Djøf

Koncerter med rabat

Køb billetter til koncerter med Djøf-rabat.

Mena & Beethovens 4. Symfoni

 • Fredag den 21. april 2017, kl. 19.30 og lørdag den 22. april 2017, kl. 15.00 - i DR Koncerthuset, Koncertsalen
 • Standardprisen er: 550 kr., 500 kr., 450 kr., 375 kr., 250 kr. og 150 kr.
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 444 kr., 404 kr., 364 kr., 304 kr., 204 kr. og 124 kr.

Mena & Beethovens 4.

En aften med de tre store mestre fra wienerklassiken. Beethovens 4. Symfoni er en af hans lyseste, mens Haydns Symfoni nr. 44 er mørk og dramatisk, skrevet i hans ”Sturm und Drang”-periode. Aftenens solist er norske Henning Kraggerud, der spiller Mozarts største og mest opfindsomme violinkoncert.

En klassisk aften – hele vejen igennem. Musikken er af de tre store wienerklassiske komponister: Haydn, Mozart og Beethoven. De levede cirka samtidig, slog sig ned i samme by og kendte hinandens musik. Deres værker er et fundament, som klassisk musik de sidste 200 år har bygget på. Og så klæder de hinanden i al deres forskellighed.

Ældst er Haydn. Han blev Beethovens lærer og Mozarts ven. Og så blev han ”symfoniens fader” med sine over 100 forskellige symfonier. Symfoni nr. 44 er ret mørk og stammer fra en periode, man har kaldt ”Sturm und Drang”, hvor personlige følelser slår hul i den pæne facade. Der er lysere toner i Beethovens 4. Symfoni og især i Mozarts 5. Violinkoncert, skrevet af en teenager, der med et smil beherskede alt i musikkens verden.

Solisten i Mozarts Violinkoncert nr. 5 er den norske violinist Henning Kraggerud, som DR SymfoniOrkestret allerede kender godt. Han er et multitalent, der udover at være virtuos på violin også er komponist og i øvrigt fremragende til at improvisere. Koncerten ledes af Spaniens førende dirigent, Juanjo Mena, som heldigvis elsker at komme til Danmark mellem sine engagementer i metropoler som New York og Berlin.

Tag i DR Koncertsalen og hør Mena & Beethovens 4. Symfoni

Weilerstein og Tamestit

 • Torsdag d. 27. april 2017, kl. 19:30 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
 • Standardprisen er: 450 kr., 400 kr., 375 kr., 275 kr., 175 kr., 100 kr. 
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 364 kr., 324 kr., 304 kr., 224 kr., 144 kr., 84 kr. 

Weilerstein & Tamestit 

Den 29-årige Malko-vinder Joshua Weilerstein er tilbage i Koncerthuset, denne gang sammen med en af verdens bedste bratschister, Antoine Tamestit. Han er solist i en helt ny Bratschkoncert, skrevet specielt til ham af Jörg Widmann. Programmet slutter med Rakhmaninovs sidste store værk, de forrygende Symfoniske Danse.

29-årige Joshua Weilerstein fik sin ilddåb som dirigent, da han vandt Malko Konkurrencen i Koncerthuset i 2009. Siden er han kommet tilbage til DR SymfoniOrkestret hver eneste sæson, og senest gav han en fremragende koncert med både gamle klassikere og helt ny musik. Med sin store musikalske energi og charme skaber Joshua Weilerstein mindeværdige koncerter hver gang.

Også denne gang blander Weilerstein det gamle med det nye. Koncerten begynder med en splinterny Koncert for bratsch og orkester af den tyske komponist Jörg Widmann. Stykket blev uropført i Paris 2015 og er skrevet specielt til den franske bratschist Antoine Tamestit, som også er solist denne aften. Det er ikke klassisk musik, som man plejer at høre det. En vild udfordring for solisten, der bevæger sig fra små uhørlige knips til vilde kaskader og ender i en sørgmodig svanesang, fortæller komponisten Jörg Widmann selv.

Det andet værk på programmet er Rakhmaninovs forrygende Symfoniske Danse fra 1940. Her tager den store russiske komponist afsked med den gamle verden, som han har kendt og elsket så højt. Musikken er fuld af romantisk længsel efter fortiden, men den har også diabolsk bid. De sidste danse i balsalen skal nydes til det yderste. Selv ikke en verdenskrig kan slå menneskets livsvilje itu.

Kom ind og oplev Joshua Weilerstein i Koncerthuset

Jesús Alemany og Cubanismo - Salsa Ballroom

 • Fredag d. 28. april 2017, kl. 21.00 i DR Koncerthuset, Studio 2 
 • Standardpris: 295 kr. 
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 240 kr. 

Jesús Alemany & Cubanismo - Salsa Ballroom

Den cubanske trompetist Jesús Alemañy og hans All-Star band Cubanismo fylder DR Koncerthuset med cubanske rytmer i slutningen af april.

Velkommen til en aften for både salsadansere og musikelsker. Der er lagt op til en musikoplevelse i verdensklasse når det 14 mand store orkester træder ind på scenen i Studie 2. Koncerten er en del af en tourné – som markerer 20 år som et af verdens førende verdensmusikorkestre.

Cubansk musik har altid haft en stor indflydelse på jazz. Jazz-trommeslagere har ladet sig inspirere af de traditionelle cubanske trommeslagere i Harlem i 1940’erne. Deres unikke lyd hjalp jazz til at udvikle sig fra swing til moderne jazz-musik.

Jesús Alemañy har ind til for nyligt været bosat i London og er en af de mest respekterede cubanske musikere i vores tid. Nu er han bosat i varme Mexico, for at kunne være tætter på Cuba og sin elskede familie og musiktradition.

Debut-albummet ”Cubanismo” blev mere succesfuld end forventet i Amerika og nåede i 1996 10. pladsen på Billboard-charten: Tropical & Salsa. Kritikerne var også mere end tilfredse. Alle numre på albummet er cubanske danse som rumba, dan/on, son, cha-cha, pa’ca med flere. De fleste numre er instrumentale, med en forførisk trompet som “stemme”, som det altid har været i cubansk musik.

Det seneste album ”Greetings from Havana” var nomineret til hele to Grammy.

Vidunderbarnet Jesús Alemañy blev født d. 14. oktober 1962 i Guanabacoa, La Habana, et sted, hvor mange af de bedste cubanske musikere kommer fra; Rita Montaner, Bota de Nieve og Ernesto Lecuona, for at nævne nogle få.  Han blev født ind i en musikalsk familie. Hans onkel Alfredo Castrillo var professionel saxofonist og klarinettist og var med i la Orquesta de Benny More, del Conjunto Folklorico Nacional de Cuba og la Orquesta de Tropicana. Hans anden musikalske onkel, fra farens side, Luis Alemañy, var trompetist og professor i forskellige cubanske orkestre. Han begyndte som 10-årig at studere trompeten i konservatoriet Guillermo Tomas de Guanabacoa med professorerne Ramiro Reyes og Francisco Tomas (Paquito). Allerede som 15-årig begyndte han at spille karneval cam-parsas og blev inviteret til at joine bandet ”Sierra Maestra”. Sammen med dem rejste han over alt i verden – Japan, Afrika, Europa og Latinamerika.

Jesús Alemañy, a precise and charismatic trumpeter with the regal bearing of Miles Davis and the funky precise flow of Fats Navarro.” (Village Voice)

“Cubanismo´s electrifying performance underscored the incredible depth of music that has sprung from Cuba this century.” (Boston Herald)

“The band smokes like a fine cigar…” (Downbeat, March 1996)

Sidst Jesús Alemañy gæstede Danmark var i 2002, hvor cubakultur.dk inviterede ham til at spille i forbindelse med deres årlige Latin Festival. Denne gang er det igen cubakultur.dk som har en finger med i spillet og arrangerer denne aften i samarbejde med DR Koncerthuset.

Kom og oplev en musikoplevelse i verdensklasse i Koncerthusets studie 2

Also Sprach Zarathustra

 • Lørdag d. 6. maj 2017, kl. 15.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen 
 • Standardprisen er: 550 kr., 500 kr., 450 kr., 375 kr., 250 kr., 150 kr. 
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 444 kr., 404 kr., 364 kr., 304 kr., 204 kr., 124 kr. 

Also Sprach Zarathustra

En solopgang til verdens skabelse. Sådan begynder Strauss’ vældige orkesterværk Also sprach Zarathustra, der blev verdensberømt i filmen ”Rumrejsen 2001”. Oslo Filharmonikernes suveræne chefdirigent Vasilij Petrenko er rumkaptajnen ved denne koncert, hvor den amerikanske virtuos Augustin Hadelich er solist i Bartoks saftige 2. Violinkoncert.

Indledningen af Richard Strauss’ orkesterdigtning Also sprach Zarathustra er totalt overvældende. Det er en solopgang til verdens skabelse, og sådan bliver begyndelse også brugt i den klassiske science fiction film ”Rumrejsen 2001”. Hele værket hører man sjældent, fordi det er så ekstremt krævende og bekosteligt at opføre. Strauss udvider orkestret til det maksimale, når han beskriver visionerne af oldtidsfilosoffen Zarathustra. Det er orkesterkunst i absolut største målestok!

På programmet er desuden et mesterværk fra det 20. århundrede: Bartoks Violinkoncert nr. 2. Musik skrevet lige inden udbruddet af 2. Verdenskrig og kort før Bartok måtte forlade sit elskede Ungarn, der er faldet i hænderne på fascisterne. Hans Violinkoncert nr. 2 er fuld af livskraft, men også af en stor sorg over menneskehedens ulykker.

To gæster fra det øverste lag af det klassiske musikliv er i centrum denne aften: Den amerikanske violinist Augustin Hadelich gav en overvældende god koncert, da han for et par år siden besøgte DR SymfoniOrkestret for første gang. Og dirigenten er Vasilij Petrenko, Oslo Filharmonikernes russiske chef, der er en meget efterspurgt gæst verden over på grund af sin brillante kontrol over selv de største orkesterværker.

Kom til koncert og oplev orkesterkunst i absolut største målestok

DR Slotskoncert 2017

 • Lørdag den 12. august 2017, kl. 14.30 i Ledreborg Slotspark. Parken åbner kl. 11.00
 • Standardprisen er: 425 kr.
 • Grupperabat 20% ved køb af over 25 billetter: 344 kr.
 • Børn under 15 år: 120 kr.
 • Børn fra 0-2 år er gratis

DR Slotskoncert 2017 med Djøf-rabat

Oplev de bedste sange fra de største musicals, når DR SymfoniOrkestret hylder 90 års musicalhistorie i de smukke omgivelser i Ledreborg Slotspark.

Glæd dig til en stjerneparade med blandt andre Casper Philipson, Stig Rossen, Kurt Ravn, West End stjernen Marsha Songcome, der synger hits fra Les Misérables, West Side Story, Chess, The Sound of Music, Evita, Grease, Phantom of the Opera, The Lion King, Kristina frän Düvamåla og We will Rock you, og et stærkt cast fra Fredericias succes forestilling ”Klokkeren fra Notre Dame”.
Udover ovennævnte cast så medvirker også Silas Holst og Rasmus Bjerg (fortæller).

Det er igen i år muligt at bestille Fasaneriets Picnicbox til 195 kr. pr. person. Picnicboxen består af: Varmrøget laks på spæde landsalater, sauce verte & rugbrødschips, barbecuemarineret kylling med små nye kartofler fra Lejre vendt i urtepesto, cherrytomatsalat vendt i vinaigrette, coleslaw af nye gulerødder & sommerkål, emmentaler & morbier med syltede nødder, 2 slags brød & øko. smør, rabarber panacotta & chokoladecookies. Picnicboxen udleveres ved indgangen mod fremvisning af voucher. Det er naturligvis også muligt selv at medbringe sin egen mad.

Drikkevare skal købes på stedet – med undtagelse af vand. Det er også tilladt at medbringe sin egen stol at sidde på eller siddeunderlag.

Kom ind og oplev årets Slotskoncert i Ledreborg Slotspark

Djøfbladet

Fik job og 24.000 views på et LinkedIn-opslag

Se jobopslaget, der fik en masse opmærksomhed, og som ikke mindst førte til, at cand.merc. Line Dahl Pedersen i løbet af godt to uger var startet i nyt job.

Foto: Jill Christina Hansen
Djøf blog

Jeg har farve-koordineret ALLE mine apps!!

Jeg er typen, der ikke kan huske et eneste af bogstaverne på S-togslinjerne, men jeg kan ALLE farverne. Så når nogen spørger, hvilket S-tog der kører til Hillerød, så svarer jeg stolt: ”Det lyseblå og det lilla!”


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent