi glade for vores samarbejde med Worksome. De har lyttet til vores input til de generelle betingelser på platformen og i den kontrakt, freelanceren og den virksomhed, der køber hjælp til at få løst en opgave, indgår. Der skal være orden i tingene, siger Charlotte Thaning, forhandlingschef i Djøf.

Også hos IDA vækker aftalen begejstring. Her er fokus på fagforeningens rolle med at støtte freelancere til at få en ordentlig løn, når der skal forhandles kontrakt, lyder det fra IDA’s rådgivningschef.

- Det er vigtigt, at man sørger for at prissætte sit honorar fornuftigt. Vi ser en tendens til, at nogle freelancere sælger sig for billigt. De glemmer måske, at de selv skal sørge for fx efteruddannelse, forsikringer og pension. Uanset hvor rutineret man er i denne verden, vil vi altid råde vores medlemmer til at opsøge os for rådgivning og altid sende sin kontrakt til gennemsyn, siger Anne Skanderby, rådgivningschef i IDA.

Fakta om Worksome

Worksome er Danmarks største markedsplads for højt kvalificerede freelancere og konsulenter. Virksomheden kom til verdenen i januar 2017, da et team af tidligere Googlere gik sammen om at skabe en markedsplads for fleksibelt arbejde. I dag har Worksome 9000 freelancere og 8000 virksomheder og er til stede i fire lande.

Pressekontakt:

Dansk Magisterforenings pressevagt: 29 11 60 80

Djøf presse: 60 62 22 82

IDA presse: 23 65 0969

Direktør i Worksome Morten Petersen: 24 24 38 24

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.