Pressemeddelelse

Konference om stress og studietrivsel på Christiansborg

Alarmerende mange studerende er plaget af stress og mistrivsel på uddannelser landet over. Det skal der gøres noget ved. Derfor inviterer en række studenterorganisationer til konference, hvor eksperter og politikere sammen skal finde løsninger på problemstillingen med mistrivsel blandt studerende.

04.10.2017

Det har både personlige og samfundsmæssige konsekvenser, når studietilværelsen er præget af ensomhed, søvnproblemer eller depression.

Derfor afholder Dansk Magisterforenings studerende, Foreningen af danske lægestuderende (FADL), Djøf Studerende, Danske Mediestuderende, SUL – studenteransattes Landsforbund og Dansk Psykolog Forenings Studentersektion konference om problemernes omfang og løsninger på mistrivsel blandt studerende. Konferencen finder sted på Christiansborg den 9. oktober 2017.

Stress skal løses politisk

”Der er hårdt brug for, at mistrivsel blandt unge under uddannelse bliver taget alvorligt. Når så mange studerende i dag bukker under for presset, at der åbenlyst noget helt galt med rammerne omkring studielivet”, siger forkvinde for de studerende i Dansk Magisterforening, Lea Friedberg.

Christian Nør-Larsen, formand for Djøf Studerende supplerer:

”Ligesom et godt arbejdsmiljø er vigtigt på arbejdspladser, er god trivsel på studierne helt essentielt for, at den enkelte studerende kan realisere sit fulde potentiale, og samfundet få det optimale ud af investeringerne i uddannelserne. Derfor ser jeg meget frem til konferencen, hvor vi får synliggjort de menneskelige og økonomiske konsekvenser af et dårligt studiemiljø”.

Til konferencen taler eksperter og centrale aktører om problemernes omfang og sætter fokus på, hvilken betydning det får, når studerende i stigende grad mistrives. Derefter debatterer politikere på tværs af de politiske partier, hvilke politiske handlinger, der kan sætte en stopper for, at flere studerende bliver ramt af stress og mistrivsel.

”Reformer, uddannelsesnedskæringer, boligmangel og høj ledighed for nyuddannede presser de unge samtidig med, at præstationspresset i samfundet er kommet ud af proportioner. De udfordringer skal løses fra politisk side og ikke hos den enkelte studerende. Derfor ser vi frem til den politiske debat om mistrivsel i dag”, siger forkvinde for de studerende i Dansk Magisterforening, Lea Friedberg.

Mere om konferencen og program

https://www.facebook.com/events/754920674710072

Yderligere kontakt

Lea Friedberg, forkvinde i Dansk Magisterforenings Studerende, tlf.: 31 41 96 74

Christian Nør-Larsen, formand Djøf Studerende, tlf.: 60 17 30 63

Sine Lund Mortensen, SUL, tlf.: 61 69 50 67

Thilde Høybye, Danske Mediestuderende - de studerende i Dansk Journalistforbund, tlf.: 50 72 14 85

Claas Johannsen, Foreningen af Danske Lægestuderende, tlf.: 31 67 67 56

Katja Damgaard Andersen, Dansk Psykolog Forenings Studentersektion, tlf.: 42 72 61 36

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Djøfbladet

Jurist skaber nye algoritmer

Henrik Palmer Olsen, prodekan ved Københavns Universitet, samarbejder med DTU om at koble kunstig intelligens med jura. Han vil hellere have fingrene i formlerne end sidde udenfor og være kritisk ”på den ideologiske måde.”

Foto: Lars Bahl
Djøf blog

Fra skabsløsninger til småkager

Drift og udvikling. Strategi og praktik. Sådan ser et job i en mindre virksomhed ud baseret på mine erfaringer. Hvad kan få dig til (ikke) at søge det?


Steen Vive
Steen Vive
Chefkonsulent