Pressemeddelelse

Arbejdsro og massive investeringer er afgørende for SKATs genopbygning

SKAT har brug for dygtige folk over hele landet, så tænk de ansatte med i de massive forandringer, der skal gennemføres, lyder opfordringen fra Djøf.

13.06.2017

SKAT har brug for dygtige folk over hele landet, så tænk de ansatte med i de massive forandringer, der skal gennemføres, lyder opfordringen fra Djøf.

- SKAT løser en helt central samfundsopgave med at inddrive skatter og afgifter, der er fundamentet for, at vores velfærdssamfund kan fungere. Derfor er det godt og nødvendigt, at regeringen har taget fat om at få løst problemerne i SKAT, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

Hun forventer, at regeringen sørger for en ordentlig finansiering og arbejdsgiveradfærd, når flytningen af arbejdspladser i SKAT finder sted. For ellers mister SKAT de dygtige medarbejdere.

- Vi ved fra de første udflytningsrunder, at 80 til 85% af medarbejderne vælger at sige op, hvis deres arbejdspladser bliver flyttet til en anden del af landet uanset om det er fra København til Herning eller fra Aalborg til Middelfart. Spørgsmålet er, om SKAT har råd til at miste et meget stort antal erfarne medarbejdere, i den situation SKAT står i. Der er mulighed for at rekruttere dygtige medarbejdere i hele Danmark, men det vil tage år at få uddannet dem til de meget specialiserede funktioner og opgaver, SKAT varetager, påpeger Sara Vergo.

- Regeringen har fremlagt en meget ambitiøs tidsplan for etablering af de 7 nye styrelser, der skal være i drift allerede om et år den 1. juli 2018. Vi forventer, at man er mindst lige så ambitiøs i den forestående proces, der skal handle om at involvere medarbejderne og sikre nogle vilkår, der vil få flere til positivt at overveje deres fremtid i SKAT. En sådan tilgang har desværre ikke været det, vi har oplevet i forbindelse med de hidtidige flytninger af statslige arbejdspladser, siger Sara Vergo.

Lyt til medarbejderne

Johanne Legarth Nordmann, fællestillidsrepræsentant for de mere end 1.100 djøfere og øvrige akademikere i SKAT, kommer med en klar opfordring til, at der nu bliver skabt arbejdsro for medarbejderne i SKAT.

- Vi har set den ene omstrukturering efter den anden gennem årene. Hver gang spreder det uro og usikkerhed blandt medarbejderne, og nu skal vi igennem endnu en voldsom ændring af organisationen.Jeg håber, at man vil lytte til medarbejdernes faglighed og indsigt i den forestående proces, når man skal omsætte de store planer til en praktisk hverdag. Herefter er der brug for arbejdsro, så vi kan koncentrere os om vores arbejde. 

Hun er tilfreds med, at en del af regeringens plan indebærer ekstra medarbejderressourcer til SKAT:

- Det handler nødvendigvis ikke alene om antallet af medarbejdere, men selvfølgelig også om, at det er medarbejdere med de rigtige kompetencer, man fremadrettet skal ansætte. Det er forudsætningen for, at vi hurtigt kan genoprette borgernes og virksomhedernes tillid til SKAT, slutter Johanne Legarth Nordmann.

Abonnér på pressemeddelelse

Få besked hver gang Djøf udsender en pressemeddelelse

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Djøfbladet

Sådan var det at være anklager i ubådssagen

Mød Jakob Buch-Jepsen, der førte efterforskernes arbejde frem i byretten under den nok mest intenst mediedækkede danske straffesag nogensinde. Det var ikke en kompliceret sag, siger han, ”men det er den, der har påvirket mig mest som menneske.”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Djøf blog

Fight Night: Kom til kamp mellem det interne og det åbne kursus

Nogle gange er du på kursus internt på din arbejdsplads, andre gange hos en kursusvirksomhed eller et universitet. Hvis vi sætter de to varianter stævne i en boksekamp, hvem vil så slå den anden ud?


Line Frost Pedersen
Line Frost Pedersen
Udviklingskonsulent