]]>

Arrangement

Øjenkontakt med vilde dyr i Givskud Zoo

Menneskets evolution til specialiserede dyr betyder, at vi ikke rigtig er en betydningsfuld del af et resilient økosystem i alliancen med dyr og natur. Men hvordan kom vi så langt væk fra naturen, og hvad betyder det for vores liv og fremtid?

Idépuljen

Hvad handler arrangementet om?

Mennesker og dyr har haft lange udviklingslinjer sammen, som har været med til at definere menneskets grundvilkår op igennem tiden. Vi mærker stadig den historiske sameksistens i dag, hvor vi knytter nære forhold og venskaber til vores kæledyr og nærer en speciel fascination af vilde dyr.

På denne aften tager vi på en naturvandring i Givskud Zoo med zoolog Nina Brask, som vil introducere os til udvalgte arter og deres specialiserede økosystemer. Vi skal tale om evolution, resiliensopbygning, samarbejder i naturen, og hvilke intuitive strategier vi kan tage ved lære af ved at se på de økosystemprocesser, der gennem millioner af år har været succesfulde.

Hvad kan vi lære af samspillet mellem dyr, mennesker og økosystemer og af naturenes succesfulde strategier? Og hvilke konsekvenser har det for naturen og for os som mennesker, at vi har ’sat os uden for naturen’?

Du kan forvente en aften, hvor du kommer i øjenkontakt med elefanter, ulve og gorillaer og bliver klogere både på dem og på dig selv. Du får:

  • en speciel indsigt i samspillet mellem dyr, mennesker og økosystemer
  • ”åbnet” naturen og lærer at genkende nogle af naturens succesfulde strategier, som du selv kan bruge
  • en biologisk og evolutionær fortælling om elefanter, ulve og gorillaer
  • en spændende oplevelse i flotte omgivelser.

Man er velkommen til at blive i Givskud, hvis man vil se hele parken efter arrangementet.

Medbring praktisk tøj og vand.

Der er et stærkt begrænset antal pladser, så skynd dig at melde dig til.

Vil du på flere vandringer i menneskets natur?

Mennesket har mistet naturforbindelsen med store omkostninger for naturen, klimaet og vores fælles fremtid.

Gennem tre faglige perspektiver, et biologisk, et antropologisk og et filosofisk, undersøger vi, hvad der har medvirket til adskillelsen, hvilke konsekvenser det har haft - og endnu vigtigere: hvordan vi kan genforbinde os med vores egen indre og med den ydre natur og dermed – måske – redde både os selv og planeten.

Møderækken er tilrettelagt af Anne Weber Carlsen, facilitator, i samarbejde med zoolog Nina Brask, Givskud Zoo, antropolog Thea Skaanes, Human by Nature og tidl. museumsinspektør på Moesgård Museum, og filosof og lektor Jes Lynning Harfeld, Aalborg Universitet.

De to andre arrangement er:

15. september: Kan vi genlære menneskets natur?

4. oktober: Find naturen og dig selv i Viborg

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle