Djøf

Nyuddannedes jobsituation, januar 2015

Ledigheden i blandt nyuddannede rammer i den grad også nyuddannede djøfere, og mere end en fjerdedel er berørte af ledighed primo 2015. De nyuddannede, der er i beskæftigelse, er i højere grad end tidligere blevet ansat i den offentlige sektor.

Den omfattende ledighed, der berører rigtig mange nyuddannede, rammer i den grad også nyuddannede djøfere.  Selvom andelen af ledighedsberørte nyuddannede djøfere er faldende over de sidste par år, er beskæftigelsessituationen stadig et alvorligt problem. I februar 2015 var over en fjerdedel af de nyuddannede, der er blevet kandidater inden for det seneste år, uden beskæfti­gelse.

Ses der på de nyuddannede djøfere, der er i beskæftigelse pr. 1. januar 2015, er en stigende andel blevet ansat i den offentlige sektor. I januar 2015 var 46% af de nyuddannede i beskæftigelse ansat i den offentlige sektor mod 45% i januar 2014 og 42% i januar 2013.

I rapporten, som du kan downloade herunder, kan du læse mere om ledighed og beskæftigelse blandt de nyuddannede medlemmer af Djøf.

Nyuddannedes jobsituation, oktober 2012.

Djøfbladet

Forskning: Økonomistuderende er kolde og kyniske

Studerende på økonomi er mere hensyns- og samvittighedsløse end medstuderende på andre samfundsvidenskabelige fag, viser nyt dansk studie. Det er ønsket om magt og penge, som tiltrækker de kolde typer, mener forsker bag undersøgelsen.

Illustration: Shutterstock
Djøf blog

Prokrastination - hvorfor er det godt at kende til?

Hvorfor gør vi ikke de ting, vi ved, vi burde gøre? Svaret er prokrastination, og vi lider alle sammen af det.


Tom Hedegaard
Tom Hedegaard
Chefkonsulent