]]>

Arrangement

Live webinar - når embedsmænd lovgiver

Tal fra Folketinget viser, at der som følge af coronavirussen er vedtaget 16 hastelove med i alt 46 bemyndigelser. Vær med, når tre professorer diskuterer de udfordringer, bemyndigelseslovgivning giver både Folketinget og embedsværket.

Hvad handler webinaret om?

Coronakrisen har udviklet sig til lidt af en ekstremsport i bemyndigelser til regeringen og de ministerielle embedsmænd. Tal fra Folketinget viser, at der som følge af coronavirussen er vedtaget 16 hastelove med i alt 46 bemyndigelser (kilde: Altinget).

Bemyndigelser til regeringen og dens embedsmænd er med andre ord spyttet ud i ekspresfart under coronapandemien, men trenden har været i gang de seneste 30 år, viser nyt forskningsprojekt, der er udgivet i bogform under titlen ”Når embedsmænd lovgiver”.

Mød professorerne, og tre af forfatterne bag den nye bog, Jørgen Albæk Jensen, Peter Bjerre Mortensen og Helene Helboe Pedersen, når de behandler de retlige rammer for bemyndigelseslovgivning samt diskuterer de udfordringer, denne type lovgivning giver både Folketinget og embedsværket.

Bogen ”når embedsmænd lovgiver” er udgivet på Djøf Forlag

Praktiske informationer

  • Mødet vil foregå via videotjenesten Zoom. Djøf har en virksomhedslicens og anvender Zoom proaccount. Læs mere om, hvordan Djøf anvender Zoom og læs også Djøfs privatlivspolitik for webinarer via Zoom.
  • Webinaret kræver din aktive deltagelse med lyd via pc/tablet/mobil, og det vil derfor være en god idé at have et høretelefoner parat.
  • Vi starter med tjek ind af lyd kl. 16.30 og begynder selve webinaret kl. 17.00.

 

 

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle