Pressemeddelelse

En modig melding

Erhvervsminister Rasmus Jarlov har vakt debat med meldingen om, at nu bør det være slut med udflytning af statslige arbejdspladser. Djøf kvitterer for meldingen.

04.07.2018

Debatindlæg af Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig

Det er en modig udmelding, den nye erhvervsminister Rasmus Jarlov er kommet med. Nu skal det være slut med flere udflytninger af statslige arbejdspladser, lyder det. Målet er fuldt. Og han tilføjer: " Udflytninger skal være fagligt forsvarlige".

Fra Djøfs side kan vi kun bifalde, at man sørger for at få de allerede besluttede udflytninger i mål, inden man tager nye initiativer. For selv om vi alle deler ønsket om et Danmark i bedre balance, har vi stadig til gode at se, hvilken effekt de statslige ud-flytninger reelt har.

Senest har Rigsrevisionen dokumenteret, at uendeligt få medarbejdere flytter med jobbet til en anden del af landet. Der er et stort videnstab i de udflyttede institutioner. Og man har svært ved at rekruttere erfarne specialister. Om de erfaringer også gælder på længere sigt, når op imod 8.000 arbejdspladser er flyttet fra hovedstadsområdet, ved vi ikke endnu.

Derfor er det sund fornuft at stoppe op og få en grundig analyse af, om fordele og ulemper står mål med omkostningerne, inden man eventuelt beslutter nye udflytninger. Og herunder i hvilket omfang udflytningerne bidrager til at ændre balancen i Danmark - f. eks. ved at tiltrække nye borgere og generere flere arbejdspladser.

Rasmus Jarlov har som erhvervsminister allerede en række redskaber til at skabe vækst og arbejdspladser over hele landet.

For eksempel er det helt oplagt at arbejde for at løfte vidensniveauet i de små og mellemstore virksomheder.

Det er nemlig veldokumenteret, at når en SMV ansætter deres første akademiker, trækker det både vækst, overskud og nye job med sig - fortrinsvis til medarbejdere med kortere eller ingen uddannelse. Også i provinsen.

Indlægget har været bragt den 4. juli 2018  i Avisen Danmark, som udkommer sammen med en lang række jyske og fynske dagblade.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Djøfbladet

Djøfbladet svigter vigtige diskussioner om samfund, profession og kritik

Universiteternes tætte relationer til banksektoren kan skabe en problematisk afhængighed. Lektor Kristoffer Kropp, RUC, efterlyser omtale af CBS-professors bånd til Danske Bank i Djøfbladet.

Djøf blog

Leger du blindebuk til MUS?

Er det tydeligt for dig, hvad der belønnes i dit job? Ellers må du selv opstille mål. Evnen til at dokumentere resultater er afgørende i udviklingen af din karriere. Både når du byder ind på opgaver, forhandler løn og skifter job.


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent