Djøf

Nyuddannedes jobsituation april 2017

Ledigheden i blandt nyuddannede rammer også nyuddannede djøfere, og mere end en fjerdedel af de nyuddannede djøfere har været berørt af ledighed i løbet af deres første år på arbejdsmarkedet. De nyuddannede, der er i beskæftigelse, finder i højere grad deres job i den private sektor end tidligere.

Den omfattende ledighed, der berører rigtig mange nyuddannede, rammer i også nyuddannede djøfere. Selvom andelen af ledighedsberørte nyuddannede djøfere er på sit laveste de sidste fem år, er beskæftigelsessituationen stadig et alvorligt problem. I april 2017 var over en femtedel af de nyuddannede, der er blevet kandidater inden for det seneste år, uden beskæftigelse. Samtidig har mere end en fjerdedel af de nyuddannede djøfere været berørt af ledighed i løbet af det seneste år. 

Ses der på de nyuddannede djøfere, der er i beskæftigelse pr. 1. april 2017, er en stigende andel blevet ansat i den private sektor. I april 2017 var 60% af de nyuddannede djøfere i beskæftigelse i den private sektor mod 56% i april 2016 og 52% i april 2015.

I rapporten, som du kan downloade herunder, kan du læse mere om ledighed og beskæftigelse blandt de nyuddannede medlemmer af Djøf, hvor beskæftigelsen blandt andet underopdeles på uddannelsesgruppe og køn.

Nyuddannedes jobsituation april 2017

Djøfbladet

Djøferne sidder for meget ned

Djøfere er højt placeret på listen over, hvor meget folk sidder ned på jobbet, viser ny forskning. Men er det et problem? Vi har spurgt Mette Korshøj Larsen, som forsker i stillesiddende arbejde ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Illustration: Lasse Skovgaard Christensen
Djøf blog

Skal man have et andet job, før man siger op?

Måske har du brugt din sommerferie på at overveje din jobsituation. Men du tør ikke sige dit job op, før end at du har et andet på hånden. Hvornår skal man sige et job op? Hvornår er det smart at blive?


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent