Du er dækket på private ferierejser i hele verden af op til 60 dages varighed – også i Danmark.
Bliver du kaldt hjem til et familiemedlem, som er blevet ramt af akut alvorlig sygdom, hjælper forsikringen dig også. Og du får hjælp, hvis du på grund af sygdom eller ulykke har brug for at tilkalde nogen fra familien.
Du får kontant erstatning, hvis din bagage bliver forsinket, når du er ankommet til dit rejsemål uden for Danmark.
Verdensrejsedækningen har en selvrisiko på 1.021 kr., med mindre du har fravalgt denne.
Hvad dækkes?
Verdensrejsedækningen er en del af indboforsikringen og dækker blandt andet
-
Hjemtransport
- Sygebehandling
- Sygeledsagelse
- Erstatningsrejse (hvis du er alvorligt syg i mere end halvdelen af din ferie)
- Bagageforsinkelse og bagageskade.
Er jeg dækket ved udveksling i udlandet?
Ja, du er dækket af verdensrejsedækningen ved udveksling, men kun de første 60 dage med afrejse fra Danmark. Når du er medlem af Djøf, kan du få 25% på rejseforsikring hos Europæiske og kan købe rejseforsikring for den resterende tid af dit ophold.
Er jeg dækket ved praktikophold, eller frivilligt arbejde i udlandet?
Nej, du er ikke dækket af verdensrejsedækningen ved praktikophold og frivilligt arbejde, fordi dette ikke er ferie.
Hvis du holder ferie i forbindelse med dit praktikophold eller frivilligt arbejde, er det dog muligt at kombinere dit ophold med ferie. Verdensrejsedækningen dækker, hvis ferien ligger inden for de første 60 dage efter afrejse fra din bopæl i Danmark, og slutter når praktikopholdet eller dit frivillige arbejde begynder. Du skal kunne dokumentere hvornår ferien slutter, da det kun er den private ferierejse som er dækket af verdensrejsedækningen. Når du er medlem af Djøf, kan du få 25% på rejseforsikring hos Europæiske
Er jeg dækket på skiferie?
Ja, du er dækket på skiferien, men ikke hvis du skal arbejde som skiinstruktør eller skiguide.
Er jeg dækket på ferien ved vandsport?
Kitesurfing, surfing, windsurfing, riverrafting, jetski eller blive trukket efter en båd i ringe, en "banan" eller lignende dækkes – det anses nemlig ikke som farlig sport.
Ved dykning er du dækket ned til 20 meter. Dykker du dybere end 20 meter betragtes det som ekstremsport, og det dækkes derfor ikke.
Er jeg dækket på ferien ved bjergbestigning og trek?
Bjergbestigning er ikke omfattet af verdensrejsedækningen, da det betragtes som en farlig sport. Hvorvidt trekking er omfattet af verdensrejsedækningen afhænger af sværhedsgraden, er du i tvivl er du velkommen til at kontakte os på telefonnummer 33 95 97 00.
Er jeg dækket på ferien ved bungyjump og rapelling?
Ja, du er dækket ved bungyjump og rappelling, da dette ikke anses som farlig sport.
Hvad skal jeg gøre ved større skader?
Ved større skader får du hjælp via vores 24 timers alarmcentral. som altid hjælper dig i nødsituationer, og som kan henvise dig til rette behandlingssted. Hvis uheldet er ude, skal du ringe til SOS International på telefonnummer +45 70 10 50 50. Telefonnummeret står også på dit forsikringscertifikat, som du kan se på Mit Djøf.
Dækker det gule sygesikringskort på min rejse?
Nej, det dækker ikke længere i udlandet. Verdensrejseforsikring dækker, det der tidligere var dækket af det gule sygesikringskort. (Læs mere om der blå sygesikringskort nedenfor)
Skal man anskaffe sig et blåt sygesikringskort?
Det kræves, at du anskaffer dig et blåt sygesikringskort, som du tager med på rejsen, hvis du skal på ferie i Europa. Det blå sygesikringskort bestilles digitalt på www.borger.dk, men hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i din kommunes borgerservice eller på biblioteket.
Hvor og hvordan er man dækket med det blå sygesikringskort?
Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Du er dog stillet anderledes, end du kender fra det gule sygesikringskort, i og med du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til.
Det betyder blandt andet, at du risikerer at skulle betale en del af den behandling, du modtager, når du bliver syg, hvis det er tilfældet for borgerne i det pågældende land. I nogle lande kan egenbetalingen løbe helt op i 30-40%.
Det blå EU-sygesikringskort dækker kun, hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygesikring i det land, du opholder dig i. Det blå EU-sygesikringskort dækker altså ikke behandling på private hospitaler eller klinikker. Der er således en begrænsning i forhold til behandlingssted.
Der findes endvidere en app om det Blå Sygesikringskort med en masse relevant information på dansk – den hedder European Health Insurance Card, men den er på dansk.
Kommer rejseforsikringen til at dække den egenbetaling, der er på det blå sygesikringskort?
Codan vil sikre, at vores kunder ikke bliver stillet økonomisk dårligere, end de var da dækningen under det gule sygesikringskort var i kraft.
Skal jeg selv lægge ud for og sørge for at få refunderet pengene via den blå sygesikringsordning?
Du skal medbringe det blå kort på dine rejser i Europa. Hvis du har en egenbetaling derudover, som er omfattet af rejseforsikringen, refunderer Codan det, når du kommer hjem. Husk derfor at gemme alle kvitteringer.
Er der afbestillingsforsikring med?
Nej, i verdensrejsedækningen er der ikke inkluderet afbestillingsforsikring. Hvis du ønsker afbestillingsforsikring skal du købe den udvidede rejseforsikring på Mit Djøf, men vær opmærksom på, at den udvidede rejseforsikring skal købes inden du bestiller din ferierejse og den koster 39 kr.
Hvor kan jeg købe rejseforsikring, hvis jeg har brug for det?
Når du er medlem af Djøf, kan du få 25% på rejseforsikring hos Europæiske, anbefaler vi, at du tegner din rejseforsikring hos dem inden du tager af sted.