]]>

Arrangement

Ytringsfrihed - hvor skal grænsen gå?

'Foreningen Argument' holder en forskerfrokost i samarbejde med Jens Elo Rytter, der forsker inden for menneskerettigheder. Han vil fortælle om sager, hvor ytringsfriheden er i centrum, og der lægges op til debat om grænserne for ytringsfrihed.

Aktivitetspuljen

Hvad handler arrangementet om?

Rasmus Paludans helt særlige brug af ytringsfriheden er blot én af mange sager, som i disse år tvinger os til at genoverveje, hvor ytringsfrihedens grænser bør gå. Kom og deltag i debatten om blandt andet blasfemi, racisme og vold i gaderne. Jens Elo Rytter, der er professor i menneskerettigheder og medlem af regeringens Ytringsfrihedskommission, indleder diskussionen med et oplæg om ytringsfrihed og de pligter, der afledes heraf.

Formålet med arrangementet er at give en forståelse for grænsefladerne mellem borgerrettigheder og borgerpligter. Dette ved at se på den grundlovsfæstede ytringsfrihed og de indskrænkninger, der er fastsat i lovgivningen gennem en forskers briller. Debatten om grænser for grundrettigheder er især vigtig efter Folketingsvalget 2019, hvor Rasmus Paludan stillede op med partiet 'Stram Kurs' og gentagne gange påberåbte sig ytringsfriheden som grundlag for at kunne fremsætte sine provokerende synspunkter.

Arrangementet er for dig, der er interesseret i den uendelige debat om ytringsfrihed og som ønsker at blive klogere på, hvordan du udnytter din egen ytringsfrihed og forstår den interesseafvejning, der ligger bag rettigheden og dennes begrænsninger.

Til arrangementet vil der være en videojournalist til stede som filmer deltagere, oplægsholder og arrangørerne af arrangementet. Hvis du, som deltager, ikke vil være med på vores videomateriale, så tag fat i os til arrangementet.

Arrangementet har ikke flere afholdelser på nuværende tidspunkt

Se alle