Djøf

Værdien af den første akademiker i smv'ere

Epinion har for Djøf og Akademikernes A-kasse udarbejdet en rapport, der viser, at akademikere i små og mellemstore virksomheder skaber vækst, nye arbejdspladser og øger deres chance for at overleve.

Analysens hovedresultater viser, at:

  • en virksomhed, der ansætter sin første akademiker vil efter tre år have i gennemsnit 4,5 flere ansatte end virksomheder uden akademikere i medarbejderstaben. De nye job går i stort omfang til faglærte og ufaglærte.
  • værditilvæksten er højere. På tre år vokser værdien med 38% mere end i sammenlignelige virksomheder uden akademikere ansat. 
  • virksomhederne har 2,2% større chance for at overleve.

Djøf mener, at:

  • et stærkt og konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv har brug for højtuddannede medarbejdere, hvis vi skal øge væksten og beskæftigelsen i virksomhederne. Der er et enormt potentiale ved at løfte vidensniveauet i virksomhederne, og det er nødvendigt, at Danmark fastholder et stærkt fokus på forskning og uddannelse

  • der er brug for enkle og gennemskuelige ordninger, der kan bidrage til at sikre et godt match mellem virksomhed og akademiker. Ordninger der styrker akademikeres muligheder for at blive ansat i virksomhederne skal synliggøres og styrkes. Det gælder eksempelvis ordninger som InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot-ordningen

  • analysen er et stærkt bidrag i hele den erhvervs- og uddannelsespolitiske debat. Selvfølgelig er der brug for håndværkere og specialister. Men der er også brug for højtuddannede. De er ikke modsætninger - men hinandens forudsætninger. 

Faktaark: Værdien af den første akademiker, januar 2017

Læs rapport: Fra Epinion - Værdien af første akademiker

Djøfbladet

Ny forskning: Frivilligt arbejde fører ikke til job

Er du jobsøgende, er det så godt som værdiløst at skrive erfaring med frivilligt arbejde på cv’et, konkluderer ny dansk forskning. Resultatet overrasker a-kasse.

Foto: Barsan Attila/Shutterstock
Djøf blog

Sig nu bare, hvad du får i løn

Der er typisk tre grunde til, at du og din kollega ikke vil fortælle, hvad I tjener. Men ingen af dem holder.


René Rasmussen
René Óli Rasmussen
Chefkonsulent