Djøf

Rejseforsikringer

Gennem Djøf har du mulighed for at forsikre dig på to måder, når du skal på ferie. Du kan forsikre dig enten via Europæiske eller Codan.

Europæiske

Skal du på ferie, studie- eller praktikophold i udlandet, kan du tegne en studierejseforsikring gennem Europæiske og få 25% i rabat.

For at få rabatten, skal du bestille forsikringen elektronisk hos Europæiske.

Codans verdensrejsedækning

Gennem Codan har du i din indboforsikring en verdensrejsedækning, som dækker dig på private ferierejser i 60 dage i hele verden inklusive Danmark. Denne forsikring er i Tænk blevet kåret som "Bedst i test". Verdensrejsedækningen dækker behandling og hjemtransport i hele verden, hvis du bliver syg. Det er en god sikkerhed at have med på ferien. Med din indboforsikring gennem Codan eller Djøfs forsikring til studerende, er du dækket på din ferie i op til 60 dage.

Fra 1. august 2014 kan du ikke længere bruge dit gule sygesikringskort som rejseforsikring, når du rejser i EU-landene samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det betyder, at det nu i endnu højere grad er vigtigt at have en rejseforsikring. Hvis du starter din ferierejse inden den 1. august 2014, vil du stadig være dækket af det gule kort ved rejser i op til 30 dage. Men starter din rejse efter den 1. august, gælder de nye regler, og du har derfor ikke længere dækning på det gule kort.  

Hvad kommer ændringen til at betyde, når jeg rejser på ferie?

Fremover skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort, hvis du skal rejse inden for EU. Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Du er dog stillet anderledes, end du kender det fra det gule sygesikringskort, i og med du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til.

Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale en del af den behandling, du modtager, når du bliver syg, da det blå EU-sygesikringskort kun dækker, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker, og i nogle lande kan egenbetalingen løbe helt op i 30-40%.

Har alle en privat rejseforsikring, som dækker i hele verden?

Som hovedregel skal du selv sørge for at tilkøbe en rejseforsikring, som dækker til lige netop dit rejsemål, men hvis du har en indboforsikring hos vores samarbejdspartner Codan, skal du ikke bekymre dig.  Du får nemlig automatisk en rejseforsikring til hele verden med i købet, som sikrer dig og din familie lige så godt, som før ophør af det gule sygesikringskort.

Derudover har du mulighed for at tegne en udvidet rejseforsikring inklusive afbestilling som tillæg. 

En udvidet rejseforsikring, der blandt andet giver dig erstatning, hvis du får brug for at aflyse din private ferierejse i sidste øjeblik. Herunder kan du se flere eksempler på, hvor den udvidede rejseforsikring giver dig en endnu bedre dækning:

  • Hvis du bliver nødt til at afbestille en ferierejse af op til 60 dages varighed. Det kan fx være nødvendigt, hvis du bliver alvorligt syg, kommer ud for en ulykke eller oplever dødsfald i familien.
  • På ferien i Spanien lejer du en bil, men den får en skade. Den udvidede rejseforsikring betaler din selvrisiko.
  • Under skiferien i Alperne forvrider du knæet og kan ikke stå på ski. Den udvidede rejseforsikring giver dig erstatning for de ødelagte rejsedøgn på din aktive ferie.
  • Pludselig får du tandsmerter på storbyferien i New York. Den udvidede rejseforsikring dækker din akutte tandbehandling.
  • Badeferien i Thailand bliver forvandlet til en oversvømmelse. Den udvidede rejseforsikring giver din nære familie i Danmark mulighed for at tale med en krisepsykolog, hvis du bliver udsat for en naturkatastrofe.

Du skal være opmærksom på, at du ikke må have bestilt din rejse, før du bestiller den udvidede rejseforsikring.

Få udvidet rejseforsikring med afbestilling

Hvis du er studerende, kan du bestille den udvidet rejseforsikring inklusive afbestilling som tillæg til din Djøfs forsikring til studerende på Mit Djøf.

Alle andre skal bestille den udvidede rejseforsikring inklusive afbestiling ved at kontakte Codan på telefon 33 55 52 49 eller læse mere på Codans hjemmeside.

Har alle en rejseforsikring?

Som hovedregel skal du selv sørge for at købe en rejseforsikring, men hvis du har en indboforsikring hos vores samarbejdspartner i Codan, skal du ikke bekymre dig, da du automatisk har en rejseforsikring til hele verden inkluderet. Forsikringen dækker husstanden på private ferierejser i op til 60 dage.

Dækker Codan indboforsikring det, som i dag er dækket under det gule sygesikringskort?

Hvis du har en indboforsikring hos Codan, har du automatisk en verdensrejsedækning inkluderet, og denne forsikring dækker også det hul, der opstår efter at dækningerne under det gule sygesikringskort bortfalder.

Hvornår stopper dækningen under det gule sygesikringskort?

Rejser, der begynder efter den 1. august 2014 eller derefter, er ikke dækket. 

Skal du anskaffe dig et blåt sygesikringskort?

Du skal anskaffe dig et blåt sygesikringskort, som du tager med på rejsen, hvis du skal på ferie i Europa. Det blå sygesikringskort bestilles digitalt på www.borger.dk, men hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i din kommunes borgerservice eller på biblioteket.

Hvor og hvordan er man dækket med det blå sygesikringskort?

Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin med mere under ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Du er dog stillet anderledes, end du kender fra det gule sygesikringskort, i og med du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til.

Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale en del af den behandling, du modtager, når du bliver syg, hvis det er tilfældet for borgerne i det pågældende land. I nogle lande kan egenbetalingen løbe helt op i 30-40%.

Det blå EU-sygesikringskort dækker kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker. Der er således en begrænsning i forhold til behandlingssted.

Der findes endvidere en app om det Blå Sygesikringskort med en masse relevant information på dansk – den hedder European Health Insurance Card.

Dækker rejseforsikringen egenbetalingen, der er på det blå sygesikringskort?

Codan vil sikre, at vores kunder ikke bliver stillet økonomisk dårligere, end de var da dækningen under det gule sygesikringskort var i kraft. 

Er hjemtransport dækket?

I de situationer, hvor der er behov for hjemtransport, vil Codan sikre, at deres kunder kan komme sikkert hjem.

Skal jeg selv lægge ud for og sørge for at få refunderet pengene via den blå sygesikringsordning?

Du skal medbringe det blå kort på dine rejser i Europa. Hvis du har en egenbetaling derudover, som er omfattet af rejseforsikringen, refunderer Codan det, når du kommer hjem. Husk derfor at gemme alle kvitteringer. Ved større skader får du hjælp via vores 24 timers alarmcentral.

Er der en alarmcentral, man kan ringe til?

Codan har en 24 timers alarmcentral, som altid hjælper dig i nødsituationer, og som kan henvise dig til rette behandlingssted. Hvis uheldet er ude, skal du ringe til SOS International på telefon +45 70 10 50 50.

Djøfbladet

Fik job og 24.000 views på et LinkedIn-opslag

Se jobopslaget, der fik en masse opmærksomhed, og som ikke mindst førte til, at cand.merc. Line Dahl Pedersen i løbet af godt to uger var startet i nyt job.

Foto: Jill Christina Hansen
Djøf blog

Jeg har farve-koordineret ALLE mine apps!!

Jeg er typen, der ikke kan huske et eneste af bogstaverne på S-togslinjerne, men jeg kan ALLE farverne. Så når nogen spørger, hvilket S-tog der kører til Hillerød, så svarer jeg stolt: ”Det lyseblå og det lilla!”


Thomas Kantsø
Thomas Kantsø
Chefkonsulent