]]>

Er dit arbejde overflødigt fedt

Læs Sara Vergos tanker omkring overflødigt arbejde

Jeg blev slet og ret vred, da jeg i oktober læste, at sundhedsminister Magnus Heunicke i et interview med Ældre Sagens fagblad bekymrede sig om, at eventuelle ekstra ressourcer på ældreområdet kunne blive “opsuget af Djøf-fedtlaget”. 

Tænk, at man som minister – med al den opmærksomhed og autoritet, der følger med dét hverv – synes, man kan tillade sig at omtale en gruppe medarbejdere som fedtlag.

Det er uforskammet, populistisk og forkert. Og det kunne jeg ikke dy mig for at fortælle ham i et temmelig hårdt tweet. 

Ingen faggrupper er fedtlag

Jeg kalder aldrig andre faggrupper for fedtlag. Både fordi jeg synes, det er forkert at bruge den slags sprog. Og fordi jeg ikke synes, de er det. Vi bidrager alle med en faglighed. Vi kommer alle med noget til fællesskabet og det arbejde, der udføres hver dag. Jeg abonnerer ikke på ”dem” og ”os”-tankegangen. Jeg synes, den er forkert og kontraproduktiv. 
Jeg tror på, at vi er hinandens forudsætninger - at vi kan lære en masse af andre faggrupper og omvendt. Og jeg er fuldkommen overbevist om, at borgerne får en bedre service, hvis vi arbejder sammen. 
 
Alt for få er desværre enige i, at ”djøfere er gode til at samarbejde med andre”. Og endnu færre mener desværre, at ”djøfere får samfundet til at finde sammen”. Det viser undersøgelser, vi har lavet, og det skal vi ændre på.

Kampagne i det nye år

Djøfere samarbejder og understøtter hinandens fagligheder. Men vi kan som organisation gøre mere for at ændre den negative opfattelse af djøferne. Derfor lancerer vi i det nye år en kampagne med formålet om at vise, at vi djøfere har mere til fælles med andre faggrupper, end hvad flere går rundt og tror. 

Vi vil vise, at vi deler ønsket om at skabe en endnu bedre offentlig sektor og løse tillidskrisen. At vi står sammen i kampen mod unødvendigt bureaukrati, hovedet-under-armen-besparelser og uigennemtænkte reformer. Og at vi har et mål om et samfund med sammenhængskraft og demokratisk dialog. Men at vi og alle andre har et fælles ansvar for at skabe et stærkere samfund.

I kampagnen vil vi først og fremmest sige, at vi og har et ansvar for at der er flere og flere regler samt,. For at bunkerne med dokumentationskrav bliver højere... Men vi vil også fortælle, hvorfor vi er uenige i kritikken af os og . Og fortælle, hvorfor vi djøfere er vigtige. Og hvorfor det er vigtigt at finde løsninger sammen med de andre faggrupper. I gør det allerede i dag. Og det skal politikere og andre fagforeninger lære noget af.

Involver jer

Jeg glæder mig til, at I ser kampagnen. Og jeg glæder mig til at involvere jer i den. For hvis vi skal djøf-bashingen til livs, bør vi alle sammen tage et ansvar. Og som tillidsrepræsentanter får I en særlig stor rolle - det er jer, der (igen) skal gå forrest. Det hører I mere om snart. Og ja - selvfølgelig vil I tillidsrepræsentanter være blandt de første, som ser kampagnen, inden den går i luften.
 
Husk, at I har mulighed for at søge om ekstra klubmidler, hvis I holder et arrangement, aktivitet eller møde med andre faggrupper på jeres arbejdsplads, der kan styrke det lokale sammenhold på tværs af faggrupper og uden for det sædvanlige AC-klubliv. Djøf giver op til 50 kr. pr. år pr. medlem af Djøf Offentlig, dog maksimalt 2.000 kr. pr. år i årene 2019 og 2020.