Djøf

Nyuddannedes jobsituation april 2017

Ledigheden i blandt nyuddannede rammer også nyuddannede djøfere, og mere end en fjerdedel af de nyuddannede djøfere har været berørt af ledighed i løbet af deres første år på arbejdsmarkedet. De nyuddannede, der er i beskæftigelse, finder i højere grad deres job i den private sektor end tidligere.

Den omfattende ledighed, der berører rigtig mange nyuddannede, rammer i også nyuddannede djøfere. Selvom andelen af ledighedsberørte nyuddannede djøfere er på sit laveste de sidste fem år, er beskæftigelsessituationen stadig et alvorligt problem. I april 2017 var over en femtedel af de nyuddannede, der er blevet kandidater inden for det seneste år, uden beskæftigelse. Samtidig har mere end en fjerdedel af de nyuddannede djøfere været berørt af ledighed i løbet af det seneste år. 

Ses der på de nyuddannede djøfere, der er i beskæftigelse pr. 1. april 2017, er en stigende andel blevet ansat i den private sektor. I april 2017 var 60% af de nyuddannede djøfere i beskæftigelse i den private sektor mod 56% i april 2016 og 52% i april 2015.

I rapporten, som du kan downloade herunder, kan du læse mere om ledighed og beskæftigelse blandt de nyuddannede medlemmer af Djøf, hvor beskæftigelsen blandt andet underopdeles på uddannelsesgruppe og køn.

Nyuddannedes jobsituation april 2017

Djøfbladet

Liste: Hvem har fået de største lønstigninger i år?

Lønstigningen blandt privatansatte djøfere har generelt set været beskeden det seneste år. Men der er store variationer i stigningerne alt efter jobtitel. Trækker din løn op eller ned på gennemsnittet?

Foto: Shutterstock
Djøf blog

Klar til jobsamtale?

Typiske spørgsmål og gode fif til jobsamtalen


Mette Sommer
Mette Sommer
Chefkonsulent