The Gloaming

 • Onsdag den 1. marts 2017, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
 • Standardprisen er: 470 kr. og 395 kr.
 • Med 50% Djøf-rabat er prisen: 245 kr. og 210 kr.

The Gloaming med Djøf-rabat

Den står på irsk folkesang i moderne klæder, når supergruppen The Gloaming besøger DR Koncerthuset. Takket være deres unikke blanding af irsk folketradition med en amerikansk producernerve og en hang til at eksperimentere, er The Gloaming blevet lidt af et fænomen. Her møder den længselsfulde, irske sangtradition let progressive produktioner, der fører The Gloamings traditionsbundne lyd ind i det 21. århundrede på helt ny vis.

Med fem bandmedlemmer, der hver især er mestre inden for deres musikalske felt, er det ikke en overdrivelse, når The Gloaming kaldes ”the best kept secret supergroup”, selv om bandet har spillet udsolgte koncerter verden over, siden de blev dannet i 2011.

Martin Hayes er en af verdens mest anerkendte, virtuose irske violinister, mens den unge Caoimhin O’Raghallaighs hardangerfele-violinspil modsat er abstrakt og uforudsigeligt.

Hertil leverer Iarla O’Lionaird sin karakteristiske, smukke vokal i den traditionelle, irske sangstil sean-nós, der har givet ham titlen som den mest berømmede irske vokalist med credits på filmsoundtracks og optrædener hos David Letterman og Jools Holland.

Som modspil finder man den Chicago-baserede, amerikanske guitarist Dennis Cahill, der giver de sjælfulde melodier et underspillet, utraditionelt løft, ligesom den amerikanske pianist og producer Thomas Bartlett, bedre kendt som Doveman, trækker tråde til rockverdenen med sin årelange erfaring som producer for kunstnere som Sufjan Stevens, Glen Hansard og Anna Calvi og som musiker for kunstnere som The National, Anthony and The Johnsons, David Byrne og Rufus Wainwright.

Kom ind og hør The Gloaming i DR Koncerthuset

DR BIG Band & Basco – Wild Nordic Folk

 • Søndag den 26. marts 2017, kl. 16.00 i DR Koncerthuset, Studie 2
 • Standardprisen er: 225 kr.
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 184 kr.

DR Big Band & Basco - Wild Nordic Folk

DR Big Band og Nordic Folk-gruppen Basco danner fælles front i et hæsblæsende og stemningsfuldt møde mellem nordisk folkemusik og fremtidens bigbandjazz.

De nordiske folkemusiktraditioner har med deres energiske danse og vemodige melodier været lydsporet til livets store oplevelser gennem mange hundrede år. Når Basco, en af Nordens mest opfindsomme fornyere og fortolkere af disse traditioner, møder DR Big Band kan man ikke andet end at lade sig tryllebinde og rive med i en helt ny oplevelse af folkemusikkens fortællinger.

I krydsfeltet mellem folk og jazz opstår nye nuancer i klange og melodier og en utæmmelig kraft og energi i sange, der ganske enkelt handler om liv og død, kærlighed og raseri, humor og tungsind.

Samarbejdet mellem Basco og DR Big Band blev med stor succes indledt i 2013, hvor taget næsten lettede under deres fælles koncert i DR Byens Studie 2. Den koncert kom der en live-udgivelse ud af i form af en EP, som en anmelder bl.a. har kaldt et ”kækt kærlighedsprodukt”. Kærlighedshistorien fortsættes nu med tre store koncerter fordelt over hele landet, og denne gang er den norske komponist, arrangør og dirigent Helge Sunde blevet lokket med ind i fortællingen. Koncertprogrammet består dermed dels af Bascos musik, arrangeret for kombinationen af bigband og folk-kvartet, og dels af helt nye kompositioner fra Helge Sundes hånd, skrevet til anledningen.

Kom ind og hør nordisk folkemusik

DR KoncertKoret fejrer påske

 • Lørdag den 8. april 2017, kl. 15.00
 • Standardprisen er: 450 kr., 400 kr., 375 kr., 275 kr., 175 kr. og 100 kr.
 • Med 20% Djøf-rabat er prisen: 364 kr., 324 kr., 304 kr., 224 kr., 144 kr. og 84 kr.

DR KoncertKorets Påskefejring - køb billet med Djøf-rabat

Som optakt til påskeugen præsenterer DR KoncertKoret et smukt og højtideligt passionsprogram sammen med Malmø Symfoniorkester. Efter musik af Stravinskij og Debussy kulminerer koncerten med Poulencs Stabat Mater, som i gribende toner skildrer påskefortællingen.

Den franske komponist Francis Poulenc er blevet beskrevet som en blanding af en munk og et gadebarn – og følte sig lige så meget på hjemmebane i Montmartres natklubber som hos Paris’ kunstneriske elite. Hans musik er karakteriseret af både vid, charme, elegance og evnen til at skrive en uforglemmelig melodi.

Efter en nær vens død i 1936 genopdagede Poulenc sin religiøse tro og drog ud på en længere pilgrimsrejse. Efter disse oplevelser skrev han en række dybtfølte, religiøse værker, hvoraf det største er hans Stabat Mater – et stærkt og bevægende portræt af Jomfru Maria ved korsets fod.

Denne passionskoncert med DR KoncertKoret og Malmø SymfoniOrkester byder også på musik af Poulencs ven og mentor Igor Stravinskij: Requiem Canticles, som komponisten – ifølge hans enke – skrev til sig selv, og musikken blev således opført til komponistens egen begravelse.

Som afrunding på koncerten kan du opleve et af de smukkeste og mest lysende orkesterværker af den moderne franske musiks store faderfigur, Claude Debussy.

Kom til fejring af påsken med KoncertKore

DR Slotskoncert 2017

 • Lørdag den 12. august 2017, kl. 14.30 i Ledreborg Slotspark. Parken åbner kl. 11.00
 • Standardprisen er: 425 kr.
 • Grupperabat 20% ved køb af over 25 billetter: 344 kr.
 • Børn under 15 år: 120 kr.
 • Børn fra 0-2 år er gratis

DR Slotskoncert 2017 med Djøf-rabat

Oplev de bedste sange fra de største musicals, når DR SymfoniOrkestret hylder 90 års musicalhistorie i de smukke omgivelser i Ledreborg Slotspark.

Glæd dig til en stjerneparade med blandt andre Casper Philipson, Stig Rossen, Kurt Ravn, West End stjernen Marsha Songcome, der synger hits fra Les Misérables, West Side Story, Chess, The Sound of Music, Evita, Grease, Phantom of the Opera, The Lion King, Kristina frän Düvamåla og We will Rock you, og et stærkt cast fra Fredericias succes forestilling ”Klokkeren fra Notre Dame”.
Udover ovennævnte cast så medvirker også Silas Holst og Rasmus Bjerg (fortæller).

Det er igen i år muligt at bestille Fasaneriets Picnicbox til 195 kr. pr. person. Picnicboxen består af: Varmrøget laks på spæde landsalater, sauce verte & rugbrødschips, barbecuemarineret kylling med små nye kartofler fra Lejre vendt i urtepesto, cherrytomatsalat vendt i vinaigrette, coleslaw af nye gulerødder & sommerkål, emmentaler & morbier med syltede nødder, 2 slags brød & øko. smør, rabarber panacotta & chokoladecookies. Picnicboxen udleveres ved indgangen mod fremvisning af voucher. Det er naturligvis også muligt selv at medbringe sin egen mad.

Drikkevare skal købes på stedet – med undtagelse af vand. Det er også tilladt at medbringe sin egen stol at sidde på eller siddeunderlag.

Kom ind og oplev årets Slotskoncert i Ledreborg Slotspark